Μαγιό 2008: Πιο λαμπεροί κι απ’τον ήλιο

Animal prints, ρομαντικά 50's, γεωμετρικά σχέδια και σούπερ σέξι cut-outs. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε στις παραλίες δείτε ποια μαγιό θα κλέψουν την παράσταση φέτος το καλοκαίρι.
Μαγιό 2008: Πιο λαμπεροί κι απ’τον ήλιο
της Έλενας Μπούλια

Όσοι από εσάς κάνατε ήδη το πρώτο σας μπάνιο, πήρατε το πρώιμο χρωματάκι σας και είστε έτοιμοι πια να καταλύσετε με τις ώρες στα δοκιμαστήρια για να επιλέξετε το νούμερο ένα αξεσουάρ του καλοκαιριού: Το καινούργιο σας μαγιό! Οι υπόλοιποι, ξεφυλλίζουμε περιοδικά και καταλόγους, εμπνεόμαστε από τις τάσεις και τις προτάσεις (ενώ περιμένουμε ανυπόμονα να αποδώσει η δίαιτα του χειμώνα) και καταλήγουμε τελικά σε μερικά από το μαγιό που μας έκλεψαν φέτος την καρδιά.

Τι λέει η μόδα; Κακά τα ψέματα, στα μαγιό η μόδα είναι λίγο πολύ διαχρονική. Πόσες εναλλακτικές να έχουν άλλωστε οι σχεδιαστές όταν έχουν να δημιουργήσουν πάνω σε μερικά εκατοστά ύφασμα; Παρ’όλα αυτά, οι τάσεις που δείχνουν να ξεχωρίζουν φέτος είναι τα ασύμμετρα σχέδια, τα γεωμετρικά και αφρικανικά prints (το έθνικ, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι must), τα tankinis (στα οποία το πάνω μέρος του μαγιό είναι σαν μπλουζάκι) και τα πολύ σέξι cut-outs, ολόσωμα δηλαδή με κοψίματα. Οι τάσεις αυτές μας έρχονται από τα 50’s και τα 60’s, γι’αυτό θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα σχέδια αποτελούνται από φαρδιά σλιπ, που θυμίζουν pin-up girl, ή από glamorous ολόσωμα, σαν αυτά που φορούσαν κάποτε οι celebrities στην Ριβιέρα.

Οι αμέτρητοι κατάλογοι των εταιριών μας δυσκόλεψαν πολύ στο να επιλέξουμε τα φετινά μαγιό. Ξεχωρίσαμε, ωστόσο, κάποιες εταιρίες που εδώ και χρόνια φημίζονται για την ποιότητά τους, ανακαλύψαμε όμως και κάποιες καινούργιες, που εισρέουν σιγά-σιγά στην αδηφάγα -ως προς το μαγιό- ελληνική αγορά και, χάρη στις οικονομικές τους τιμές, αναμένεται να απογειωθούν. Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές.

Luna: Κλασικά και αγαπημένα. Τη σειρά Luna Mare θα την επιλέξουν οι γυναίκες που αναζητούν κομψότητα και φαντασία. Η ποιότητα των υφασμάτων ξεχωρίζει και οι επιλογές των χρωμάτων είναι πιο λαμπερές από πότε. Επιλέξαμε το μπικίνι της σειράς ethnic, στις αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ, που θα ταιριάζει τέλεια με το μαύρισμά σας. (Πού; Κυριαζή 9, Κηφισιά, τηλ. 210 6232274, The Mall, τηλ. 210 6196379, Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, τηλ. 210 3601253, αλλά και στο Attica, στο Hondos Center της Ερμού και στο Notos Galleries).

Women’s Secret: Νέα σχετικά εταιρία στην Ελλάδα που ειδικεύεται, ωστόσο στη δημιουργία μαγιό. Νεανικά σχέδια, σέξι γραμμές, ολοζώντανα χρώματα που αφήνουν περιθώρια για ατελείωτο παιχνίδι στην παραλία. (Πού; Στο Attica, Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα και Κηφισίας 242, Κηφισιά).

