Μαγιό 2010: Top models με λίγα

Οι σχεδιαστές προτείνουν glamorous σχέδια από το παρελθόν. Το παρόν, όμως, προστάζει οικονομία. Την πετυχαίνουμε, με γνώμονα το στιλ, σε δεκατέσσερα μαγιό της αγοράς.
Μαγιό 2010: Top models με λίγα
της Έλενας Μπούλια

Ο Emilio Pucci και ο οίκος Gucci προτείνουν ολόσωμο, ο Louis Vuitton και η Diane von Furstenberg έχουν pin-up διάθεση, την οποία εκφράζουν με πουά μαγιό και συνδυάζουν με denim αξεσουάρ, ο οίκος Bottega Veneta, μεταξύ άλλων, προτείνει φαρδιά μπικίνι που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’60 και όλα μοιάζουν να επιστρέφουν σε μία εποχή που το σέξι δεν σήμαινε απαραίτητα γυμνό.

Οι προτάσεις αυτές των σχεδιαστών, βέβαια, αν και εντυπωσιακά glamorous, έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τους δύο βασικούς σκοπούς του μαγιό: Να είναι βολικό για κολύμπι και να επιτρέπει το ομοιόμορφο μαύρισμα. Άλλωστε, πότε ακολούθησε κανείς την μόδα για να επιλέξει ένα από τα πιο επικίνδυνα ενδυματολογικά είδη, από αυτά που δύσκολα κρύβουν τις ατέλειες;

Εκτός αν ανήκετε στην κατηγορία «μοντέλο», οπότε το σώμα σας προσφέρεται για οποιοδήποτε σχέδιο μαγιό, οφείλετε να γνωρίζετε κάποιους βασικούς κανόνες επιλογής του τέλειου για εσάς μαγιό:
* Για γυναικεία σώματα με κοιλίτσα ιδανικά είναι τα ολόσωμα μαγιό.
* Οι γυναίκες με μικρό στήθος θα πρέπει να προτιμούν tops με ρίγες ή σχέδια, ενώ οι γυναίκες με μεγάλο στήθος tops με ενίσχυση και μπανέλες.
* Το μαγιό στρινγκ ή τριών τετάρτων -πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια- απευθύνεται μόνο σε γυμνασμένα οπίσθια.
* Οι γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια θα πρέπει να αποφεύγουν τα μπικίνι που δένουν στο πλάι των γοφών, καθώς τους προσθέτουν όγκο, αντίθετα με τις γυναίκες με στενή περιφέρεια.
* Όσο για τους κυρίους, τα πράγματα είναι πιο απλά: Οι μακριές βερμούδες απευθύνονται σε ψηλούς άνδρες, ενώ το μαγιό-σλιπ καλό είναι να αποφεύγεται αν κανείς δεν διαθέτει σούπερ-γυμνασμένο σώμα.

Τι θα δούμε φέτος στην αγορά των μαγιό; 

Undercolors of Benetton
Στα καταστήματα Undercolors of Benetton τα σχέδια φέτος «παίζουν» με το χρώμα περισσότερο από ποτέ, επιστρατεύοντας έθνικ στοιχεία. Πολλά από τα γυναικεία μαγιό συνδυάζονται με υπέροχα θαλασσινά αξεσουάρ -π.χ. παρεό, τουνίκ και τσάντες- ενώ στα ανδρικά οι εξωτικές βερμούδες κλέβουν την παράσταση.
Τιμές: Τα γυναικεία μαγιό κυμαίνονται από 50 έως 60 ευρώ, ανάλογα με το σχέδιο. Το ανδρικό μαγιό της φωτογραφίας είναι στα 39,90 ευρώ.
Διευθύνσεις: Καταστήματα Undercolors of Benetton υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα –δείτε τις διευθύνσεις εδώ

Calzedonia
Η Gisele έκανε φέτος την τιμή στην ιταλική φίρμα να φωτογραφηθεί με την πρώτη συλλογή μαγιό και το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό (δείτε το video στο site της εταιρίας). Από αυτά επιλέξαμε το λαμπερό μπικίνι της φωτογραφίας με τις μεταλλικές λεπτομέρειες, ωστόσο οι επιλογές σε σχέδια και χρώματα είναι αμέτρητες. Στην ανδρική συλλογή το ενδιαφέρον κερδίζουν τα ριγέ μαγιό, όπως αυτό της φωτογραφίας, σε υπέροχα χρώματα.
Τιμές: Το γυναικείο μαγιό της φωτογραφίας κοστίζει 39,50 ευρώ το σουτιέν και 20 ευρώ το σλιπ. Το ανδρικό μαγιό της φωτογραφίας κοστίζει 29,50 ευρώ.
Διευθύνσεις: Καταστήματα Calzedonia υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα –δείτε τις διευθύνσεις εδώ. 

