Χειμώνας 2008: Στα... βήματα της μόδας
                                        Με το κρύο να μας χτυπάει την πόρτα και την ανάγκη ανανέωσης της... υποδηματικής γκαρνταρόμπας να γίνεται επιτακτική, αναζητήσαμε τα εντυπωσιακότερα παπούτσια των μεγαλύτερων οίκων μόδας και υπόδησης, που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους όλον τον φετινό χειμώνα.
                                    
                                    
                                    
                                                                        
                                    
                                         
                                                
 Η ιστορία της ελβετικής εταιρίας υπόδησης Bally μετρά αισίως 160 χρόνια ζωής. Πρόκειται ίσως για την σπουδαιότερη βιοτεχνία υποδημάτων παγκοσμίως, ενώ από τη δεκαετία του 1970 και μετά η εταιρία εμπορεύεται και ρούχα. Οι λάτρεις της φίρμας είναι αμέτρητοι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προμηθεύονται όλα τα παπούτσια τους αποκλειστικά από τα Bally, ενώ πολλοί κάνουν ειδική παραγγελία για να τους ετοιμάσουν το σχέδιο που επιθυμούν.
Η ιστορία της ελβετικής εταιρίας υπόδησης Bally μετρά αισίως 160 χρόνια ζωής. Πρόκειται ίσως για την σπουδαιότερη βιοτεχνία υποδημάτων παγκοσμίως, ενώ από τη δεκαετία του 1970 και μετά η εταιρία εμπορεύεται και ρούχα. Οι λάτρεις της φίρμας είναι αμέτρητοι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προμηθεύονται όλα τα παπούτσια τους αποκλειστικά από τα Bally, ενώ πολλοί κάνουν ειδική παραγγελία για να τους ετοιμάσουν το σχέδιο που επιθυμούν.  Στην ανδρική σειρά η μεγάλη ποικιλία σχεδίων εντυπωσιάζει. Ξεχωρίσαμε τα χαμηλά μποτάκια Supino σε χρώμα μόκας και από δέρμα κροκόδειλου, στρουθοκαμήλου ή δέρμα γίδας. Θα τα προτιμήσουν οι κλασικοί τύποι που θέλουν να «σπάσουν» το συντηρητικό τους στυλ με μία κομψή αλλά και extreme ταυτόχρονα πινελιά. Η τιμή τους ξεκινά από 440 ευρώ, ενώ διατίθενται και σε μαύρο. Συνδυάζονται, άλλωστε, ιδανικά με μία tote τσάντα Mikael.
Στην ανδρική σειρά η μεγάλη ποικιλία σχεδίων εντυπωσιάζει. Ξεχωρίσαμε τα χαμηλά μποτάκια Supino σε χρώμα μόκας και από δέρμα κροκόδειλου, στρουθοκαμήλου ή δέρμα γίδας. Θα τα προτιμήσουν οι κλασικοί τύποι που θέλουν να «σπάσουν» το συντηρητικό τους στυλ με μία κομψή αλλά και extreme ταυτόχρονα πινελιά. Η τιμή τους ξεκινά από 440 ευρώ, ενώ διατίθενται και σε μαύρο. Συνδυάζονται, άλλωστε, ιδανικά με μία tote τσάντα Mikael.  Ο σπουδαιότερος ίσως γερμανικός οίκος μόδας αποτελεί τον ισχυρότερο αντίλογο στην άποψη ότι οι Γερμανοί είναι άγουστοι ή και κακόγουστοι. Η εντυπωσιακή χειμερινή κολεξιόν της Hugo Boss αποτελεί ωδή στην κομψότητα και τα δε παπούτσια της είναι ίσως τα καλύτερα που έβγαλε ποτέ το Fabrik της εταιρίας.
Ο σπουδαιότερος ίσως γερμανικός οίκος μόδας αποτελεί τον ισχυρότερο αντίλογο στην άποψη ότι οι Γερμανοί είναι άγουστοι ή και κακόγουστοι. Η εντυπωσιακή χειμερινή κολεξιόν της Hugo Boss αποτελεί ωδή στην κομψότητα και τα δε παπούτσια της είναι ίσως τα καλύτερα που έβγαλε ποτέ το Fabrik της εταιρίας.  Στην ανδρική σειρά, θραύση έχουν κάνει οι wild punk μπότες της φωτογραφίας, με τα λουριά και τις αγκράφες με τις μεταλλικές λεπτομέρειες. Το μαλακό vintage δέρμα τους από βιδέλο παραπέμπει σε άλλες εποχές, ενώ τα εξώραφα προσδιορίζουν το παπούτσι σε περισσότερο casual εμφανίσεις, κάνοντάς το ταυτόχρονα απαγορευτικό για βραδινό ντύσιμο με κοστούμι. Η τιμή τους δεν είναι διαθέσιμη.
