(Δια)κοσμήστε τον Χειμώνα σας

Ό,τι πιο λαμπερό, ό,τι πιο κομψό και ό,τι πιο καινούργιο πρόκειται να κοσμήσει το γυμνό μας δέρμα φέτος τον Χειμώνα βρίσκεται στη λίστα με τα εντυπωσιακότερα κοσμήματα της σεζόν που δημιουργήσαμε ως μία ιδέα για επένδυση του 13ου μισθού μας...
(Δια)κοσμήστε τον Χειμώνα σας
Ό,τι λάμπει μπορεί να μην είναι απαραίτητα χρυσός, αλλά ασήμι, πολύτιμοι λίθοι και εντυπωσιακά δεσίματα. Αναμφίβολα πάντως, ό,τι λάμπει είναι κόσμημα. Και, αντιστρόφως, ένα κόσμημα οφείλει να είναι λαμπερό, να τραβάει τα βλέμματα, να κολακεύει τον λαιμό, το πρόσωπο ή τα χέρια και να μας κάνει νιώθουμε περήφανες που το έχουμε πάνω μας.

Επιλέξαμε τα εντυπωσιακότερα κοσμήματα από τους καλύτερους σχεδιαστές της εποχής μας για φέτος τον χειμώνα και σας τα παρουσιάζουμε. Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσετε να τα αποκτήσετε, όμως, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα σας φτιάξουμε τη μέρα και κυρίως τις νύχτες, με τα όνειρα που θα κάνετε μαζί τους. Ίσως, μάλιστα, να σας δώσουμε και μερικές ιδέες για το πώς να ξοδέψετε τον 13ο μισθό σας (ή του συντρόφου σας…)

Delfina Delettrez
Ό,τι πιο πρωτότυπο έχετε φανταστεί για τον φετινό χειμώνα, θα το βρείτε στους καταλόγους της μόλις 20 ετών Delfina, κόρης της Silvia Venturini Fendi (ναι, ναι του γνωστού οίκου). Νεανικά σχέδια, φρέσκες ιδέες με γκόθικ βατράχους, ζωάκια, λουλούδια και μενταγιόν με νεκροκεφαλές, που μπορούμε εύκολα να φορέσουμε σε καθημερινή βάση. Στην φωτογραφία βλέπετε ένα εντελώς γκόθικ ασημένιο και επισμαλτωμένο δαχτυλίδι που κοσμείται με ένα μεγάλο μάτι από γυαλί murano. Έτσι, για να μην σας ματιάζουν! Είναι μάλλον απίθανο να βρείτε σχέδιά της στην Ελλάδα, οπότε αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο από αυτά, δοκιμάστε εδώ.

Eternamé 
Συνυφασμένα με την κομψότητα και την πολυτέλεια, τα γαλλικά Eternamé δεν είναι τα κοσμήματα που θα επιλέξετε για καθημερινή χρήση, αλλά μάλλον για κάποια ειδική περίσταση. Διακρίνονται για τον διαχρονικό τους χαρακτήρα, με την έννοια ότι είναι από αυτά που θα περαστούν με την ίδια αξία από γενιά σε γενιά και θα φυλάσσονται ως πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο. Στην φωτογραφία βλέπουμε τα σκουλαρίκια Citrine Diva με καφέ διαμάντια δεμένα με κίτρινο χρυσό. Καταστήματα Eternamé θα βρείτε φυσικά στο Παρίσι, το Μονακό, τον Άγιο Βαρθολομαίο, την Τουρκία, την Ρωσία και τον Λίβανο.

Hervé van der Straeten 
Το βιομηχανικό στυλ σε μία πιο σοφιστικέ του μορφή, με οξειδωμένα μέταλλα, σε ματ ασήμι και χρυσό, χρησιμοποιεί ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής (πρώην μηχανικός στο επάγγελμα) στα κοσμήματά του, που χαρακτηρίζονται από δυναμισμό και εκλεκτισμό. Στην φθινοπωρινή του συλλογή δείχνει να εμπνεύστηκε από την δυναστεία των Ραμσή στην Αίγυπτο και έτσι δημιούργησε, μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο κολιέ που δένει στο πίσω μέρος του λαιμού με κορδέλα. Είναι μάλλον απίθανο να βρείτε σχέδιά του στην Ελλάδα, οπότε αν επιμένετε να τα αποκτήσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την gallery του στο Παρίσι ή δοκιμάστε από εδώ. Οι τιμές τους, άλλωστε, δεν είναι απαγορευτικές.

Luigi Scialanga
Με έδρα τους την Ρώμη, τα κοσμήματα του Luigi Scialanga χαρακτηρίζονται από μία μπαρόκ διάθεση να διακοσμήσουν και να γεννήσουν αισθήματα. Είναι επηρεασμένα, ως επί το πλείστον, από τη ρωμαϊκή και την αρχαιοελληνική παράδοση, ενώ φαίνονται να δέχονται επιρροές και από τους πρωτόγονους πολιτισμούς της Αφρικής και της Ασίας. Η τελευταία του συλλογή δίνει έμφαση στα κοράλια, με πρωτότυπα, παραμυθένια, θα λέγαμε, σχέδια, όπως η εντυπωσιακή καρφίτσα της φωτογραφίας. Βέβαια, δύσκολα θα τα βρείτε και ακόμα πιο δύσκολα θα τα αποκτήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε πάντως με μία επίσκεψη στις μπουτίκ του Emanuel Ungaro που φέρνουν σχέδια του Scialanga.

