Τι είναι φέτος στη μόδα για άνοιξη-καλοκαίρι;

Σούπερ μίνι φούστες, περίεργα κοψίματα στα φορέματα, και τιράντες παντού. Αυτό είναι ένα μικρό ρεζουμέ της μόδας για το φετινό καλοκαίρι.
Τι είναι φέτος στη μόδα για άνοιξη-καλοκαίρι;
Τι θα φορεθεί φέτος το καλοκαίρι; Ρίξαμε μια ματιά στα ρεπορτάζ από τα ντεφιλέ και ερχόμαστε να σε διαφωτίσουμε σχετικά με το πόσο μίνι θα είναι τα μίνι (πολύ, είναι η απάντηση) και τι συμβαίνει τέλος πάντων με τις τιράντες.

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά

Θυμάσαι τα χαμηλόμεσα τζην των αρχών του 21ου αιώνα; Τώρα η χαμηλή μέση κάνει δυναμικό comeback όχι μόνο σε παντελόνια αλλά και σε φούστες, κατά προτίμηση συνδυασμένες με crop top.


Το είδαμε (από αριστερά στα δεξιά): Staud, Versace & Knwls –αλλά και Cynthia Rowley, Victor Glemaud, Remain, Soulland, Rotate & Tom Ford

Πλισέ φούστες

Μία από τις πιο εύκολα… φορέσιμες τάσεις που είδαμε στα φετινά ντεφιλέ, οι πλισέ φούστες ξεφεύγουν πια από τον απαράβατο κανόνα της tennis skirt που καλύπτει μετά βίας τους γλουτούς, και μακραίνουν κάνοντας εμφάνιση και ως midi, σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή: Πολύχρωμες, μονόχρωμες, εμπριμέ, συνδυασμένες με ελαφρά πλεκτά ή ακόμα και με ένα σκέτο bralette.


Στην φωτογραφία: Rejina Pyo, COS & Erdem

Μισό να βρω τη διαφάνεια

Μετά από δύο χρόνια που περάσαμε με ρούχα τηλεργασίας (aka φόρμες) λογικό κι επόμενο ήταν να δούμε στις πασαρέλες διάφανα, αραχνοΰφαντα υφάσματα που δεν αφήνουν πολλά στην φαντασία. Συνδυάζονται, βέβαια, ωραιότατα με ένα φανελάκι, ένα bralette ή ένα σορτς για layer αν θέλεις να τα φορέσεις και στην πραγματική ζωή.


Το είδαμε σε: Elleme, Rejina Pyo & Yuhan Wang –όπως και στους Staud, Harris Reed, 16Arlington, Simone Rocha & David Koma

Σούπερ μίνι μίνι (και ακόμα πιο μίνι)

Μπορεί φέτος οι πλισέ φούστες να είναι Midi, όλες οι άλλες όμως αφήνουν πάνω από τον μισό και βάλε μηρό ακάλυπτο, σε μια τάση βγαλμένη από τις πασαρέλες των 90s. Α, και χρώμα, πολύ χρώμα.


Το είδαμε σε: Prada, Dior & Versace –καθώς και Moschino & Max Mara

Τι τιράντα, τι σαράντα

Εδώ δεν μιλάμε μόνο για τιράντες σε μπλουζάκια και τοπ, μιλάμε για τιράντες παντού: Σε φορέματα, σε φούστες, ακόμα και σε παντελόνια, φέτος το καλοκαίρι έχει να γίνει της τιράντας –και των περίεργων σημαδιών στο μαυρισμένο δέρμα σου, αλλά χαλάλι τους γιατί είναι πανέμορφες.


Το είδαμε σε: Elleme, Rejina Pyo & Nensi Dojaka –καθώς και Altuzarra, Jonathan Simkhai, Knwls & Supriya Lele

Κόψε κάτι

Αν ανέβαλες το γυμναστήριο όλο τον χειμώνα, καιρός να αρχίσεις να μετανιώνεις, γιατί τα τολμηρά κοψίματα που αγαπήσαμε στα μαγιό τα τελευταία καλοκαίρια έρχονται με φόρα φέτος και σε φορέματα, για να αφήσουν ακάλυπτες κοιλιές, πλευρά, μέσες και ό,τι άλλο βάλει ο νους και η φαντασία των σχεδιαστών του.


Το βλέπουμε σε: Elleme, Jonathan Simkhai & Supriya Lele –όπως και Michael Kors, Christian Siriano, Nensi Dojaka, Mark Fast, Yuhan Wang, David Koma & Maximillian at Fashion East

Διακριτική η τσαντούλα σου #νοτ

Πες αντίο στα τσαντάκια που χωράνε μόνο το κινητό σου, γιατί φέτος οι τσάντες είναι –επιτέλους– γιγάντιες, τόσο που θα μπορούσαν άνετα να αντικαταστήσουν την χειραποσκευή στα αεροπλάνα. Αν μας ρωτάς, εμείς πολύ χαιρόμαστε.


Το βλέπουμε σε: Richard Quinn, Max Mara & Tory Burch

Πηγή: Glamour.co.uk 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v