Μαγιό: Η μόδα... πάει παραλία

Που θα περνάτε τις περισσότερες ώρες σας κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Πιθανότατα στην παραλία. Για τις... εύκολες αυτές ώρες το in2life σας παρουσιάζει τις νέες τάσεις στα ανδρικά και τα γυναικεία μαγιό που ως επί το πλείστον θυμίζουν κάτι από περασμένες δεκαετίες. Για να ξέρετε τι θα φορεθεί και τι είναι ”μπαγιάτικο”.
Μαγιό: Η μόδα... πάει παραλία

Μετά τη σχετική κάμψη που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο χώρο της μόδας των μαγιό, η οποία, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν είχε κάτι καινούριο να επιδείξει, οι σχεδιαστές φέτος επανέρχονται στη δράση, με νέες, πρωτότυπες προτάσεις σε ό,τι αφορά τον πλέον απαραίτητο καλοκαιρινό εξοπλισμό.

Η γενικότερη τάση που παρατηρείται φέτος τόσο στα αντρικά όσο και στα γυναικεία μαγιό είναι η επιστροφή σε σχέδια και μοτίβα παλαιότερων δεκαετιών, κυρίως του ’60 και του ’70, προσαρμοσμένα στη σύγχρονη μόδα και διανθισμένα με νέες λεπτομέρειες.

Τα μεγάλα, χρωματιστά πουά των 60s συνδυάζονται εύστοχα με τα τριγωνάκια των μπικίνι, τα αντρικά ”μαγιό του surfer” αντικαθίστανται από τα κλασσικότερα υφασμάτινα σορτσάκια, ενώ τα ολόσωμα μαγιό κάνουν το απόλυτο comeback, εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι τα γνωρίζαμε.

Σας παρουσιάζουμε όλες τις νέες τάσεις, για να εμφανιστείτε στην παραλία με στυλ.

Ανδρικά μαγιό

Ξεχάστε τα lycra σορτσάκια των surfers που κυριαρχούσαν τα τελευταία χρόνια στις παραλίες. Η μόδα φέτος ”βλέπει” προς τα πίσω, και εμπνέεται από την κλασσική βερμούδα των 50s, που φτάνει μέχρι το μέσο του μηρού. Με πρακτικές τσέπες, κλασσικά μοτίβα, όπως τα καρό ή οι κάθετες ρίγες αλλά και διακριτικές, σύγχρονες πινελιές να τα διανθίζουν, όπως τα logo σε στυλ graffiti της Diesel, τα αντρικά μαγιό φέτος ακολουθούν τη λογική του classical chic, με μια μικρή δόση φαντασίας που προσδίδει διαχρονικότητα στο αρχικό σχέδιο.

Όσον αφορά τα χρώματα, η παράδοση που θέλει τα αντρικά μαγιό πιο ”συγκρατημένα” χρωματικά από τα γυναικεία, φέτος ανατρέπεται. Δεδομένων των μοτίβων που αναφέραμε, και που επιτρέπουν –αν όχι προϋποθέτουν– έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, η παλέτα των αντρικών μαγιό φέτος κινείται στους τόνους του κόκκινου, του γαλάζιου, του πράσινου αλλά και του ζεστού καφέ. Πολύ δημοφιλή, επίσης, είναι και τα floral μοτίβα. Τα κλασσικά μονόχρωμα μαύρα και σκούρα μπλε είναι απολύτως out of fashion.

Γυναικεία μαγιό

Όπως είπαμε, η μόδα των γυναικείων μαγιό φέτος εμφανίζει έντονες επιρροές από τα χαρούμενα μοτίβα και τα χρώματα των 60s. Μεγάλα, πολύχρωμα πουά, floral μοτίβα και λαμπερά χρώματα, σε όλες σχεδόν τις αποχρώσεις του ροζ, του κοραλλί, αλλά και του πιο ”σοβαρού” μπορντό, μονοπώλησαν σχεδόν τις καλοκαιρινές πασαρέλες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των λεπτομερειών που διακοσμούν τα μπικίνι είναι η natural αίσθηση. Το glitter, που πέρυσι είχε την τιμητική του, φέτος δίνει τη θέση του σε μικρά κοχύλια, ξύλινα δαχτυλίδια και άλλα μικρά αξεσούαρ που κοσμούν κυρίως τις ράντες και το ντεκολτέ των μαγιό και δένουν εκπληκτικά με το καφέ της σοκολάτας, που είναι επίσης ένα από τα φετινά trends.

Η φετινή έκπληξη στα γυναικεία μαγιό φέτος είναι τα ολόσωμα, το οποία επανέρχονται δυναμικά, μετά από αρκετά χρόνια στο περιθώριο. Ανανεωμένα, strapless στην πλειοψηφία τους, με διακοσμητικές ζώνες στη μέση και drape ντεκολτέ που κρύβει αριστοτεχνικά τα ”δύσκολα” σημεία, τα ολόσωμα φέτος είναι sexier than ever.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v