Οι τάσεις της μόδας: Το Παρίσι μίλησε!

Η εβδομάδα μόδας ολοκληρώθηκε στο Παρίσι, και το in2life συγκεντρώνει τις τάσεις που αναδείχθηκαν από αυτή, αλλά και άλλες διοργανώσεις στις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας, για να ξέρετε τι θα φορεθεί την επόμενη σεζόν.
Οι τάσεις της μόδας: Το Παρίσι μίλησε!
της Ευφροσύνης Πολυζώη

Από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη, με ενδιάμεσες στάσεις στο Λονδίνο και το Μιλάνο, οι τάσεις της μόδας για την επόμενη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013-2014 έχουν ήδη καθοριστεί και εντυπωσιάζουν μέσα από τις αντιθέσεις. Την ασάφεια, μεταξύ της θηλυκότητας και του ανδρόγυνου look, της δύναμης και της ευαισθησίας, της χλιδής και του grunge, του παρελθόντος και του παρόντος. Αντιθέσεις που αντικατοπτρίζουν τις πολλαπλές όψεις της γυναίκας του 21ου αιώνα, μα πάνω απ΄ όλα, αναδεικνύουν το προσωπικό της στυλ.

Πρωταγωνιστικό χρώμα για την επόμενη σεζόν το Navy Blue. Σκοτεινό και έντονο, το ναυτικό μπλε θα είναι για τον επόμενο χειμώνα το νέο μαύρο. Βέβαια δεν θα λείψουν και οι παστέλ αποχρώσεις όπως το απαλό ροζ και το εκρού. Αν και οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν έντονα χρώματα για τα φορέματα και παντελόνια τους, στα πανωφόρια επικράτησαν απαλές αποχρώσεις με κυριάρχο το ροζ της πούδρας. Το κλασικό Tweed “επανεφευρίσκεται” και υπερέχει σε κομψότητα, επανέρχονται το Tartan (σκωτσέζικο μοτίβο) και το απαλό μοχέρ, ενώ τα camouflage prints συνεχίζουν ακάθεκτα και τον επόμενο χειμώνα.



Το ανδρόγυνο look θα είναι παρόν με αυστηρά ανδρικά κοστούμια με ρίγες, αλλά και το έντονο θηλυκό, νοσταλγικό στοιχείο με τη σιλουέτα κλεψύδρα και επιρροές από τη δεκαετία του 40 και τις Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Veronica Lake και Katherine Hepburn.



Και για τις τρεις πιο τολμηρές τάσεις που σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε: Πίσω στη δεκαετία του 80 το στυλ Grunge εμπνευσμένο από τις Courtney Love και Blondie, τα σακάκια και τα παλτό με οversized shoulders και οι σέξυ δερμάτινες μπότες που αγκαλιάζουν το πόδι σαν δεύτερο δέρμα και ανεβαίνουν πολύ πιο πάνω από το γόνατο.




Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εβδομάδα μόδας του Παρισιού στο Photo Gallery του δημοσιεύματος. (Πηγή: Vogue.fr)

*Περισσότερη μόδα στο blog της Ευφροσύνης Πολυζώη, efrontrow
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v