1750€ πουλά για τσάντα μια σακούλα σκουπιδιών ο οίκος Balenciaga

Η τελευταία λέξη της μόδας στις τσάντες είναι εμπνευσμένη από τα… σκουπίδια, στην κυριολεξία. Αλλά δεν κοστίζει και τόσο φτηνά.
1750€ πουλά για τσάντα μια σακούλα σκουπιδιών ο οίκος Balenciaga
Η φράση «να πετάξεις λεφτά στα σκουπίδια» αποκτά από σήμερα άλλο νόημα, χάρη στην επώνυμη σακούλα σκουπιδιών που λάνσαρε ο οίκος Balenciaga, και η οποία τιμάται ούτε λίγο ούτε πολύ στα 1.790 δολάρια, ή περίπου 1.750 ευρώ.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της New York Post, η γυαλιστερή τσάντα με κορδόνια περίσφιξης του πολυτελούς οίκου μόδας –η οποία είναι κατασκευασμένη από δέρμα μοσχαριού, διακοσμημένη με ένα διακριτικό λογότυπο και διατίθεται εκτός από μαύρο σε λευκό, κίτρινο και μπλε– παίρνει το δρόμο της προς τα καταστήματα, αφού έκανε το ντεμπούτο της στις πασαρέλες στο Παρίσι τον περασμένο Μάρτιο.

«Δεν μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να φτιάξω την πιο ακριβή σακούλα σκουπιδιών στον κόσμο, γιατί σε ποιον δεν αρέσει ένα σκάνδαλο μόδας;» δήλωσε η δημιουργική διευθύντρια του Balenciaga, Demna Gvasalia στο Women’s Wear Daily.

Τώρα που πωλείται στα καταστήματα, το "Trash Pouch" έχει γίνει viral χάρη σε μια ανάρτηση στο Instagram που έχει συγκεντρώσει πολλά σχόλια, με τις αντιδράσεις να ποικίλλουν, από αμηχανία και γέλια μέχρι αγανάκτηση.

Αρκετοί σχολιαστές το συνέκριναν με την κωμωδία «Zoolander» του 2001, στην οποία ο χαρακτήρας του Μπεν Στίλερ διαμορφώνει μια συλλογή εμπνευσμένη από τους άστεγους, ενώ κάποιος άλλος έγραψε «σιγά το πράγμα, έχω 40 τέτοιες [τσάντες] κάτω από τον νεροχύτη μου».

Η creative director του Balenciaga, από την πλευρά της, εξήγησε μιλώντας στο Women’s Wear Daily ότι δεν είναι αστείο, και ότι η απελπισία για τον πόλεμο στην Ουκρανία έδωσε τον τόνο στον σχεδιασμό τόσο της φθινοπωρινής κολλεξιόν του οίκου, όσο και του σόου στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο καλυμμένο με κατασκευασμένο χιόνι φτιαγμένο από κομμάτια χαρτιού που στροβιλίζονταν στον αέρα και κάλυπταν τα καθίσματα, όπου οι ουκρανικές σημαίες ήταν εμφανώς τοποθετημένες στην πρώτη σειρά. Τα μοντέλα δυσκολεύονταν να περπατήσουν μέσα στην αυτοσχέδια χιονοθύελλα καθώς η φωνή του σχεδιαστή διάβαζε ένα ουκρανικό ποίημα για την αγάπη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v