Χειμώνας 2008: Στα... βήματα της μόδας

Με το κρύο να μας χτυπάει την πόρτα και την ανάγκη ανανέωσης της... υποδηματικής γκαρνταρόμπας να γίνεται επιτακτική, αναζητήσαμε τα εντυπωσιακότερα παπούτσια των μεγαλύτερων οίκων μόδας και υπόδησης, που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους όλον τον φετινό χειμώνα.
Χειμώνας 2008: Στα... βήματα της μόδας
της Έλενας Μπούλια

Έρευνες υποστηρίζουν ότι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι περισσότερες γυναίκες σε έναν άνδρα είναι… τα παπούτσια του! Και, πιστέψτε μας, τα κριτήρια είναι από πολύ αυστηρά έως αμείλικτα. Ο πιο ωραίος άνδρας με το εντυπωσιακότερο ντύσιμο αλλά τα πλέον ακατάλληλα παπούτσια είναι πολύ απλά μία κινητή αποτυχία. Και κανείς μας δεν θέλει να βγαίνει χαμένος όταν πρόκειται για θέματα στυλ.

Το οξύμωρο, βέβαια, είναι, ότι και σε μία γυναίκα, το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι υπόλοιπες είναι πάλι τα παπούτσια της. Όχι ως κριτήριο ελκυστικότητας, αλλά μάλλον ως στυλιστική αντιζηλία και έντονη επιθυμία να αποκτήσουν και εκείνες τις τέλειες αυτές γόβες. Οι άνδρες, από την άλλη, μικρή σημασία δίνουν στα παπούτσια μιας γυναίκας. Μια καλοσχηματισμένη γάμπα, όμως, και ένα πόδι που μοιάζει ατελείωτο κλέβει πάντα βλέμματα και σχόλια θαυμασμού.

Φέτος το χειμώνα, η ζυγαριά της μόδας στα παπούτσια έγειρε στην πλευρά των γυναικών. Είδαμε, λοιπόν, δυναμική είσοδο των booties (σοφιστικέ, ψηλοτάκουνες γόβες-μποτάκια, με ή χωρίς κορδόνια), των ankle-boots (μποτάκια, με ή χωρίς τακούνι μέχρι τον αστράγαλο) και μία μεγάλη ποικιλία από πολύ ψηλές μπότες, που φτάνουν λίγο πάνω από το γόνατο, ως επί το πλείστον φλατ.

Κάποιοι από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και υπόδησης ακολούθησαν πιστά αυτές τις τάσεις. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν, όπως πάντα, τον δικό τους δρόμο, μένοντας πιστοί στα διαχρονικά και ξεχωριστά σχέδια τους, παραλλάσσοντάς τα λίγο για τις ανάγκες της νέας σεζόν, για να ανταποκριθούν για μία ακόμα φορά στο πιστό τους κοινό, που τους προτιμά ακριβώς επειδή δεν βαδίζουν στην πεπατημένη.

Επιλέξαμε πέντε από τις σπουδαιότερες εταιρίες μόδας και υπόδησης, ανατρέξαμε στους καταλόγους τους για την σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2007 και σας παραθέτουμε τα εντυπωσιακότερα κομμάτια που θα κλέψουν τα βλέμματα και των δύο φύλων:

Bally

Η ιστορία της ελβετικής εταιρίας υπόδησης Bally μετρά αισίως 160 χρόνια ζωής. Πρόκειται ίσως για την σπουδαιότερη βιοτεχνία υποδημάτων παγκοσμίως, ενώ από τη δεκαετία του 1970 και μετά η εταιρία εμπορεύεται και ρούχα. Οι λάτρεις της φίρμας είναι αμέτρητοι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προμηθεύονται όλα τα παπούτσια τους αποκλειστικά από τα Bally, ενώ πολλοί κάνουν ειδική παραγγελία για να τους ετοιμάσουν το σχέδιο που επιθυμούν.

Η χειμερινή κολεξιόν, πιστή για άλλη μία φορά στην ποιότητα και την «κλασάτη» πολυτέλεια προτείνει παπούτσια από εξαιρετικής υφής δέρμα σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Στη γυναικεία σειρά ξεχωρίσαμε τις πολύ ψηλές μπότες Makiti, σε χρώμα ζιρκόν και από δέρμα βιδέλου, ιδανικές για πρωινές και βραδινές casual εμφανίσεις τις παγωμένες μέρες που θα έρθουν. Η τιμή τους είναι στα 610 ευρώ. Στο κατάστημα θα βρείτε, επίσης, την τσάντα Rhonda που θα συνοδεύσει ιδανικά τις μπότες σας.