Triumph: Η κομψότητα και η ποιότητα χαρακτηρίζουν τα μαγιό της Triumph, με αμέτρητες επιλογές για κάθε στυλ άνδρα και γυναίκας. Σχέδια με «τρικ» για τα δύσκολα σημεία του σώματος, mix to match ώστε αγοράζοντας δύο μαγιό να έχετε αυτόματα τέσσερα και ενισχυμένα για τις καμπύλες σας. Εμείς επιλέξαμε τη νεανική σειρά Miss Triumph και συγκεκριμένα το υπέροχο μπικίνι Miss Lola, που θα κλέψει τα βλέμματα στην παραλία. Για τον άνδρα οι επιλογές περιορίζονται στα σορτς και τα σλιπ, με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ωστόσο, όπως η πορτοκαλί βερμούδα της φωτογραφίας. (Πού; Λεωφ. Ηρακλείου 275, Ν. Ιωνία και στα περισσότερα καταστήματα εσωρούχων).

Lisca: Επίσης μία νέα εταιρία στον χώρο των μαγιό μας έρχεται από τη Σλοβενία. Lisca είναι ο ορισμός του σέξι. Μικροσκοπικά μπικίνι, αποκαλυπτικά τριγωνάκια και τα πλέον σαγηνευτικά cut-outs στα ολόσωμα μαγιό συμπληρώνουν μία αισθησιακή συλλογή που θα αφήσει τη φαντασία πολλών ανδρών να οργιάσει. Το μαγιό της φωτογραφίας αποτελεί το highlight της κολεξιόν. (Πού; Αποκλειστικός αντιπρόσωπος η εταιρία Montagel, τηλ. 210 9717837 και 210 9716160).

Yamamay: Δεν έχουν περισσότερα από τρία χρόνια στην Ελλάδα κι όμως, τα ιταλικά Yamamay, έχουν γίνει συνώνυμα με τον όρο «τέλειο μαγιό». Εκεί θα βρείτε τεράστια ποικιλία σε νεανικά και πολύ girlie μαγιό με απίθανα χρώματα και σχέδια και σε πολύ προσιτές τιμές. Η φετινή συλλογή έχει κάτι από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου, κάτι από τη χαλαρή διάθεση των διακοπών στο χωριό, και κάτι από τη λάμψη του Hollywood, όπως η σειρά Pacha Mama, από την οποία «κλέψαμε» το υπέροχο cut-out μαγιό της φωτογραφίας, στα 39 ευρώ. (Πού; Ελευθερίου Βενιζέλου 155/157, Καλλιθέα, Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι), Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και 2ας Μαΐου 5, Ν. Σμύρνη και στο Mall).

Accessorize: Τα αγαπημένα μας Accessorize κλέβουν και φέτος την παράσταση με τα πολύ glamorous μαγιό τους. Θηλυκότητα και λάμψη, αλλά και κάτι από 60’s είναι η μαγιά των μοναδικών κομματιών που θα βρείτε σε περιορισμένη ποσότητα σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας. Το σούπερ σέξι μπικίνι της φωτογραφίας κοστίζει 30 ευρώ. (Πού; Καταστήματα Accessorize υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα).

Erka: Εδώ και πολλά χρόνια η Erka πρωτοπορεί στα ανδρικά και γυναικεία μαγιό. Η φετινή συλλογή της, θηλυκή αλλά και σέξι ταυτόχρονα μαγνητίζει τα βλέμματα και κολακεύει το σώμα. Από αυτήν επιλέξαμε το πολύ σικ ολόσωμο της φωτογραφίας, ιδανικό για ψηλές γυναίκες με μεγάλο στήθος. Στο site της εταιρίας, πάντως, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά άλλα σχέδια. (Πού; Κεντρική διάθεση GTK Fashion, Ιατρού 2, Αθήνα, τηλ. 210 2518261 αλλά και στα περισσότερα καταστήματα εσωρούχων).

