DIY ιδέες για να δώσετε νέα ζωή στα παλιά σας ρούχα

Οκτώ πρωτότυποι τρόποι να αξιοποιήσετε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε και να τους προσθέσετε νέες πινελιές που θα τα κάνουν καινούρια.
DIY ιδέες για να δώσετε νέα ζωή στα παλιά σας ρούχα
Μπλουζάκια μεταμορφώνονται σε ζακέτες. T-shirts γίνονται κορδέλες για τα μαλλιά και υφασμάτινα κολιέ για τον λαιμό. Παντελόνια αποκτούν ροκ προσωπικότητα με μικρές πινελιές. Και άλλα do it yourself μυστικά για να ανανεώσετε στο σπίτι σας τα παλιά σας ρούχα, δίνοντάς τους νέα ζωή και θέση στην γκαρνταρόμπα σας.

Μετατρέψτε ένα μπλουζάκι σε ανοιχτή ζακέτα, κόβοντάς το κατά μήκος και χρησιμοποιώντας ταινία στριφώματος για να γίνει ομοιόμορφο το κόψιμο. Δείτε εδώ αναλυτικά τον τρόπο. 


Αξιοποιήστε μια μάξι φούστα που δεν σας κάνει, κόβωντας το πάνω μέρος της με «οδηγό» ένα τιραντέ μπλουζάκι σας. Κόβετε λοιπόν τα μανίκια και τον «λαιμό» στο πάνω μέρος της, δένετε την κάθε τιράντα με κόμπο, και ιδού: Έχετε ένα καινούριο καλοκαιρινό φορεματάκι. Αναλυτικές οδηγίες εδώ


Δώστε μια χαριτωμένη νότα στο παλιό t-shirt σας, κάνοντας από μία τομή στη βάση κάθε μανικιού. Κόψτε μια μικρή λωρίδα υφάσματος από την κάτω άκρη της μπλούζας, και με την βοήθεια κόλλας, φτιάξτε τους φιόγκους που βλέπετε στα μανίκια της φωτογραφίας. Δείτε φωτογραφικό οδηγό εδώ


Έχετε ένα άχρηστο t-shirt; Μπορείτε σε δέκα λεπτά, με ένα ψαλίδι να το μετατρέψετε σε στιλάτο scarf. Απλώς κόβετε το κομμάτι του t-shirt κάτω από τα μανίκια σε λωρίδες, και κρατάτε μία από αυτές για να δέσετε μαζί τις υπόλοιπες. Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ


Βαριέστε τα απλά μπλουζάκια σας; Με ένα ψαλίδι και μόνο, μπορείτε να κόψετε ελαφρώς το πίσω μέρος του «γιακά», να διπλώσετε το μπλουζάκι στη μέση, να ψαλιδίσετε ώστε να δημιουργήσετε ριγέ κενά, και στη συνέχεια να τα «πλέξετε μεταξύ» τους δημιουργώντας ένα ωραίο, αέρινο σχέδιο στην πλάτη.


Ανανεώστε το τζιν παντελόνι σας ως εξής: Γυρίστε τα μπατζάκια σε ρεβέρ, και προσαρμόστε πάνω τους τρουκς ή άλλα υλικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα αξεσουάρ. Ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες εδώ


Κι όμως, ένα παλιό μπλουζάκι σε ωραίο χρώμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε DIY ναυτικό κολιέ, ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές σας βόλτες. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μονωτική ταινία σε ωραία χρώματα για να δώσετε ποπ πινελιές στο αξεσουάρ σας. Δείτε εδώ τις οδηγίες βήμα προς βήμα. 


Bonus: Αν πάλι δεν πιάνουν τα χέρια σας, ή απλώς πιστεύετε πως τα παλιά σας ρούχα δεν έχουν πια θέση στην ντουλάπα σας, έχουμε συγκεντρώσει εδώ όλες τις διευθύνσεις για να τα χαρίσετε και να πιάσουν τόπο. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v