Μαγιώ 2013: Ποια σχέδια είναι φέτος στη μόδα

Τολμηρά σχέδια μπικίνι, γεωμετρικά μοτίβα σε ολόσωμα, tribal prints, κοριτσίστικες πινελιές και καλές τιμές. Απ' όλα έχει η μόδα στα μαγιώ για το καλοκαίρι του 2013.
Μαγιώ 2013: Ποια σχέδια είναι φέτος στη μόδα
της Ευφροσύνης Πολυζώη

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ήδη πολλές από εμάς έχουμε κάνει τα πρώτα μας μπάνια. Είναι καιρός λοιπόν να δούμε μαζί, τις πιο hot προτάσεις στα γυναικεία μαγιό. Οι επιλογές πολλές: Για αυτές που αγαπούν το κλασσικό, μονόχρωμες επιλογές ή με ρίγες, μαγιό που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Ρετρό μπικίνι για τις λάτρεις του pin up style, ολόσωμα με έντονα prints και κοψίματα, colourblocking για τις φαν των 80s, Aztec και ethnic prints για τις μποέμισες, φλοράλ για τις ρομαντικές, digital και pop prints για τις πιο μοντέρνες. Βολάν, φιόγκοι, δαντέλες, αλλά και κρόσσια για έναν πιο girly αέρα.



Η Mitos, μια νέα και φιλόδοξη ελληνική εταιρία, πρωτοτυπεί και "ντύνει" τις πιο ανέμελες καλοκαιρινές μας στιγμές με τη ρετρό γοητεία του χειροποίητου κεντήματος. Η Mitos παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή για το Καλοκαίρι 2013 αντικατοπτρίζοντας τα χρώματα και τις ντελικάτες φόρμες των λουλουδιών τις Μεσογείου. Κλασικά μοτίβα που βρίσκουμε στα σπίτια της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, σε παραδοσιακά μαξιλάρια και άλλα εργόχειρα, μάς προσκαλούν για ένα ταξίδι στην αιώνια μεσογειακή λιακάδα. Οι τιμές των μπικίνι είναι 250€ και 270€ και των ολόσωμων 290€ και διατίθενται σε επιλεγμένες μπουτίκ και resorts και στην ιστοσελίδα της Mitos.

Αυτό το καλοκαίρι το tribal ύφος της Αφρικής έρχεται στα μαγιό της Η&Μ με χρώματα και μοτίβα εμπνευσμένα από αυτή την ήπειρο. Ένα στράπλες ολόσωμο μαγιό με φερμουάρ μπροστά έχει φτιαχτεί σε μπορντό χρώματα με την τεχνική του μπατίκ και ένα μπικίνι έχει στριφτό σουτιέν μπαντό με αφρικανικές ρίγες και δεσίματα με φούντες στο τάνγκα του. Σε ένα μπικίνι χρησιμοποιείται μια νέα στάμπα με την τεχνική Ikat και πέτρες διακοσμούν το σουτιέν μπαντό ενός μπικίνι που δένει στο λαιμό, σε εκρού ή σοκολατί χρώμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μαγιό (mix and match) επιλέγοντας το δικό σας συνδυασμό με τιμές που ξεκινούν από 4,95€ έως 14,95€ το κομμάτι.

Με διάθεση κοριτσίστικη και ανάλαφρη, η σχεδιάστρια μαγιό και beachwear Στεφάνια Φραγκίστα, παρουσιάζει τις νέες συλλογές της Pink Sands για το φετινό καλοκαίρι. Οι δύο σειρές με τίτλο “I Want to Be a Star” και “A Box of Macarons”, έχουν ήδη λανσαριστεί στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Η συλλογή “I Want to Be a Star” «παντρεύει» ετερόκλητα στοιχεία και μας εκπλήσσει ευχάριστα: τα τολμηρά μπικίνι με prints χρυσών και ασημένιων αστεριών συνυπάρχουν με τα πιο ρετρό polka dot στράπλες και τα ολόσωμα μαγιό από broderie anglaise. Η σχεδιάστρια επιλέγει καθαρά χρώματα -ατόφιο κόκκινο, μπλε, πράσινο- και «παίζει» με τις διαφορετικές υφές, δημιουργώντας ενδιαφέροντα patchworks.



Η συλλογή “A Box of Macarons” έχει σήμα κατατεθέν τα παστέλ χρώματα, όπως το χρώμα της μέντας, το απαλό κίτρινο και γαλάζιο και το ροδακινί. Τα signature prints -ειδικά σχεδιασμένα για τη Pink Sands- είναι κυρίως γεωμετρικά, με μια ευδιάκριτη εξωτική νότα, ενώ οι συνδυασμοί διαφορετικών χρωμάτων (color blocks) στο μπούστο ή στο κάτω μέρος του μαγιό, αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο της καλοκαιρινής κολεξιόν. Στην Ελλάδα οι συλλογές της Pink Sands είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες boutiques (Free Shop, Detroit, Ammos, Pop Up Store κ.α.) καθώς επίσης στο ανανεωμένο e-shop και κυμαίνονται από 60 έως 149€.



Τα σοφά κομμένα σχέδια Madame Shou Shou με το φιογκάκι φετίχ και την τέλεια εφαρμογή είναι και φέτος best seller. Μονόχρωμα με ριγέ, μονόχρωμα με φλοράλ, λεοπάρ με φλοράλ πρωτότυποι συνδυασμοί, τραβούν την προσοχή. Οι τιμές τους από 108 έως 149€. Τη συλλογή μπορείτε να την βρείτε σε πολλά και διαφορετικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε τη σχετική λίστα των Madame Shou Shou στο ίντερνετ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v