Pompea: Ένα ακόμα όνομα μας έρχεται από την Ιταλία, γνωστό περισσότερο για τις κάλτσες και τα εσώρουχά του. Τα μαγιό της εταιρίας, σε χαλαρή πάντα διάθεση, είναι άνετα, ευκολοφόρετα και οικονομικά, έτσι ώστε να μπορεί κανείς εύκολα να αποκτήσει παραπάνω από ένα σε όποιο σχέδιο επιθυμεί. Επιλέξαμε το γυναικείο μαγιό της φωτογραφίας για την παιχνιδιάρικη καλοκαιρινή διάθεση που μας ενέπνευσε, ενώ το ανδρικό μας άρεσε γιατί θυμίζει κάτι από Χαβάη. (Πού; Κεντρική διάθεση: 18ο χλμ. Λεωφ. Σπατών (θέση Στημονάρι), τηλ. 210 6630323).

Benetton: Η σειρά Undercolors της Benetton έχει πάντα τον δικό της τρόπο να ξεχωρίζει. Και μαζί με αυτήν να ξεχωρίζετε και εσείς. Χωρίς να επηρεάζεται από τις γενικότερες τάσεις και προτάσεις, η Benetton για φέτος το καλοκαίρι προτείνει στα μαγιό ένα σοφιστικέ στυλ με μία προσεκτικά επιλεγμένη χρωματική παλέτα σε ρίγες, και με ολοζώντανα, δυναμικά σχέδια. (Πού; Καταστήματα Undercolors of Benetton υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα).

Oxbow: Νεανικά, αθλητικά και τρομερά σέξι. Ποιος είπε ότι τα Oxbow απευθύνονται μόνο σε όσους ασχολούνται με θαλάσσια σπορ; Για να τα προτιμήσετε, ωστόσο, καλό θα ήταν να έχετε ένα καλογυμνασμένο κορμί. Για τα κορίτσια που σιχαίνονται τις λευκές γραμμές στο δέρμα επιλέξαμε το εμπριμέ στράπλες της φωτογραφίας (μοντέλο Blondie) που διατίθεται και σε ροζ απόχρωση, ενώ τα αγόρια που λατρεύουν το surf θα λατρέψουν την πολύ έθνικ βερμούδα (μοντέλο Brett) που διατίθεται και σε μπλε σκούρο με μαύρο. (Πού; Στα καταστήματα ρούχων Ratti, στο La Redoute και σε άλλα καταστήματα με επώνυμες μάρκες).

Quiksilver: Στην ίδια λογική κινούνται και τα πιο καθιερωμένο Quiksilver, που απέχουν από αυτό που λέμε μόδα, και παρουσιάζουν κάθε χρόνο μοντέρνα αθλητικά μαγιό λιγότερο για τη γυναίκα (όπου τα σχέδια είναι πολύ συγκεκριμένα τριγωνικά) και περισσότερο για τον νέο άνδρα, με πρωτότυπες εμπριμέ βερμούδες, όπως αυτή της φωτογραφίας. (Πού; Κολοκοτρώνη 68, Αθήνα και στο Mall).

Tommy Hilfiger: Λιτά και απέριττα, όπως πάντα, τα μαγιό του Tommy Hilfiger έχουν κάτι από το ρετρό ύφος της δεκαετίας του ’60 και φέρνουν στο μυαλό τις παραλίες της Καλιφόρνια. Για τη γυναίκα επιλέξαμε το navy τριγωνικό που δένει κομψά γύρω από το λαιμό, ενώ μία λουλουδάτη εμπριμέ βερμούδα για φέτος το καλοκαίρι είναι για τον άνδρα ό,τι καλύτερο. (Πού; Αγγ. Μεταξά 14, Γλυφάδα, Λεβίδου 16, Κηφισιά, Σόλωνος 1, Κολωνάκι, Σολωμού 9, Ψυχικό).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v