Σορτς: Πώς θα φορέσεις το απόλυτο trend

Φέτος το Καλοκαίρι τα μήκη χάνουν τις συμβατικές τους διαστάσεις, ανεβάζοντας τον «πήχη» πιο ψηλά από ποτέ. Καυτά σορτσάκια -που θα μπορούσαν να είναι εσώρουχα- γίνονται το απόλυτο trend, απαιτώντας άποψη και θάρρος.
Σορτς: Πώς θα φορέσεις το απόλυτο trend
Μία φορά και έναν καιρό, τα «καυτά», κολλητά ρούχα ήταν αποκλειστικό outfit για την ώρα της γυμναστικής. Μετά, στα τέλη του 2007, επανήλθαν στη μόδα τα «κορμάκια», φορεμένα κάτω από φούστες ή ψηλόμεσα παντελόνια, και έδωσαν σιγά-σιγά την σκυτάλη στα πολύ στενά και κοντά σορτς. Οι πασαρέλες για το Καλοκαίρι του 2010 τα έθεσαν ως απόλυτο trend και η επικράτησή τους εγγυάται ότι θα φορεθούν από προοδευτικές fashionistas με ισχυρή αυτοπεποίθηση και καλλίγραμμο σώμα. Τα δύο τελευταία είναι απαραίτητα στοιχεία για να κερδίσετε βλέμματα θαυμασμού –και όχι κοροϊδίας.

Θα δούμε καυτά σορτσάκια σε αμέτρητα σχέδια και χρώματα. Θα επικρατήσει το denim ύφασμα, το εμφανές στρίφωμα και τα μπαλώματα. Θα συζητηθεί το φλοράλ και το παλ. Θα βολέψει το military look και θα κλέψει την παράσταση το δέρμα. Όποιο στιλ και να επιλέξετε για το σορτς σας, όμως, απαιτεί και τους κατάλληλους συνδυασμούς στο top και τα αξεσουάρ. Ακριβώς αυτόν τον προβληματισμό επιδιώκουμε να λύσουμε. Το δοκίμασες, σου εφάρμοσε ιδανικά και το επέλεξες. Τώρα πώς θα το φορέσεις;

Όταν το denim βγήκε στον δρόμο

Κορυφαίοι σχεδιαστές, όπως ο οίκος Louis Vuitton και το δίδυμο Dolce & Gabbana (πρώτη και τελευταία φωτό αντίστοιχα) προτείνουν φέτος τις δικές τους εκδοχές του denim και κάποιες από τις πιο καλλίγραμμες κυρίες του Hollywood τις υιοθετούν, ενσωματώνοντας τις στο προσωπικό τους στυλ.

Ωδή στο λευκό

Το λευκό σορτς μπορεί να ταιριάξει σε κάθε περίσταση αν συνδυασθεί σωστά. Από αριστερά: Vintage look με κοντό τζιν σορτς και polka dot t-shirt για πρωινές βόλτες στην πόλη. Ο Hussein Chalayan (μεσαία φωτό) προτείνει το σορτς για ώρες γραφείου, ενώ ο Karl Lagerfeld (δεξιά φωτό) το συνδυάζει με κομψή μεταξωτή μπλούζα και μεταλλιζέ αξεσουάρ για πιο επίσημο look.

Super – duper sexy

(από αριστερά: Carlos Miele, Chanel, Marchesa, από την ισπανική Vogue, Stella McCartney)
Πιο κοντό… καίγεσαι! Είτε πρόκειται για πρωινό look, όπως αυτό που προτείνει το editorial της ισπανικής Vogue, είτε για απογευματινό-βραδινό, όπως αυτά που προτείνουν οι σχεδιαστές, το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτά τα μήκη η θερμοκρασία θα ανέβει επικίνδυνα.

Κορίτσια στο χακί

(από αριστερά: Blumarine, Twenty8Twelve, DSquared)
Από τα πλέον διαχρονικά στιλ, το military look ενσωματώνεται και στο σορτς –είτε σε φαρδιά, άνετα σχέδια είτε σε στενά είτε σε ψηλόμεσα. Επιλέξτε ανάλογα με τον σωματότυπό σας και υιοθετήστε το στο πρωινό σας «σαφάρι» στην πόλη.

Δέρμα στο δέρμα

(από αριστερά: Armani, Charlotte Ronson, Chloe, Hermes, από την ισπανική Vogue)
Συνδυάζοντας τον αυθορμητισμό ενός cowgirl με την sexy διάθεση μιας λαμπερής pop star, τα δερμάτινα σορτς κλέβουν αναμφίβολα την παράσταση εφόσον συνδυασθούν σωστά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να προτιμώνται μετά την δύση του ήλιου και να συνοδεύονται με ένα λιτό top –κατά προτίμηση ένα μονόχρωμο πουκάμισο ή t-shirt.

Η άνεση επί… γλουτών

(από αριστερά: Prada, Maurizio Pecorano, Lutz & Patmos, Valentino)
Καυτό σορτς δεν σημαίνει απαραίτητα κομμένη ανάσα. Για εσάς που βάζετε πάνω από όλα την άνεση, οι σχεδιαστές προτείνουν κοντά αλλά άνετα σορτσάκια, μονόχρωμα ή εμπριμέ, ιδανικά για casual look όλες τις ώρες της ημέρας.

Μέση ψηλά

(από αριστερά: Yves Saint Laurent, Fendi, Vena Cava)
Αποκλειστικά και μόνο για λεπτές σιλουέτες με ακόμα πιο λεπτή μέση και ιδανικά αν οι σιλουέτες αυτές είναι και μικρόσωμες. Τα ψηλόμεσα σορτς -όπως και τα παντελόνια- δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι αυτή που το φορά έχει πολύ μακριά πόδια, πόσο μάλλον αν επιλέγει να τα ταιριάξει με ψηλά τακούνια και top που δεν θα καλύπτουν την ζώνη του σορτς.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v