Ανδρική μόδα: Το top 10 της Άνοιξης

Μπορεί η φετινή Άνοιξη να μην βρίσκει τους περισσότερους σε περίοδο «άνθισης», η μόδα όμως έχει άλλη γνώμη. Με ζωντανά χρώματα σε ρούχα και αξεσουάρ και άνεση στο στιλ, προκαλεί τον άνδρα να τολμήσει ξεκινώντας από την γκαρνταρόμπα του.
Ανδρική μόδα: Το top 10 της Άνοιξης
της Έλενας Μπούλια

Η Άνοιξη βρίσκει τον άνδρα να τολμά εν μέσω κρίσης. Να τολμά στις χρωματικές επιλογές, να τολμά στο unisex ύφος και να τολμά να επενδύσει σε διαχρονικά πανωφόρια που δεν χάνουν ποτέ την ποιοτική τους αξία. Οι τάσεις έρχονται, όπως πάντα, από τα δυνατά ονόματα της μόδας και φέτος δείχνουν να έχουν κάτι από τις συντηρητικές εποχές της δεκαετίας του ’50. Στοιχεία που διακρίνουμε εντονότερα από άλλα φέτος είναι τα παντελόνια με τα κοντά ρεβέρ, το δέρμα, οι φλοράλ λεπτομέρειες και η ανάγκη για άνεση όταν πρόκειται για εμφανίσεις εκτός γραφείου.

Κατά τα άλλα, τρία είναι τα must-haves της ανδρικής γκαρνταρόμπας αυτήν την εποχή: ένα ζευγάρια έγχρωμα δερμάτινα παπούτσια, ένα καρό πουκάμισο και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου τύπου aviators. Αυτά, μαζί με τα υπόλοιπα επτά που παρουσιάζονται παρακάτω, θα αποτελέσουν το top 10 της shopping list σας την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην αγορά. Και είναι αυτά που θα σας κάνουν να φορέσετε την φετινή Άνοιξη "μέσα-έξω".

* Burberry: Σουέντ biker jacket
Το απόλυτο πανωφόρι της σεζόν θα το βρείτε -πού αλλού- στον οίκο Burberry. Στο χρώμα της άμμου, με επένδυση από βαμβάκι και σπορ κούμπωμα στον λαιμό, το τζάκετ δημιουργήθηκε για να ταιριάξει με οποιαδήποτε ανοιξιάτικη εμφάνιση εντός και εκτός πόλης.
Θα το βρείτε στην μπουτίκ του οίκου Burberry (Βουκουρεστίου 33, Κολωνάκι, τηλ. 210 6283205), ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online από το e-shop του οίκουεδώ.
Τιμή: 1.095 ευρώ

* Dolce & Gabbana: Zέρσεϊ πουλοβεράκι με V λαιμόκοψη
Δύο σε ένα: Άνεση και κομψότητα. Το δίχρωμο πουλοβεράκι του ιταλικού οίκου κλέβει την παράσταση. Θα το βρείτε σε γκρι και χακί απόχρωση, με όψη ζακέτας χάρη στα κουμπιά, και με εξώρραφα για ακόμα πιο σπορ ύφος. Τέλειο με τζιν, βερμούδες και υφασμάτινα παντελόνια για τα βράδια σας στην πόλη.
Διατίθεται από την μπουτίκ του οίκου Dolce & Gabbana (Σταδίου 4, Αθήνα, τηλ. 210 3356443) και online από το e-shop του οίκουεδώ.
Τιμή: 244 ευρώ.

* All Saints: Πουλοβεράκι Port Crew
Εκθειάστηκε από τους fashion editors του εξωτερικού και έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Ελαφρύ, μεσάτο και με vintage ύφος, παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες και απαιτεί λευκό παντελόνι ή τζιν βερμούδα. Είναι 100% βαμβακερό, έχει υπέροχη μαλακή υφή και δεν πρόκειται να βγει από την βαλίτσα σας στα θερινά σας ταξίδια.
Θα το βρείτε: Στην Ελλάδα μόνο online από το www.allsaints.com.
Τιμή:
80 λίρες (περίπου 85 ευρώ, χωρίς τα έξοδα μεταφοράς).

* Gant: Λινό, φαρδύ παντελόνι
Το πλέον άνετο παντελόνι για την φετινή Άνοιξη, κλασικό και απαραίτητο για τις ώρες εκτός γραφείου. Είναι φτιαγμένο από 100% λινό, έχει δύο φαρδιές πίσω τσέπες, ενώ διατίθεται και σε navy blue. Για ακόμα πιο summer look διπλώστε τα ρεβέρ και φορέστε το με δερμάτινες σαγιονάρες.
Αναζητήστε το στα καταστήματα της εταιρίας Gant σε όλη την Ελλάδα.
Τιμή: 90 ευρώ.



