Ανδρικό στιλ: Τα «Do’s» και «don’ts» του χειμώνα 2013

Τα κατάλληλα ανδρικά ρούχα, αξεσουάρ και παλτό για να κρατηθείτε ζεστοί αλλά και κομψοί αυτόν τον χειμώνα, μακριά από στιλιστικά λάθη.
Ανδρικό στιλ: Τα «Do’s» και «don’ts» του χειμώνα 2013
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να δέσετε το κασκόλ σας; Ποιο είδος καπέλου ή σκούφου πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία για να μην υποπέσετε σε στιλιστικό ατόπημα; Πώς θα φροντίσετε τα δερμάτινα ρούχα σας και ποιο είδος παλτού θα φορεθεί φέτος; Συγκεντρώνουμε τα «πρέπει» και τα «μη» του χειμώνα για κομψές ανδρικές εμφανίσεις.

*Τα καπέλα
Όταν τα κρύα πιάσουν για τα καλά, αντισταθείτε στην παρόρμηση να φορέσετε εκείνο τον αστείο σκούφο με τα αυτάκια τάρανδου, που παραπέμπουν σε μαθητή λυκείου. Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να κρατήσουν το κεφάλι σας ζεστό και το στιλ σας «ακλόνητο».

Do: Δοκιμάστε την απλή λύση των σκούφων του σκι, ή για περισσότερο στιλ, «ψηφίστε» μια μοντέρνα τραγιάσκα ή τα κλασικά ανδροπρεπή καπέλα τύπου fedora.
Don’t: Αποφύγετε τα σκουφάκια με «αυτιά», τα καπέλα pom-pom και εν γένει τους «αστείους» σκούφους.


*Δερμάτινα ρούχα
Πάντα κλασικά και στιλάτα, τα δερμάτινα αξεσουάρ, όπως μπουφάν και παπούτσια, δίνουν πόντους φινέτσας στον άνδρα, αρκεί να είναι… περιποιημένα.
Do: Φορέστε δερμάτινα, αλλά φροντίστε τα. Χρησιμοποιήστε ειδικά spray για να διατηρείτε την υγρασία του δέρματος στα σωστά επίπεδα. Αν βραχούν τα δερμάτινα παπούτσια σας, φροντίστε να τα στεγνώσετε γρήγορα και με ένα υγρό πανάκι αφαιρέστε τα λευκά στίγματα και τις γραμμές που τείνουν να σχηματιστούν. Αν έχουν ήδη σχηματιστεί, ένα πέρασμα με μίγμα νερού και λευκού ξιδιού σε ίσες δόσεις θα έχει αποτέλεσμα. Όσο για τα σουέντ υφάσματα, χρησιμοποιήστε εύπλαστη γομολάστιχα ή μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε στίγματα και να διατηρήσετε την σωστή υφή.
Don’t: Αποφύγετε τα φτηνά δερμάτινα, καθώς και να τα τοποθετείτε κοντά σε πηγές θερμότητας ή αλμυρό νερό.

*Το ζεστό γιλέκο
Τα αμάνικα γιλέκα από πολυεστέρα θα φορεθούν ιδιαίτερα αυτή τη σεζόν, κρατώντας ζεστό τον ανδρικό κορμό, απλά χρειάζεται προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες.
Do: Συνδυάστε το σωστό γιλέκο με το σωστό πουλόβερ. Αν το πουλόβερ είναι «χοντρό», προτιμήστε ένα αντίστοιχα «χοντρό» γιλέκο, ενώ αν η μπλούζα ή το πουκάμισο είναι λεπτά, προτιμήστε λεπτό γιλέκο που θα κρατήσει την εμφάνισή σας σε κομψή γραμμή.
Don’t: Μην φοράτε υπερβολικά ογκώδη γιλέκα ή υπερβολικά χοντρά πουλόβερ, ιδιαίτερα τα «ρετρό» πλεκτά πουλόβερ με τους ταράνδους και τις χιονονιφάδες που έκαναν θραύση την τελευταία χρονιά.

*Κασκόλ και scarves

Αποτελούν ένα εκ των ων ουκ άνευ αξεσουάρ κάθε χειμερινής εμφάνισης σε καθημερινή βάση και είναι από τα πιο χρήσιμα «εργαλεία» για έναν άνδρα ώστε να κάνει πιο κομψό ένα casual ντύσιμο και να προσθέσει την «πινελιά» που ξεχωρίζει.
Do: Μάθετε να δένετε τα κασκόλ και τα φουλάρια σας. Υπάρχουν αρκετοί κομψοί τρόποι να το κάνετε. Δείτε στο παραπάνω video επτά από αυτούς και επιλέξτε ανάλογα με το κασκόλ ή το μαντήλι σας.
Don’t: Αποφύγετε την μέθοδο «πετάω απλώς την μία άκρη του κασκόλ πίσω από τον ώμο», καθώς το οπτικό αποτέλεσμα φαίνεται μάλλον πρόχειρο.

*Πανωφόρια
Ζεστός κορμός, ναι. Τεράστιος όγκος, όμως, όχι. Τι μπουφάν ή παλτό να επιλέξετε φέτος;
Do: Προτιμήστε τα κομψά, και όχι παραφουσκωμένα μπουφάν/jackets/παλτά, όπως τα μάλλινα ή τα tweed. Δημιουργήστε στρώσεις για να κρατηθείτε ζεστοί – ήτοι μπλουζάκι, πουλόβερ, γιλέκο, μπουφάν ή όσα από τα παραπάνω χρειάζεστε ανάλογα με την θερμοκρασία.
Don’t: Μην επενδύετε σε ένα (αλλά τεράστιο) μπουφάν.

*Η μόδα στις μπότες
Όταν έρθει η ώρα να φορέσουμε τις μπότες μας, οι πιο «προχωρημένες» βιτρίνες θα προτείνουν τις γνωστές UGG boots που έχουν κατακτήσει τα γυναικεία πόδια, στις ανδρικές τους εκδοχές. Είναι όμως «ριψοκίνδυνη» στυλιστική επιλογή;
Don’t: Αποφύγετε μια τέτοια επένδυση αν δεν μπορείτε να την «αναδείξετε» - οι συγκεκριμένες μπότες έχουν συνδυαστεί στην καταναλωτική συνείδηση με «θηλυκή» εικόνα.
Do: Προτιμήστε τα πιο κλασικά μποτάκια και τις μπότες που είναι πιο οικονομικές και αρκετά στιβαρές, όπως αυτές εδώ ή εδώ

Πηγή: Askmen 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v