Στην ανδρική σειρά η μεγάλη ποικιλία σχεδίων εντυπωσιάζει. Ξεχωρίσαμε τα χαμηλά μποτάκια Supino σε χρώμα μόκας και από δέρμα κροκόδειλου, στρουθοκαμήλου ή δέρμα γίδας. Θα τα προτιμήσουν οι κλασικοί τύποι που θέλουν να «σπάσουν» το συντηρητικό τους στυλ με μία κομψή αλλά και extreme ταυτόχρονα πινελιά. Η τιμή τους ξεκινά από 440 ευρώ, ενώ διατίθενται και σε μαύρο. Συνδυάζονται, άλλωστε, ιδανικά με μία tote τσάντα Mikael.

Bally: Σταδίου 4, Αθήνα, τηλ. 210 32 17 495.


Hugo Boss

Ο σπουδαιότερος ίσως γερμανικός οίκος μόδας αποτελεί τον ισχυρότερο αντίλογο στην άποψη ότι οι Γερμανοί είναι άγουστοι ή και κακόγουστοι. Η εντυπωσιακή χειμερινή κολεξιόν της Hugo Boss αποτελεί ωδή στην κομψότητα και τα δε παπούτσια της είναι ίσως τα καλύτερα που έβγαλε ποτέ το Fabrik της εταιρίας.

Από τις τέσσερις σειρές του οίκου (Boss Black, Boss Orange, Boss Green και Hugo) το βλέμμα μας καρφώθηκε στην Orange -η οποία μάλιστα φέτος έχει περισσότερο πανκ διάθεση- και συγκεκριμένα στα γυναικεία μαύρα ankle-boots της φωτογραφίας, με τη χρυσή παραμάνα, από δέρμα αρνιού. Το ύψος του τακουνιού είναι στα 9,5 εκατοστά και διατίθενται μόνο σε μαύρο. Η τιμή τους είναι στα 325 ευρώ.

Στην ανδρική σειρά, θραύση έχουν κάνει οι wild punk μπότες της φωτογραφίας, με τα λουριά και τις αγκράφες με τις μεταλλικές λεπτομέρειες. Το μαλακό vintage δέρμα τους από βιδέλο παραπέμπει σε άλλες εποχές, ενώ τα εξώραφα προσδιορίζουν το παπούτσι σε περισσότερο casual εμφανίσεις, κάνοντάς το ταυτόχρονα απαγορευτικό για βραδινό ντύσιμο με κοστούμι. Η τιμή τους δεν είναι διαθέσιμη.

Hugo Boss store: Αμερικής 19, Κολωνάκι, τηλ. 210 33 89 080. Boss store: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος. Boss store: Κυριαζή 15, Κηφισιά, τηλ. 210 80 11 503. Boss store: Λαζαράκη 20, Γλυφάδα, τηλ. 210 89 86 378.

Dolce & Gabbana

Ο κορυφαίος ιταλικός οίκος μόδας έκανε πάλι το θαύμα του στην χειμερινή του κολεξιόν και δημιούργησε υποδήματα υψηλής ποιότητας για την γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της και ξέρει ότι την αγαπούν και τον άνδρα που ντύνεται για τον εαυτό του, δίνοντας πάντα σημασία στην λεπτομέρεια.

Όσον αφορά στα παπούτσια, το βλέμμα μας επικεντρώθηκε στη σειρά Dolce&Gabbana με τα πιο glamorous και εντυπωσιακά σχέδια, και, πιο συγκεκριμένα, στα αμπιγέ, βραδινά υποδήματα, που θα προσθέσουν λάμψη και στυλ στις εξόδους σας. Στη γυναικεία κολεξιόν, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να μην λατρέψουμε τις χρυσές ψηλοτάκουνες γόβες (με την ασορτί μικρή handbag), η τιμή των οποίων είναι στα 280 ευρώ.

Στην ανδρική κολεξιόν, το ενδιαφέρον μας κέντρισαν τα μεταλλιζέ λουστρινένια σκαρπίνια της φωτογραφίας, με το διακριτικό κορδονάκι. Προσοχή, όμως. Συνδυάζονται μόνο με ένα πολύ βραδινό μονόχρωμο κοστούμι και σε καμία περίπτωση με τζιν. Στο κατάστημα εξάλλου θα βρείτε την κατάλληλη ζώνη από γυαλιστερό δέρμα για να τα ταιριάξετε. Η τιμή τους είναι στα 400 ευρώ.

