Φθινόπωρο / Χειμώνας 2011-2012: Χρώματα και τάσεις της μόδας

Όταν τα τολμηρά χρώματα συναντούν τις εκκεντρικές γούνες και τα αυστηρά κοστούμια την άνεση των πολύ πρακτικών παρκά, όλα δείχνουν πως οι σχεδιαστές διχάστηκαν στις τελευταίες εβδομάδες μόδας ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Τι θα προτιμήσετε;
Φθινόπωρο / Χειμώνας 2011-2012: Χρώματα και τάσεις της μόδας
της Έλενας Μπούλια

Άκρως τολμηρά χρώματα, ψυχεδελικά prints σε πανωφόρια και γούνες και σχεδιαστές σε κρίση εξπρεσιονισμού, με ορισμένα πουά να δίνουν χαρωπές νότες στις πασαρέλες. Η αυστηρότητα και η πρακτικότητα κυριάρχησε στις περισσότερες επιδείξεις και μεταφράστηκε σε κλασικά -ή και λιγότερο κλασικά- παρκά, τα οποία θα αποτελέσουν το must-have κομμάτι της σεζόν, και σε απογευματινά κοστούμια, που συνδυάζουν άνεση και στιλ. Παρακάτω ακολουθούν οι εξέχουσες τάσεις της μόδας για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012:

Πουά που «πουλάει»

(από αριστερά: Stella McCartney, Marc Jacobs, Lanvin)
Χωρίς, βέβαια, να αποτελεί γενικευμένο κανόνα για όλες μας τις εμφανίσεις, το πουά έπαιξε δραματικό ρόλο στις πασαρέλες των σχεδιαστών, τόσο στις εβδομάδες μόδας της Ευρώπης όσο και της Νέας Υόρκης, και δη στις απογευματινές εμφανίσεις ή σε βραδινά, αμπιγέ φορέματα.

Δαντέλα (φτώχεια και φιλότιμο)

(από αριστερά: Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Brioni, Jason Wu, Marc Jacobs, Valentino)
Φορέστε την είτε σε boudoir look, δηλαδή στα εσώρουχά σας ή σε πουκάμισα, μέσα από πιο αυστηρά κοστούμια, ή προτιμήστε ολόκληρα σύνολα από δαντέλα, όπως φορέματα που μπορεί να αφήνουν πολλά εκατοστά δέρματος ακάλυπτα, φούστες, οι οποίες μάλιστα μπορεί να έχουν δαντελένια φόδρα, ή κομψά τοπ με διακριτικές λεπτομέρειες δαντέλας.

Δέρμα στο τέρμα

(από αριστερά: Alexander Wang, Rachel Comey, Derek Lam, Lanvin, Hermes, Haider Ackermann)
Αναμφίβολα το πιο σέξι ύφασμα κόβεται και ράβεται φέτος σε girlie γραμμές ή προτιμάται, απλούστερα, σε κολλητά παντελόνια και κολάν. Για όσες έχετε το θάρρος μπορείτε να το φορέσετε σε total look κομμάτια, όπως καπαρντίνες και ταγιέρ –ή απλά να ξεθάψετε από την γκαρνταρόμπα σας αυτά των αρχών της δεκαετίας του ’90, βγάζοντας τις βάτες.

Η αβάσταχτη χαλαρότητα των 70’s

(από αριστερά: Michael Kors, Gucci, YSL, Isabel Marant, Chloe, Christian Dior)
…είναι μάλλον ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε τον δύσκολο φετινό χειμώνα, για να νιώθουμε άνεση και απαλότητα μέσα σε υπερμεγέθη πουλόβερ που φοριούνται ως φορέματα, άνετα εμπριμέ φορέματα σε λεπτά, ημιδιάφανα υφάσματα και πολλές καμπάνες στα μπατζάκια των παντελονιών μας. Ωστόσο, η τάση των 70’s μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στις πιο λαμπερές εμφανίσεις σας , σύμφωνα πάντα με τους σχεδιαστές, οι οποίοι προτείνουν βαθιά κοψίματα και μπλούζες και φούστες και εντυπωσιακές, ψεύτικες πάντα, γούνες.

Κοστούμια και γόβες στιλέτο

(από αριστερά: Moschino, Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo, Jason Wu, Yigal Azrouel, Tibi)
Ο δανεισμός ανδρικών γραμμών δεν είναι κάτι νέο για τους απανταχού σχεδιαστές. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν δανείστηκαν απλά αλλά έντυσαν τις μούσες τους με τα ίδια ακριβώς ρούχα που ο αγαπημένος τους θα επέλεγε για την επόμενη ημέρα στο business meeting του. Όσες λατρεύετε το ανδρόγυνο στιλ, φέτος τον χειμώνα σας επιτρέπεται να μην το αποχωριστείτε στιγμή, από το πρωί, με αυστηρό κοστούμι, πουκάμισο και γιλέκο, μέχρι το βράδυ επιλέγοντας σμόκιν εμφανίσεις, με μαύρο παντελόνι και λευκό σακάκι. Μας αρέσει!

Don’t think before you print

(από αριστερά: Costume National. Prada, Alberta Ferretti, Peter Pilotto, Jonathan Saunders, Holly Fulton)
Αυτό τουλάχιστον προστάζουν φέτος οι σχεδιαστές αναφερόμενοι φυσικά στις εμπριμέ στάμπες που μπορούν να συνδυαστούν, να προστεθούν πάνω από άλλες και να μπλέξουν χρώματα και σχέδια. Συνοπτικά, η τρέλα που κυριάρχησε κυρίως στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου –πού αλλού- λέει πως ένα ριγέ καφτάνι μπορεί κάλλιστα να φορεθεί πάνω από παντελόνι με λαχούρια, ενώ πολύ in είναι και το total look από εμπριμέ αποτυπώματα. Δεν το τολμάτε; Περιοριστείτε σε ένα παντελόνι με έντονα prints και συνδυάστε το με μονόχρωμο τοπ ή επιλέξτε ένα χαρούμενο 60’s swing φόρεμα.

Parka για κάθε περίσταση

(από αριστερά: Altuzarra, Burberry Prorsum, Vera Wang, Gap, Nike)
Και για κάθε τσέπη φυσικά γιατί αν επιλέξετε κάποιο λαμπερό parka, επενδυμένο ή διακοσμημένο με γούνα αλεπούς από την τελευταία συλλογή της Vera Wang, σίγουρα δεν θα σας κοστίσει όσο αυτό των Nike. Πάρτε μία γεύση από το πώς ενσωμάτωσαν στις συλλογές τους οι σχεδιαστές το απόλυτο «κομμάτι» του φετινού χειμώνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v