Τα 5 must της ανοιξιάτικης ανδρικής μόδας

Με πυξίδα τις ενδυματολογικές προκλήσεις των sixties και προορισμό τις υπέροχες ανοιξιάτικες μέρες που έρχονται, η ανοιξιάτικη μόδα για τον άνδρα επιβάλλει μία ελαφριά βαλίτσα με πέντε βασικά είδη. Δείτε ποια είναι αυτά και εξοπλιστείτε κατάλληλα.
Τα 5 must της ανοιξιάτικης ανδρικής μόδας
της Έλενας Μπούλια

Σε πλήρη εναρμόνιση με την εποχή και τα… καιρικά φαινόμενα, παρουσιάστηκαν πριν μερικούς μήνες οι ανοιξιάτικες συλλογές στις απανταχού εβδομάδες μόδας. Το χρώμα, τα πρωτότυπα υφάσματα και οι αέρινες γραμμές ήταν τα τρία βασικά στοιχεία που μονοπώλησαν τις ενδυματολογικές τάσεις των σχεδιαστών, με μικρές παραλλαγές μεταξύ τους αλλά κεντρικό άξονα την ανάλαφρη διάθεση των νέο-hippies, που μπορεί μεν να δουλεύουν στις μεγαλουπόλεις, δεν διστάζουν, ωστόσο, να συνδυάσουν ένα κλασικό παντελόνι με ένα φλοράλ t-shirt.

Και επειδή είναι δύσκολο για έναν άνδρα να παρακολουθήσει και να τηρήσει πιστά τη λεγόμενη «μόδα» της εκάστοτε σεζόν, συγκεντρώσαμε σε 5 μόνο tips τα ρούχα και αξεσουάρ που οφείλουν να συμπεριλάβουν αυτές τις μέρες στην γκαρνταρόμπα τους. Με πυξίδα την πρόκληση των sixties και προορισμό τις υπέροχες ανοιξιάτικες μέρες που έρχονται, ετοιμάστε τη βαλίτσα σας περιλαμβάνοντας σε αυτήν μόνο τα απαραίτητα:

Something Blue

Όχι το μπλε της θάλασσας, ούτε το μπλε μαρέν, αλλά το μπλε αζούρ του David Hockney -ενός από τους σημαντικότερους Άγγλους καλλιτέχνες της εποχής μας που συνέβαλε στο βρετανικό κίνημα της pop art κατά την δεκαετία του ’60- είναι αυτό που ενέπνευσε πολλούς ευρωπαίους σχεδιαστές την φετινή άνοιξη. Σε συνδυασμό με την όλο και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου της μόδας για την οικολογία, το βάρος φέτος πέφτει στο καθαρό νερό, αυτό που λαμπυρίζει ζωντανές μπλε ανταύγειες.

Οίκοι όπως οι Missoni, Paul Smith, Louis Vuitton, Z Zegna (το τζάκετ της φωτογραφίας), Bottega Veneta, Michael Kors, Yohji Yamamoto, Marc by Marc Jacobs, Marni κ.α. επέλεξαν για φέτος τις αποχρώσεις του μπλε αζούρ και έντυσαν με αυτές τζάκετ, πουκάμισα, παντελόνια και σορτς, συνδυάζοντάς τα μεταξύ τους σε ένα total look που παραπέμπει σε… «ουράνια» αποτελέσματα.

* Το τζάκετ θα το βρείτε στην μπουτίκ του Ermenegildo Zegna (Σκουφά 18, Κολωνάκι, τηλ. 210 3613700) και κοστίζει περί τα 1.200 ευρώ. Το ριγέ μπλουζάκι από μέσα είναι Tim Hamilton.

Παιδιά των Λουλουδιών

Ποιος είπε ότι η επαναφορά του hippie look αφορά μόνο στην γυναικεία μόδα; Με παιχνιδιάρικη διάθεση που παραπέμπει σε καλοκαιρινά πάρτι στην παραλία, τα παιδιά των λουλουδιών ξανάρχονται και φέρνουν μαζί τους -τι άλλο;- λουλούδια! Είτε σε total look ή συνδυασμένα με βολικά τζιν και δερμάτινα σανδάλια Birkenstock, τα πολύχρωμα λουλουδένια μοτίβα θα κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους τη φετινή άνοιξη και θα κλέψουν βλέμματα και καρδιές.

Τα είδαμε στις συλλογές των Etro, Alexander McQueen, Comme des Garçons, Dolce & Gabbana (το σύνολο της φωτογραφίας), Fendi, Duckie Brown. Αν πάντως διστάζετε να τολμήσετε με ένα λουλουδάτο παντελόνι ή πουκάμισο, μπορείτε να προσθέσετε την απαραίτητη πολύχρωμη πινελιά στο στιλ σας με μία βερμούδα ή ένα λευκό πουκάμισο με «ανθισμένες» λεπτομέρειες.

