Ζώνες: Τα ”κλειδιά” της hot τάσης

Ξεφεύγοντας από τη συνηθισμένη χρήση τους, το να συγκρατούν δηλαδή τα παντελόνια και τις φούστες, οι ζώνες παίρνουν τα ηνία και καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Με τρουκς, μεγάλες αγκράφες, στοιχεία από γούνα και πολύτιμους λίθους, με περίτεχνα δεσίματα και σε όλα τα χρώματα, μεταμορφώνουν το ντύσιμό σας και μαγνητίζουν τα βλέμματα των γύρω σας. Γιατί μην ξεχνάτε ότι το στυλ είναι υπόθεση προσωπική...
Ζώνες: Τα ”κλειδιά” της hot τάσης

Την προσοχή σας παρακαλώ! Περάστε τη μία άκρη της ζώνης μέσα στην άλλη, σφίξτε καλά και είσαστε έτοιμοι για...να συγκεντρώσετε όλα τα βλέμματα πάνω σας και να κλέψετε -για ακόμα μία φορά- την παράσταση.

Περί ού ο λόγος; Μα φυσικά για τις ζώνες. Το απόλυτο ενδυματολογικό αξεσουάρ για αυτή τη σεζόν. Είτε ανήκετε στο ασθενές φύλο είτε όχι. Γιατί η μόδα είναι υπόθεση προσωπική.

Η ζώνη, και πιο συγκεκριμένα το ζωνάρι, στα παλαιότερα χρόνια ήταν φτιαγμένo ως επί το πλείστον από ύφασμα, είχε μεγάλο μήκος και τυλιγόταν γύρω από τη μέση με σκοπό να κρύψει τα όποια όπλα έφεραν πάνω τους οι άνθρωποι.

Η σημερινή τους χρήση ωστόσο έχει διαφοροποιηθεί εντελώς. Μάλιστα έχει ξεφύγει και από τη συνηθέστερη χρήση, να συγκρατεί δηλαδή τα παντελόνια και τις φούστες.

Οι ζώνες έχουν την τιμητική τους, παίρνουν τα ηνία και καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Γιατί η μόδα είναι ένα παιχνίδι, όπου η φαντασία, οι ανησυχίες και η δημιουργικότητα του καθενός συγκρούονται και μέσα από εντάσεις και εκρήξεις κατορθώνουν στο τέλος να γίνουν ένα. Κατά τέτοιο τρόπο μάλιστα ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι παρά συγκλονιστικό.

Άλλωστε οι μεγάλοι σχεδιαστές ξέρουν πώς να μας εκπλήσσουν κάθε φορά και να μας κάνουν να θέλουμε να αποκτήσουμε οτιδήποτε μας προτείνουν.

Για τη σεζόν φθινόπωρο- χειμώνα 2006-2007 μας παροτρύνουν να επενδύσουμε στις ζώνες και να δώσουμε όλη μας τη βαρύτητα εκεί. Οι ζώνες δε που είδαμε στα ντεφιλέ ήταν όλες υπέροχες και το σημαντικότερο; Όλες ”ιδιαίτερες”.

Άλλοτε μας έκαναν να αναφωνήσουμε από έκπληξη και άλλοτε από δέος. Μας προβλημάτισαν δε αρκετά αναλογιζόμενοι πώς ένα αξεσουάρ μπορεί τόσο απλά να μεταμορφώσει ένα σύνολο.

Ξεφεύγοντας λοιπόν από τα κλισέ του τύπου ”η ζώνη πρέπει να είναι σε απόλυτη χρωματική αρμονία με τα παππούτσια” και ανάγοντας τες σε σημείο αναφοράς, οι ζώνες θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των γύρω σας και θα μετατρέψουν εσάς σε πρωταγωνιστές.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται; ΟΛΑ. Δέρμα, συνθετικό, πλαστικό, μέταλλο, σατέν, βαμβάκι, ακριλικό, καστόρι, λουστρίνι και γενικότερα ό,τι μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Το πιο σημαντικό είναι η πρωτοτυπία. Είτε αυτό αφορά στο υλικό από το οποίο θα είναι φτιαγμένη η ζώνη είτε στον τρόπο που θα φορεθεί.

Για του λόγου το αληθές, είδαμε τις ζώνες φορεμένες με τον κλασικό παραδοσιακό τρόπο αλλά και πάνω από σακάκια, παλτό ή τζάκετ για εμφανίσεις που κόβουν την ανάσα και δίνουν ένα διαφορετικό ύφος και στυλ.

Είδαμε ζώνες με τρουκς, δερμάτινες, με μεγάλες αγκράφες, πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, με στοιχεία από βελούδο ή γούνα, σε όλες τις αποχρώσεις με την έμφαση ωστόσο να δίνεται στα γήινα χρώματα και στο χρώμα του πάθους και της φωτιάς.

Ξεχωρίσαμε τις δημιουργίες των Dolce&Gabbana και συγκεκριμένα μια μαύρη ζώνη με τρουκς (ενδεικτική τιμή: 350 ευρώ), την κροκό ζώνη σε καφέ χρώμα του οίκου Ferre και του οίκου Cavalli (ενδεικτική τιμή: 170 ευρώ) καθώς και όλες τις ζώνες σε κόκκινο που ”ζεσταίνουν” τα total black look.

Δώστε έμφαση στα περίτεχνα δεσίματα, παίξτε με το πλάτος και κυρίως... βάλτε χρώμα στη γκαρνταρόμπα σας. Ο χειμώνας μπαίνει δυναμικά και αναμένεται άκρως ”κομψός” και ”εκκεντρικός”.

Έφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v