Marni
Μπορεί τα Marni να είναι περισσότερο γνωστά για τις υπέροχες τσάντες και τα παπούτσια τους, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το σούπερ εκκεντρικό φλοράλ κολιέ; Κοσμείται με υπέροχες ακρυλικές πέτρες σε διάφορα χρώματα, δένει στον λαιμό με μία πολυτελή κορδέλα, και μπορεί να στολίσει τέλεια το ζεστό, κασμιρένιο μας ζιβάγκο. Άλλωστε, ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν χρειάζεται λουλούδια; Τώρα για να το αποκτήσετε, θα πρέπει να πεταχτείτε μία βόλτα μέχρι το Μιλάνο, στην Via Spiga 50, διαφορετικά δοκιμάστε εδώ, αν είστε τυχεροί μπορεί να το έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην on-line αγορά, αλλά μην περιμένετε να κοστίζει λιγότερο από 800 ευρώ.

Taher Chemirik
Κυκλικό design που δίνει την αίσθηση της ένωσης, του «μαζί»,, μοντέρνα σχέδια σε χρυσό και ασήμι με διακριτικές λεπτομέρειες πολυτελείας, χαρακτηρίζουν τα σχέδια του Chemirik που ζει και δημιουργεί στο Παρίσι. Έμπνευσή του, όπως λέει και ο ίδιος, είναι οι αφρικανικές ρίζες του σε συνδυασμό με το ανατολίτικο υπόβαθρο που διαθέτει, ενώ τα αντικέ στοιχεία είναι πάντα εμφανή. Τα χρυσά σκουλαρίκια της φωτογραφίας δεν θα αφήνουν τα βλέμματα να ξεκολλάνε από πάνω σας. Θα τα βρείτε στη Ν. Υόρκη, στο Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, το Μιλάνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο και την δουλειά του εδώ.

Tom Binns
Δεν είναι τυχαίο που ο Ιρλανδός Tom Binns ανακηρύχθηκε το 2006 σχεδιαστής αξεσουάρ της χρονιάς. Τα εντυπωσιακά σχέδιά του για φέτος τον χειμώνα έχουν κάτι από γκόθικ πανκ και αντικέ στοιχεία που τους προσδίδουν πολυτέλεια και μακροβιότητα. Το υπέροχο κολιέ της φωτογραφίας συνδυάζει ασήμι με μαύρους Swarovski κρυστάλλους και θαμπώνει τα βλέμματα με το ογκώδες μέγεθός του. Θα το βρείτε στα καταστήματα Stenia, σε καταστήματα του ομίλου FFG, ενώ κάποια από τα σχέδιά του μπορείτε να τα αγοράσετε on-line εδώ.

Villa
Μία παλιά διαφήμιση έλεγε ότι «το διάφανο είναι στυλ». Αυτό ακριβώς εκφράζει απόλυτα τα σχέδια του οίκου Villa που κοσμούνται συνήθως με ημιδιαφανείς ή διαφανείς πολύτιμους λίθους, όπως τα σκουλαρίκια της φωτογραφίας. Κλασικά και διαχρονικά, με την αμέριστη αγάπη των ιταλών δημιουργών τους για το πραγματικά καλό κόσμημα, θα συνοδεύσουν με τον καλύτερο τρόπο την βραδινή σας τουαλέτα και θα σας χαρίσουν την λάμψη και τον θαυμασμό. Θα τα βρείτε στο Μιλάνο, στην μπουτίκ του οίκου που βρίσκεται στην Via Manzoni 23. Ολόκληρη την συλλογή της εταιρίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Dyrberg/Kern
Το σχέδιο Lou/B, της δανέζικης άκρως επιτυχημένης εταιρίας κοσμημάτων, είναι αναμφίβολα το απόλυτο μπρασελέ του χεμώνα. Δημιουργημένο από σκούρο χρυσό, διακοσμημένο με φυσικές πέτρες, γυαλί και λεπτομέρειες από Swarovski, μπορεί να φορεθεί όλη μέρα, εφόσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Μπορεί το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 365 ευρώ, που είναι η αξία του, να σας κάνει να διστάσετε, αλλά είναι άκρως ερωτεύσιμο για να του αντισταθείτε.
Καταστήματα Dyrberg/Kern θα βρείτε στο Attica, στην Γλυφάδα, στο Golden Hall (που ανοίγει σε μερικές μέρες), στο Notos Galleries, στον Κορυδαλλό και στα μεγάλα καταστήματα Hondos. Για τις ακριβείς διευθύνσεις επισκεφθείτε το www.dyrbergkern.com.

Tous
Παρά τις σχετικά τσουχτερές τιμές τους, τα κοσμήματα Tous είναι ίσως από τα δημοφιλέστερα στο νεανικό κοινό της ελληνικής αγοράς. Με την Kylie Minogue να παραμένει κεντρικό πρόσωπο και στην καινούργια τους καμπάνια, τα Tous δημιούργησαν πρόσφατα μία χαριτωμένη mini συλλογή, την Snowy Tous, που διακρίνεται για το μοτίβο νιφάδας χιονιού. Από την συλλογή αυτή ξεχωρίσαμε το μενταγιόν της φωτογραφίας, από χρυσό 18 καρατίων με διακριτικά διαμάντια που σφραγίζουν το κλασικό αρκουδάκι στην καρδιά του μενταγιόν. Περάστε το σε μία χρυσή λεπτή αλυσίδα και κρατήστε το πάνω σας όλον τον χειμώνα για να σας ομορφαίνει τις κρύες μέρες, προσδίδοντας σας ένα τόνο πολυτέλειας!
Καταστήματα Tous θα βρείτε: Στο Χαλάνδρι, στην Ερμού, στο Attica και στο Mall (για τις ακριβείς διευθύνσεις επισκεφθείτε το site www.tous.com)
 
Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v