Yamamay
Το μεγάλο ατού των καταστημάτων Yamamay είναι ότι συνδυάζουν ελκυστικά σχέδια και γραμμές με πολύ καλές τιμές. Είναι, λοιπόν, δύσκολο να φύγεις από κάποιο κατάστημα έχοντας αγοράσει μόνο ένα μαγιό. Από την πληθώρα της φετινής κολεξιόν ξεχωρίσαμε το μαγιό της φωτογραφίας, από την σειρά Sunset, με τα εντυπωσιακά χρώματα. Τα ανδρικά μαγιό της φωτογραφίας ανήκουν στην σειρά Surf και αποτελούν μέρος μιας εξίσου πλούσια ποικιλίας.
Τιμές: Το γυναικείο μαγιό κοστίζει 19,90 ευρώ το top και 12,90 ευρώ το σλιπ. Από τα ανδρικά μαγιό, το κοντό σορτς κοστίζει 19,90 ευρώ και η βερμούδα 24,90 ευρώ.
Διευθύνσεις: Καταστήματα Yamamay υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα –δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις εδώ

Sugarfree
Ξεκίνησαν με δύο-τρία καταστήματα και τελικά επεκτάθηκαν σε όλη την Αθήνα, καθώς απέκτησαν φανατικές θαυμάστριες. Στα καταστήματα Sugarfree θα βρείτε από απλά, μονόχρωμα μπικίνι -από αυτά που κάθε γυναίκα χρειάζεται κάποια στιγμή για να συνδυάσει με άλλα- καθώς και εμπριμέ, πρωτότυπα σχέδια, όπως αυτό της φωτογραφίας.
Τιμή: 39,90 ευρώ.
Διευθύνσεις: Καταστήματα Sugarfree υπάρχουν σε όλη την Αττική και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας –δείτε τις διευθύνσεις εδώ

Club Neuf
Με πολυετή πείρα στο γυναικείο εσώρουχο και μαγιό, η εταιρία Club Neuf έχει συγκεκριμένες προτάσεις σχεδίων για κάθε σωματότυπο, ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και μεγαλύτερης ηλικίας γυναικών. Το μαγιό της φωτογραφίας, το οποίο ανήκει στην φετινή συλλογή Club Neuf, προτείνεται για γυναίκες με μεγάλο στήθος. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας, ωστόσο, θα βρείτε αμέτρητα ακόμα σχέδια.
Τιμή: 43 ευρώ (-20% αν το αγοράσετε από τα καταστήματα FOKAS).
Διευθύνσεις: Μαγιό Club Neuf θα βρείτε σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα –δείτε τις διευθύνσεις εδώ

Nautica
Σπορ αλλά και trendy, θα μπορούσε ωστόσο να ταιριάξει σε κάθε ηλικία. Το μαγιό της φωτογραφίας ξεφεύγει λίγο από την πεπατημένη των κλασικών μαγιό της εταιρίας, προσθέτοντας χρώμα και χαρούμενη διάθεση.
Τιμή: 45 ευρώ.
Διευθύνσεις: Καταστήματα Nautica υπάρχουν σε όλη την Αττική και σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας –δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις εδώ

Luna
Αμέτρητα σχέδια, άπειροι συνδυασμοί χρωμάτων και προτάσεις για κάθε γούστο περιλαμβάνει η φετινή συλλογή μαγιό Luna. Από αυτήν ξεχωρίσαμε τα εμπριμέ μαγιό της σειράς Flames, με αυτό της φωτογραφίας να κλέβει τις εντυπώσεις καθώς συνδυάζεται με αέρινη παντελόνα στις ίδιες αποχρώσεις.
Τιμή: 79,55 ευρώ.
Διευθύνσεις:
Καταστήματα Luna θα βρείτε στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη –δείτε τις διευθύνσεις εδώ.

La Redoute
Στην online μπουτίκ La Redoute η άνεση συνδυάζεται με το στιλ. Στον καλοκαιρινό κατάλογο μαγιό ίσως να μην βρείτε τα πρωτότυπα σχέδια μιας εταιρίας που ασχολείται αμιγώς με αυτή την αγορά, αλλά θα βρείτε κλασικά μοντέλα που χαρίζουν πάντα στιλ και κομψότητα. Το πουά μπικίνι της φωτογραφίας έχει έντονες επιρροές από την δεκαετία του ’60, ενώ με τα ευπροσάρμοστα κορδόνια του μπορεί να ταιριάξει στους περισσότερους σωματότυπους.
Τιμή: 42,60 ευρώ.
Διευθύνσεις: Αγοράστε το online από εδώ.


Στο ίδιο site ξεχωρίσαμε και το ανδρικό μαγιό της φωτογραφίας, το οποίο διατίθεται ακόμα σε μπλε ρουά, γκρι και καφέ. Προτείνεται για μικρόσωμους άνδρες.
Τιμή: 19,50 ευρώ.
Διευθύνσεις: Αγοράστε το online από εδώ. 

Ted Baker
Αν αναζητάτε πρωτοτυπία και στιλ σε μαγιό που δύσκολα θα δείτε να φοριέται από την μισή παραλία, στην μπουτίκ του οίκου Ted Baker οι προτάσεις είναι περιορισμένες αλλά εκλεκτές. Το μαγιό της φωτογραφίας, με το μοτίβο από παπαρούνες, ταιριάζει ιδανικά σε γυναίκες με μικρό στήθος και έντονους γοφούς.
Τιμές: 34,20 ευρώ για το top και 29,50 ευρώ για το σλιπ (τιμές για online αγορά από εδώ).

Εξίσου πρωτότυπη και η ανδρική σειρά μαγιό του Ted Baker, με τα έντονα χρώματα και τα μεγάλα μοτίβα. Το μαγιό της φωτογραφίας απευθύνεται σε άνδρες με χιούμορ, ενώ το μήκος του είναι ιδανικό για κάθε σωματότυπο.
Τιμή: 53 ευρώ (τιμή για online αγορά από εδώ).
Διευθύνσεις: Αν δεν κάνετε τις αγορές σας online, μαγιό Ted Baker θα βρείτε είτε στην μπουτίκ Ted Baker στο Golden Hall, είτε στο ομώνυμο κατάστημα στο Attica.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v