Dolce & Gabbana: Σταδίου 4, Αθήνα, τηλ. 210 33 56 443


Camper

Η φετινή διαφημιστική καμπάνια της Camper επικεντρώθηκε σε ένα γυναικείο παπούτσι που προσωπικά θα χαρακτήριζα… παραμυθένιο! Δεν είναι μπότα και δεν είναι γόβα. Θα το χαρακτηρίζαμε ankle boot, κι όμως διαφέρει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το λατρέψαμε με την πρώτη ματιά. Τα λένε Helena Alto. Η ρετρό αισθητική τους και η ασύγκριτη θηλυκότητά τους, σε συνδυασμό με την άνεση που είναι συνώνυμο της ισπανικής φίρμας, μας κάνει να τα θέλουμε ακόμα περισσότερο. Και το καλύτερο απ’όλα; Δεν χρειάζεται να τα αναζητήσουμε στα καταστήματα. Μπορούμε να τα αγοράσουμε και on-line! Η τιμή τους είναι στα 150 ευρώ.

Η ανδρική σειρά της Camper, από την άλλη, διατηρεί τις κλασικές γραμμές της με την τόσο ιδιαίτερη casual αισθητική της. Οι επιλογές για τον φετινό χειμώνα είναι αμέτρητες και έμφαση, φυσικά, δίνεται στα ποιοτικά δέρματα και τις πολύ αναπαυτικές σόλες. Εμείς ξεχωρίσαμε το πολύ χαριτωμένο χαμηλό μποτάκι Brothers Sport με τα λεπτά κορδόνια, καθαρά γιατί έχει χαρακτήρα. Ιδανικά για πρωινό casual-chic look, ταιριάζουν ιδανικά με τζιν. Μπορούμε να τα αγοράσουμε και αυτά από το on-line κατάστημα της Camper. Η τιμή τους είναι στα 140 ευρώ.

Camper Shop Kolonaki: Αναγνωστοπούλου και Ηρακλείτου 23, τηλ. 210 36 29 398. Camper Shop Ermou: Ερμού 34, τηλ. 210 32 16 709. (Στο site της Camper θα βρείτε ποια άλλα καταστήματα της Ελλάδας εισάγουν επιλεγμένα σχέδια της εταιρίας).

Clarks

Μία ακόμα εταιρία αποκλειστικά υπόδησης με τεράστια ιστορία είναι και η Clarks. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρώτο υπόδημα των αδελφών Clark, το 1830, ήταν ένα ζευγάρι παντόφλες από προβιά προβάτου, εύκολα συμπεραίνουμε γιατί η εταιρία θεωρείται κορυφαία στα αναπαυτικά και ανατομικά παπούτσια. Παρόλο που ακόμα και σήμερα τα σχέδιά της διατηρούν αναλλοίωτο το αγγλικό, για πολλούς συντηρητικό, στυλ, έγιναν γρήγορα αγαπητά και στην ελληνική αγορά, αφού ξεχωρίζουν για την άνεση και την κομψότητά τους.

Στη γυναικεία σειρά της σεζόν, το βλέμμα μας απέσπασε το μοντέλο Apple Snow, με τη χαριτωμένη μπαρέτα και το πολύ χαμηλό τακούνι, ιδανικό για τις πρωινές μας εμφανίσεις στο γραφείο. Διατίθεται σε τρεις αποχρώσεις, μαύρο, καφέ ταμπά και στο σάπιο μήλο που βλέπουμε στη φωτογραφία. Δοκιμάστε τα και θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο μαλακά και ξεκούραστα είναι. Η τιμή τους είναι στα 89 ευρώ.

Στην ανδρική σειρά, τέλος, ξεχωρίσαμε τα χαμηλά μποτάκια Finton Link με το λεπτό κορδόνι. Μας άρεσαν γιατί το γυαλιστερό τους δέρμα τα κάνει εξίσου ευκολοφόρετα σε πρωινές αλλά και βραδινές ημι-casual και casual εμφανίσεις, αφού μπορούν να ταιριάξουν εξίσου καλά με τζιν αλλά και με ένα σπορ κοστούμι. Ιδανικά για το γραφείο, χάρη στο μαλακό τους δέρμα και την αναπαυτική τους σόλα. Διατίθενται μόνο σε μαύρο. Η τιμή τους είναι στα 119 ευρώ.

Αποκλειστικό κατάστημα Clarks: Εμπορικό κέντρο The Mall (Επίπεδο 1), Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, τηλ. 210 61 96 601.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v