* Hugo Boss: Σπορ συνθετικό τζάκετ
Για τους λιγότερο «κλασσικούς» θα αποτελέσει πρόκληση, για τους πιο… μοδάτους την επόμενη αγορά. Το τζάκετ Oleg-W, της σειράς Orange του οίκου, ζεσταίνει τα ανοιξιάτικα βράδια και ταιριάζει τέλεια με τις casual εμφανίσεις σας. Είναι αδιάβροχο, έχει βολικές τσέπες εντός και εκτός, και διατίθεται αποκλειστικά σε κυπαρισσί χρώμα.
Θα το βρείτε: Στα καταστήματα του οίκου Hugo Boss, στο Κολωνάκι (Αμερικής 19) και στην Κηφισιά (Κυριαζή 15) -δείτε το καλύτερα εδώ. 
Τιμή: 240 ευρώ.

* Ted Baker:Φλοράλ πουκάμισο Daisee
Επιστροφή στη φύση και στα πιο όμορφα ανοιξιάτικα χρώματά της. Το πουκάμισο αυτό, ιδανικό για λεπτές σιλουέτες, ανήκει στην σειρά Global του βρετανικού οίκου και προτείνεται για βραδινές εμφανίσεις πλάι στο κύμα. Είναι φτιαγμένο από 100% βαμβάκι, ενώ διατίθεται και σε κοραλλί αποχρώσεις. Λίγο εκκεντρικό; Σίγουρα, αλλά φανταστείτε το με ένα μπεζ καλοκαιρινό κοστούμι…
Θα το βρείτε: Στην μπουτίκ του οίκου Ted Baker, στο Golden Hall, και online στο www.tedbaker.com.
Τιμή: 155 ευρώ (για online αγορά – χωρίς τα έξοδα μεταφοράς).

* Polo Ralph Lauren: Το απαραίτητο
Τα καρό πουκάμισα είτε τα αγαπά είτε τα μισεί κανείς. Κι όμως, το συγκεκριμένο δείχνει να κερδίζει θαυμαστές και από το απέναντι στρατόπεδο. Κοντό μανίκι, 100% βαμβάκι και σε απόχρωση του φούξια και του πράσινου, και όλα αυτά πάνω από βαμβακερό σπορ παντελόνι σε μπλε ή χακί. Δοκιμάστε το και μετά αποφασίστε.
Θα το βρείτε: Στα καταστήματα της εταιρίας στην Αθήνα (Βουκουρεστίου 11 και Κασσαβέτη 19, Κηφισιά) και στην Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 40) -δείτε το καλύτερα εδώ
Τιμή: 80 ευρώ.

* Lacoste: Σπορ κομψότητα επί ποδός
Και για πρωί και για βράδυ. Μην διστάσετε να τα φορέσετε σε κάθε περίσταση. Είναι φτιαγμένα από 100% δέρμα και έχουν ξεκούραστη λαστιχένια σόλα. Το περφορέ σχέδιο στην όψη παραπέμπει στην δεκαετία του ’50 και απαιτεί να ταιριάξετε τα παπούτσια με βαμβακερό παντελόνι με τσάκιση και ψάθινο καπελάκι. 
Αναμένονται στα καταστήματα της εταιρίας σε όλη την Αθήνα –δείτε τις διευθύνσεις εδώ.
Τιμή: Τα συγκεκριμένα υποδήματα δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα.

* Ted Baker: Σουέντ γαλάζιο μποτάκι
Ό,τι πιο must-have κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Απευθύνεται στον άνδρα που επιλέγει αξεσουάρ με ιδιαίτερα εκλεπτυσμένα κριτήρια, ενώ προτείνεται για βραδινές περιστάσεις. Είναι φτιαγμένα από 100% δέρμα και διατίθενται μόνο στο μπλε χρώμα της φωτογραφίας.
Θα τα βρείτε: Στην μπουτίκ του οίκου Ted Baker, στο Golden Hall, και online στο www.tedbaker.com.
Τιμή: 95 ευρώ (για online αγορά – χωρίς τα έξοδα μεταφοράς).

* Dior: Γυαλιά ηλίου από ταρταρούγα
Τα γυαλιά ηλίου σε σχέδιο aviator αποτελούν το φετινό it accessory για τον άνδρα. Προτιμήστε τα, όμως, σε πλαστικό σκελετό και όχι σε μεταλλικό –όπως συνηθίζονται εδώ και πολλές δεκαετίες. Κι αν η πρώτη εταιρία που σας έρχεται στο μυαλό, όταν μιλάμε για aviators, σας ακούγεται κουραστικά πολυφορεμένη, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις άλλων εταιριών, όπως η Dior (φωτο), η Armani Exchange και -για πιο οικονομικές τιμές- η Carrera.
Τα γυαλιά της φωτογραφίας διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών.
Τιμή: Περί τα 250 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v