"Καυτά" παλτό για κάθε budget

Μοντγκόμερι, παρκά, άνορακ... Το παλτό θα γίνει ο πιο απαραίτητος ενδυματολογικός μας σύντροφος τις κρύες μέρες του χειμώνα και γι'αυτό οφείλουμε να τον επιλέξουμε προσεκτικά και να τον αποκτήσουμε με κάθε "κόστος"!
Καυτά παλτό για κάθε budget
της Έλενας Μπούλια

Τροποποιώντας το ομώνυμο άσμα, «το καινούργιο μου παλτό» είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος σύντροφος για τον χειμώνα που έρχεται. Είναι το ρούχο που μας συνοδεύει νυχθημερόν στις εξόδους μας και που καθορίζει το στυλ μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, υπερκαλύπτοντας ό,τι άλλο μπορεί να φοράμε από μέσα. Ο ρόλος του, λοιπόν, στην γκαρνταρόμπα μας είναι πρωταγωνιστικός –στις δε εμφανίσεις μας… μονόλογος!

Οι απόψεις για τον αν πρέπει να ξοδεύει κανείς τεράστια ποσά σε ένα παλτό ή όχι διχάζονται. Από τη μία, ένα πολύ ακριβό παλτό, συνεπώς και ένα άριστης ποιότητας, θα μας ζεσταίνει για παραπάνω από μία σεζόν, αρά θεωρητικά «αξίζει τα λεφτά του». Από την άλλη, λίγο ή πολύ οι εκάστοτε τάσεις επηρεάζουν και την κατηγορία των πανωφοριών, άρα ενδέχεται να επενδύσουμε πολλά χρήματα σε ένα ρούχο που θα φορέσουμε μία μόνο σεζόν γιατί την επόμενη θα είναι démodé. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αρκεστούμε σε κάτι οικονομικότερο, χωρίς φυσικά να κάνουμε έκπτωση στο γούστο μας;

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι δική σας. Εμείς για να σας βοηθήσουμε ανατρέξαμε σε καταλόγους εταιριών ένδυσης, εντοπίσαμε τα καλύτερα παλτό της αγοράς και τα κατηγοριοποιήσαμε ανάλογα με το κόστος τους. Γιατί μπορεί ένα Dolce & Gabbana να αποτελεί must have κομμάτι, ένα παρόμοιο σχέδιο από τα H&M στο ένα τριακοστό της τιμής, όμως, είναι πάντα πειρασμός!

High Budget:

* Στο κατάστημα της εταιρίας Dolce & Gabbana (Σταδίου 4, Αθήνα, τηλ. 210 33 56 443) ανακαλύψαμε μία μεγάλη συλλογή από ανδρικά και γυναικεία παλτό σε κλασικές αλλά και μοντέρνες γραμμές. Από τη συλλογή του Χειμώνα 2008 για τους άνδρες μας άρεσε το κλασικό κασμιρένιο μοντγκόμερι της φωτογραφίας σε μπλε χρώμα, ιδανικό τόσο για τις πρωινές όσο και για τις βραδινές μας εμφανίσεις.

Στη γυναικεία σειρά οι επιλογές είναι περισσότερες. Επιλέξαμε το φαρδύ κίτρινιο κασμιρένιο παλτό της φωτογραφίας, για δύο λόγους: Πρώτον έχει χρώμα, απαραίτητο σύμφωνα με τις προσταγές της μόδας για τη φετινή μας γκαρνταρόμπα. Δεύτερον η μεταλλική ζώνη στη μέση -η οποία όμως πωλείται ξεχωριστά από το παλτό- είναι απαραίτητο αξεσουάρ στις χειμερινές μας εμφανίσεις και δημιουργεί ένα πιο glamorous look, κάνοντας το παλτό αυτό ιδανική επιλογή και στις βραδινές μας εξόδους. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τιμές των παλτό Dolce & Gabbana κυμαίνονται από 1.200 έως 1.500 ευρώ.

* Στο κατάστημα της εταιρίας Burberry (Βουκουρεστίου 33, Κολωνάκι, τηλ 210 62 83 205) θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή από παλτό, παρκά, άνορακ και σακάκια για το Χειμώνα 2007/2008. Για τους άνδρες επιλέξαμε το συγκεκριμένο παλτό, σε σπορ γραμμή, με διπλή επένδυση και γούνινο γιακά. Είναι βαμβακερό και διατίθεται μόνο στο χρώμα της φωτογραφίας. Η τιμή του είναι στα 1.140 ευρώ, ενδεχομένως ωστόσο να σας κοστίσει κάτι παραπάνω αν το παραγγείλετε από την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Για τις γυναίκες η Burberry διατηρεί τις κλασικές της γραμμές, με τους στρογγυλούς γιακάδες και τα φαρδιά μανίκια τριών τετάρτων. Το παλτό της φωτογραφίας εντυπωσιάζει με το φούξια χρώμα του, θα ταιριάξει ωστόσο απόλυτα με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σας χάρη στην all time classic ρετρό γραμμή του. Το ύφασμά του είναι συνδυασμός μεταξιού και πολυεστέρα, ενώ η επένδυσή του είναι σατέν. Η τιμή του είναι στα 1.050 ευρώ, αλλά υπολογίστε κάτι παραπάνω αν αποφασίσετε να αγοράσετε από την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Medium Budget:

Στα καταστήματα Vardas οι επιλογές για το ιδανικό παλτό είναι αμέτρητες. Εκεί θα βρείτε συλλογές από επώνυμους οίκους αλλά και της ίδιας της εταιρίες, οι οποίες θα κάνουν την τελική σας απόφαση ιδιαίτερα δύσκολη. Ενδεικτικά επιλέξαμε, από τη γυναικεία συλλογή για τον φετινό χειμώνα, το μάλλινο εμπριμέ ημίπαλτο της φωτογραφίας με το πολύ ιδιαίτερα vintage κουμπιά. Η φαρδιά γραμμή του σε συνδυασμό με την ποιοτική του ύφανση το προσδίδουν μία sport ‘n chic διάσταση, που μας επιτρέπει να το φοράμε όλες τις ώρες της ημέρας. Το παλτό ανήκει στην εταιρία Maliparmi και η τιμή του είναι στα 650 ευρώ.

Στην ανδρική συλλογή μας εντυπωσίασε η δερμάτινη καπαρντίνα Calvin Klein με το διακριτικό ζωνάκι και τον ψηλό γιακά, περίπου στα 1.400 ευρώ (τη συγκεκριμένη θα την βρείτε στο showroom του Βάρδα στο Κολωνάκι). Τα καταστήματα Vardas διαθέτουν μία μεγάλη συλλογή παλτό του οίκου Calvin Klein, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 1.000 ευρώ. Καταστήματα Vardas θα βρείτε σε όλη την Ελλάδα, οι διευθύνσεις των οποίων αναγράφονται αναλυτικά στο site της εταιρίας.

Low Budget:

* Αυτό που αγαπάμε στα ρούχα της εταιρίας United Colors of Benetton είναι ότι γράφουν μόνα τους τη δική τους μόδα. Δεν υποκύπτουν στις τάσεις των μεγάλων σχεδιαστών και δεν παρεκκλίνουν της πορείας τους με σκοπό να ακολουθήσουν τη μάζα. Έχουν τη δική τους προσωπικότητα και αυτό διαφαίνεται όταν κάποιος επιλέξει να τα φορέσει.

Για τον φετινό χειμώνα, λοιπόν, η άποψη της Benetton είναι σαφής: «Η ανδρική συλλογή έχει ξεκάθαρες ιδέες για τα διαφορετικά της θέματα. Κομψά αλλά όχι βαρετά, casual σοφιστικέ και καλαίσθητα σπορ». Στα ανδρικά παλτό ξεχωρίσαμε τα μάλλινα ημίπαλτα της φωτογραφίας σε γκρι, που είναι άλλωστε και το χρώμα της σεζόν. Στα γυναικεία αντικρίσαμε μία πιο ροκ διάθεση, με μάλλινα κοντά παλτό και μοντγκόμερι, ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Οι τιμές των ανδρικών και γυναικείων παλτό ξεκινούν από 110 ευρώ.

* Τα καταστήματα H&M αποτελούν την πιο value (and fashion) for money λύση όταν πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας στην ανδρική και γυναικεία ένδυση. Με συνεχώς ανανεωμένες συλλογές, πολλές εκ των οποίων αποτελούν προτάσεις επώνυμων σχεδιαστών (αυτήν την περίοδο για τα H&M σχεδιάζει ο Roberto Cavalli), μας δίνουν τη δυνατότητα να ανανεώνουμε τακτικά την γκαρνταρόμπα μας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε για αυτό μία ολόκληρη περιουσία.

Εξίσου οικονομικές αλλά και design-άτες λύσεις θα βρείτε και στον τομέα παλτό. Για την ανδρική συλλογή του Χειμώνα 2008, η H&M έχει να προτείνει κλασικές, λιτές γραμμές για όλα τα γούστα. Το μαύρο, μάλλινο παλτό της φωτογραφίας οφείλει να γίνει απαραίτητο στοιχείο της γκαρνταρόμπας σας, αφού αποτελεί το πλέον διαχρονικό κομμάτι στο ανδρικό ντύσιμο. Η δε τιμή του, στα 99 ευρώ, το κάνουν πλήρως προσβάσιμο.

Με πολύ πιο… παιχνιδιάρικη διάθεση, η γυναικεία συλλογή αυτήν την εποχή προτείνει σχήμα και χρώμα. Ένα από τα πλέον μοδάτα κομμάτια είναι και το παλτό της φωτογραφίας, που διατίθεται και σε άλλα χρώματα πέρα από λαδί, με τη μάλλινο καρό επένδυση και τα φουσκωτά μανίκια. Σας αποκαλύπτουμε δε, ότι παρόμοιο σχέδιο είδαμε και στα fashion shows του οίκου Dolce & Gabbana για τον φετινό χειμώνα, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο θα σας κοστίσει μόνο 59,90 ευρώ. Το σκέφτεστε ακόμα;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v