Στην ανδρική σειρά, θραύση έχουν κάνει οι wild punk μπότες της φωτογραφίας, με τα λουριά και τις αγκράφες με τις μεταλλικές λεπτομέρειες. Το μαλακό vintage δέρμα τους από βιδέλο παραπέμπει σε άλλες εποχές, ενώ τα εξώραφα προσδιορίζουν το παπούτσι σε περισσότερο casual εμφανίσεις, κάνοντάς το ταυτόχρονα απαγορευτικό για βραδινό ντύσιμο με κοστούμι. Η τιμή τους δεν είναι διαθέσιμη.  Ο κορυφαίος ιταλικός οίκος μόδας έκανε πάλι το θαύμα του στην χειμερινή του κολεξιόν και δημιούργησε υποδήματα υψηλής ποιότητας για την γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της και ξέρει ότι την αγαπούν και τον άνδρα που ντύνεται για τον εαυτό του, δίνοντας πάντα σημασία στην λεπτομέρεια.
Ο κορυφαίος ιταλικός οίκος μόδας έκανε πάλι το θαύμα του στην χειμερινή του κολεξιόν και δημιούργησε υποδήματα υψηλής ποιότητας για την γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της και ξέρει ότι την αγαπούν και τον άνδρα που ντύνεται για τον εαυτό του, δίνοντας πάντα σημασία στην λεπτομέρεια.  Στην ανδρική κολεξιόν, το ενδιαφέρον μας κέντρισαν τα μεταλλιζέ λουστρινένια σκαρπίνια της φωτογραφίας, με το διακριτικό κορδονάκι. Προσοχή, όμως. Συνδυάζονται μόνο με ένα πολύ βραδινό μονόχρωμο κοστούμι και σε καμία περίπτωση με τζιν. Στο κατάστημα εξάλλου θα βρείτε την κατάλληλη ζώνη από γυαλιστερό δέρμα για να τα ταιριάξετε. Η τιμή τους είναι στα 400 ευρώ.
Στην ανδρική κολεξιόν, το ενδιαφέρον μας κέντρισαν τα μεταλλιζέ λουστρινένια σκαρπίνια της φωτογραφίας, με το διακριτικό κορδονάκι. Προσοχή, όμως. Συνδυάζονται μόνο με ένα πολύ βραδινό μονόχρωμο κοστούμι και σε καμία περίπτωση με τζιν. Στο κατάστημα εξάλλου θα βρείτε την κατάλληλη ζώνη από γυαλιστερό δέρμα για να τα ταιριάξετε. Η τιμή τους είναι στα 400 ευρώ.  Η φετινή διαφημιστική καμπάνια της Camper επικεντρώθηκε σε ένα γυναικείο παπούτσι που προσωπικά θα χαρακτήριζα… παραμυθένιο! Δεν είναι μπότα και δεν είναι γόβα. Θα το χαρακτηρίζαμε ankle boot, κι όμως διαφέρει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το λατρέψαμε με την πρώτη ματιά. Τα λένε Helena Alto. Η ρετρό αισθητική τους και η ασύγκριτη θηλυκότητά τους, σε συνδυασμό με την άνεση που είναι συνώνυμο της ισπανικής φίρμας, μας κάνει να τα θέλουμε ακόμα περισσότερο. Και το καλύτερο απ’όλα; Δεν χρειάζεται να τα αναζητήσουμε στα καταστήματα. Μπορούμε να τα αγοράσουμε και on-line! Η τιμή τους είναι στα 150 ευρώ.
Η φετινή διαφημιστική καμπάνια της Camper επικεντρώθηκε σε ένα γυναικείο παπούτσι που προσωπικά θα χαρακτήριζα… παραμυθένιο! Δεν είναι μπότα και δεν είναι γόβα. Θα το χαρακτηρίζαμε ankle boot, κι όμως διαφέρει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το λατρέψαμε με την πρώτη ματιά. Τα λένε Helena Alto. Η ρετρό αισθητική τους και η ασύγκριτη θηλυκότητά τους, σε συνδυασμό με την άνεση που είναι συνώνυμο της ισπανικής φίρμας, μας κάνει να τα θέλουμε ακόμα περισσότερο. Και το καλύτερο απ’όλα; Δεν χρειάζεται να τα αναζητήσουμε στα καταστήματα. Μπορούμε να τα αγοράσουμε και on-line! Η τιμή τους είναι στα 150 ευρώ.  