Οι τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2013

Εντυπωσιακά ευμεγέθη παλτό, επιστροφή στο punk και σέξι looks με διαφάνειες και δαντέλες αποτελούν κάποιες από τις τάσεις της φετινής μόδας.
Οι τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2013
της Έλενας Μπούλια 

Αν έπρεπε να δώσουμε έναν χαρακτηρισμό για τη μόδα του φετινού Χειμώνα αυτός θα ήταν «δυναμισμός». Οι τάσεις που λάνσαραν οι σχεδιαστές στις χειμερινές εβδομάδες μόδας πρόβαλαν εν πολλοίς το προφίλ της γυναίκας που κάνει αισθητή την παρουσία της, είτε με πανωφόρια που κερδίζουν τις εντυπώσεις, είτε με σούπερ σέξι διαφάνειες και δαντέλες σε τοπ και φορέματα, είτε με στοιχεία από την εποχή του punk που μεταφράζονται σε δέρμα, τρουκς και αλυσίδες. Στα χρώματα που θα κυριαρχήσουν συναντάμε και αυτή τη σεζόν το σμαραγδί αλλά και το κόκκινο βουργουνδίας, ενώ ιδιαίτερα κομψό θεωρείται και το λευκό. Τέλος, στα αξεσουάρ τις εντυπώσεις κερδίζουν τα καπέλα και σκουφάκια, σε κάθε υφή και στιλ.

Δείτε, πιο αναλυτικά, τις τάσεις της μόδας που θα επικρατήσουν από τώρα και στο εξής:



Punk is back
Σαφώς δεν μιλάμε για το κατεξοχήν κίνημα των μέσων της δεκαετίας του ’70, αλλά για ορισμένα πιο εξευγενισμένα και λαμπερά στοιχεία του, όπως τρουκς και καρφιά σε ρούχα, αλλά κυρίως αξεσουάρ. Έτσι, μην διστάσετε να επαναφέρετε το παλιό δερμάτινο τζάκετ σας με τα καρφιά ή τις ασημί αλυσίδες σε μπότες και τσάντες. Επίσης, μπορεί το look να συνδυάζεται περισσότερο με μαύρες-γκρι αποχρώσεις, πάντως μην ξεχνάτε ότι και το λευκό θα «παίξει» πολύ το φετινό χειμώνα.

Παστέλ πανωφόρια σε ανδρικές γραμμές
Οι σχεδιαστές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα πανωφόρια τον φετινό χειμώνα και κατάφεραν να συνδυάσουν με ενδιαφέρον τρόπο ανδρικές γραμμές, δηλαδή φαρδιά, σταυρωτά παλτό, με πολύ θηλυκά χρώματα και δη σε παστέλ αποχρώσεις.

Γούνα
Μιλώντας για πανωφόρια, μεγάλο μέρος των επιδείξεων κατέλαβαν και τα γούνινα παλτό, όχι όμως στην κλασική εκδοχή που τα φορούσαν οι μαμάδες μας, αλλά με εκκεντρικά σχέδια, έντονα χρώματα και μακρύ… τρίχωμα, για τις πιο τολμηρές!

Ανδρόγυνο look
Το ανδρόγυνο look επιστρέφει, πάντως, όχι μόνο μέσω των παλτό και των ταγιέρ, αποτελούμενα από παντελόνι-σακάκι, αλλά και μέσα από τα υφάσματα που επέλεξαν οι οίκοι για φέτος. Έτσι, θα δείτε παντελόνια γραφείου, καθώς και φορέματα σε κλασικές γραφές, από μάλλινο ψαροκόκακλο, πιε ντε πουλ και καρό που αναμφίβολα θα σας προσδώσουν business προφίλ. Αν θέλετε να το «σπάσετε» συνδυάστε τα με ένα αξεσουάρ (π.χ. τσάντα ή γόβες) σε έντονο κόκκινο βουργουνδίας ή επιλέξτε τα παραπάνω υφάσματα σε πιο γυαλιστερές αποχρώσεις.

Θέμα από film noir
Κι αν αναρωτιέστε ποιο βραδινό look θα λανσάρουν οι fashionistas τον φετινό χειμώνα, αυτό αναμφίβολα θα παραπέμπει σε πρωταγωνίστριες από φιλμ νουάρ ταινίες που θέλουν να αποπνέουν τον αέρα της femme fatal. Έτσι, οι διαφάνειες σε δαντελένια τοπ και φορέματα, τα vintage μπούστα που αφήνουν τους κοιλιακούς ακάλυπτους και γενικώς τα ρούχα που παραπέμπουν σε νεγκλιζέ θα επικρατήσουν. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να δείχνετε υπερβολικά προκλητική, φροντίστε στις εξόδους σας να τα «καλύψετε» με ένα μακρύ, βαρύ μάλλινο ή γούνινο πανωφόρι.



Αξεσουάρ
Όσο για τα απαραίτητα αξεσουάρ της χειμερινής σας γκαρνταρόμπας, τα ευμεγέθη κολιέ τύπου τσόκερ με punk χαρακτήρα σίγουρα θα συζητηθούν, όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει με τα δαχτυλίδια στο μέσο των δακτύλων. Τέλος, μην ξεχάσετε να εξοπλιστείτε με πολλά μάλλινα σκουφάκια φέτος, τα οποία είδαμε να επιλέγονται από πολλούς σχεδιαστές σε κάθε πιθανή εκδοχή τους, είτε με casual είτε με πιο βραδινό look και, η αλήθεια είναι, ότι πέρα από ζεστασιά, δίνουν και ασύγκριτα νεανικό στιλ!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v