* Τη βερμούδα και το τζάκετ της φωτογραφίας θα τα βρείτε στην μπουτίκ Dolce & Gabbana (Σταδίου 4, Αθήνα, τηλ. 210 33 56 443).

Φωτο-συνθέστε

Στον αντίποδα των οικολόγων designers που προτείνουν «σκληρά» οργανικά υλικά και υφάσματα, έρχεται μία νέα γενιά δημιουργών να επιμείνει στο συνθετικό. Με το μότο «η τεχνολογία στη μόδα», γεμίζουν τις συλλογές του με high-tech φλουό τζάκετ, διαφανή πουκάμισα, γυαλιστερές βερμούδες και space γυαλιά ηλίου που παραπέμπουν σε ήρωες φουτουριστικών ταινιών. Όλα αυτά πάντα με κύριο οδηγό το χρώμα από neon, όπως κίτρινο, μοβ και λαχανί.

Την τάση αυτήν την είδαμε στις επιδείξεις των Burberry Prorsum, Calvin Klein, Alessandro Dell’Acqua, Dries Van Noten, Helmut Lang, DKNY, Marc by Marc Jacobs, Gola, Moschino, Jil Sander αλλά και στη Nike και στην Adidas. Από το σύνολο της φωτογραφίας ξεχωρίζει το γιλέκο Y-3 (η πιο haute couture σειρά της Adidas σε σχέδια του Yohji Yamamoto), η κίτρινη ζακέτα του Phillip Lim, το παντελόνι Dsquared και τα παπούτσια Bisento της σειράς Y-3 (τα κίτρινα αθλητικά είναι ένα από τα must της σεζόν).

* Ρούχα και αξεσουάρ της σειράς Y-3 μπορείτε να προμηθευτείτε από το y-3 store.com, ενώ κάποια κομμάτια του Phillip Lim υπάρχουν στη μπουτίκ Zilly στο Κολωνάκι (Λεβέντη 4, τηλ. 210 7230600), στη Γλυφάδα, την Κηφισιά και στη Μύκονο.

Αέρας στα... μπατζάκια μας

Η άνοιξη επιβάλλει αέρα, δροσιά και άνεση. Πιο συγκεκριμένα, την αέρινη υφή από ένα δροσερό σάλι, την άνεση που προσδίδουν τα κοντά παντελονάκια των παιδικών χρόνων και τα κάπρι της δεκαετίας του ’60 και όλα αυτά μαζί συνδυασμένα με το άψογο στιλ των Louis Vuitton, Dries Van Noten, Marni, Comme des Garçons, Dolce & Gabbana και Miu Miu.

Για τους πιο… συνεσταλμένους, ωστόσο, ο Giorgio Armani, όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία, μακραίνει το παντελόνι, διατηρεί ωστόσο τα αεράτα υφάσματα, σε γήινες αποχρώσεις της πέτρας, ξεκουμπώνει λίγο το πουκάμισο και προσθέτει ένα ρομαντικό μαντηλάκι στο πέτο, το οποίο γίνεται αυτόματα ένα από τα must του ανοιξιάτικου κλασικού – επίσημου look. Ίσως ένα από τα εντυπωσιακότερα all-day σύνολα των κολεξιόν της σεζόν.

* Το σύνολο της φωτογραφίας θα το βρείτε στην μπουτίκ του Giorgio Armani (Κουμπάρη 8, Κολωνάκι, τηλ. 210 3613603).

Cargo διαθέσεις

Το tribal, το έθνικ και το cargo είναι τάσεις που εμφανίζονται λίγο πολύ σε κάθε ανοιξιάτικη κολεξιόν. Φέτος, ωστόσο, τα ανδρικά cargo παντελόνια κάνουν λίγο πιο έντονη την εμφάνισή τους, ίσως για να συμβαδίσουν με το tribal – safari look που πρότειναν οι σχεδιαστές για την γυναικεία συλλογή της σεζόν. Το θετικό με αυτά τα παντελόνια είναι ότι πέρα από άνετα είναι και πρακτικά. Συνδυάζονται εύκολα, είναι ζεστά τις δροσερές μέρες και δροσερά τις ζεστές. Έτσι, επιλέξτε ένα κρεμ ή μπεζ cargo παντελόνι (ή ξεθάψτε το από την ντουλάπα σας –είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχετε ένα), συνδυάστε το με ένα φλοράλ πουκάμισο και με δερμάτινα σανδάλια και είστε έτοιμοι να… κατακτήσετε την πόλη!

Παντελόνια τύπου cargo είδαμε στην ανοιξιάτικη συλλογή Emporio Armani (Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά και Μηλιώνη 5, Κολωνάκι), στη Lanvin και φυσικά στην Diesel (Σκουφά 3, Κολωνάκι και Αγγέλου Μεταξά 27-29, Γλυφάδα, ενώ μπορείτε να κάνετε και αγορές on-line).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v