Η ανδρική σειρά της Camper, από την άλλη, διατηρεί τις κλασικές γραμμές της με την τόσο ιδιαίτερη casual αισθητική της. Οι επιλογές για τον φετινό χειμώνα είναι αμέτρητες και έμφαση, φυσικά, δίνεται στα ποιοτικά δέρματα και τις πολύ αναπαυτικές σόλες. Εμείς ξεχωρίσαμε το πολύ χαριτωμένο χαμηλό μποτάκι Brothers Sport με τα λεπτά κορδόνια, καθαρά γιατί έχει χαρακτήρα. Ιδανικά για πρωινό casual-chic look, ταιριάζουν ιδανικά με τζιν. Μπορούμε να τα αγοράσουμε και αυτά από το on-line κατάστημα της Camper. Η τιμή τους είναι στα 140 ευρώ.
Η ανδρική σειρά της Camper, από την άλλη, διατηρεί τις κλασικές γραμμές της με την τόσο ιδιαίτερη casual αισθητική της. Οι επιλογές για τον φετινό χειμώνα είναι αμέτρητες και έμφαση, φυσικά, δίνεται στα ποιοτικά δέρματα και τις πολύ αναπαυτικές σόλες. Εμείς ξεχωρίσαμε το πολύ χαριτωμένο χαμηλό μποτάκι Brothers Sport με τα λεπτά κορδόνια, καθαρά γιατί έχει χαρακτήρα. Ιδανικά για πρωινό casual-chic look, ταιριάζουν ιδανικά με τζιν. Μπορούμε να τα αγοράσουμε και αυτά από το on-line κατάστημα της Camper. Η τιμή τους είναι στα 140 ευρώ.  Μία ακόμα εταιρία αποκλειστικά υπόδησης με τεράστια ιστορία είναι και η Clarks. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρώτο υπόδημα των αδελφών Clark, το 1830, ήταν ένα ζευγάρι παντόφλες από προβιά προβάτου, εύκολα συμπεραίνουμε γιατί η εταιρία θεωρείται κορυφαία στα αναπαυτικά και ανατομικά παπούτσια. Παρόλο που ακόμα και σήμερα τα σχέδιά της διατηρούν αναλλοίωτο το αγγλικό, για πολλούς συντηρητικό, στυλ, έγιναν γρήγορα αγαπητά και στην ελληνική αγορά, αφού ξεχωρίζουν για την άνεση και την κομψότητά τους.
Μία ακόμα εταιρία αποκλειστικά υπόδησης με τεράστια ιστορία είναι και η Clarks. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρώτο υπόδημα των αδελφών Clark, το 1830, ήταν ένα ζευγάρι παντόφλες από προβιά προβάτου, εύκολα συμπεραίνουμε γιατί η εταιρία θεωρείται κορυφαία στα αναπαυτικά και ανατομικά παπούτσια. Παρόλο που ακόμα και σήμερα τα σχέδιά της διατηρούν αναλλοίωτο το αγγλικό, για πολλούς συντηρητικό, στυλ, έγιναν γρήγορα αγαπητά και στην ελληνική αγορά, αφού ξεχωρίζουν για την άνεση και την κομψότητά τους.  Στην ανδρική σειρά, τέλος, ξεχωρίσαμε τα χαμηλά μποτάκια Finton Link με το λεπτό κορδόνι. Μας άρεσαν γιατί το γυαλιστερό τους δέρμα τα κάνει εξίσου ευκολοφόρετα σε πρωινές αλλά και βραδινές ημι-casual και casual εμφανίσεις, αφού μπορούν να ταιριάξουν εξίσου καλά με τζιν αλλά και με ένα σπορ κοστούμι. Ιδανικά για το γραφείο, χάρη στο μαλακό τους δέρμα και την αναπαυτική τους σόλα. Διατίθενται μόνο σε μαύρο. Η τιμή τους είναι στα 119 ευρώ.
Στην ανδρική σειρά, τέλος, ξεχωρίσαμε τα χαμηλά μποτάκια Finton Link με το λεπτό κορδόνι. Μας άρεσαν γιατί το γυαλιστερό τους δέρμα τα κάνει εξίσου ευκολοφόρετα σε πρωινές αλλά και βραδινές ημι-casual και casual εμφανίσεις, αφού μπορούν να ταιριάξουν εξίσου καλά με τζιν αλλά και με ένα σπορ κοστούμι. Ιδανικά για το γραφείο, χάρη στο μαλακό τους δέρμα και την αναπαυτική τους σόλα. Διατίθενται μόνο σε μαύρο. Η τιμή τους είναι στα 119 ευρώ. 




 
 
