Πώς να ντυθείτε ανάλογα με τον τύπο σώματός σας

Δεν χρειάζεται να πάτε με τη μητέρα σας ή τ@ν σύντροφό σας για να βρείτε το κατάλληλο ρούχο για εσάς. Μπορείτε και μόνος.
Πώς να ντυθείτε ανάλογα με τον τύπο σώματός σας

Ήρθε η ώρα να μάθετε και εσείς οι άντρες πώς να ντύνεστε. Πώς να επιλέξετε ένα τζάκετ ή ένα πουκάμισο το οποίο να σας κολακεύει, χωρίς να χρειάζεστε τη γνώμη κάποιου άλλου. Εδώ έχουμε μερικά tips ανάλογα με τον σωματότυπό σας



Για όσους έχουν τριγωνικό σώμα

Δυστυχώς ο άνδρας όσο μεγαλώνει τείνει να παίρνει βάρος στους γοφούς και να χάνει λίγη από μυϊκότητα στο άνω μέρος του σώματός του. Κάποιοι άνδρες γεννιούνται και με αυτόν τον τύπο σώματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση. Δεν έχει καμία όμως σημασία, αφού υπάρχουν τόσες επιλογές.

-Φορέστε κάθετες ρίγες. Αν προτιμάτε οριζόντιες, καλές θα φαίνονται από το στήθος και πάνω.

-Προτιμήστε μπουφάν με συγκεκριμένο τρόπο ραφής στους ώμους -για παράδειγμα bomber jackets ή παλτό με έντονες γωνίες.

-Επιλέξτε μονόκουμπο σακάκι. Το δίκουμπο τονίζει τη μέση, ενώ το μονόκουμπο έχει πιο χαλαρή φόρμα.

-Από φούτερ, προτείνονται εκείνα που παίζουν με διαφορετικά layers χρωμάτων. Στην αγορά εύκολα θα βρείτε φούτερ με πιο έντονα χρώματα στην άνω πλευρά -όπου και θέλετε να δώσετε όγκο.

Για όσους έχουν ανάποδο τριγωνικό σώμα

Πιθανότατα έχετε και μία καλή βάση για να χτίσετε, αλλά περνάτε και αρκετές ώρες στο γυμναστήριο. Το στήθος και οι ώμοι σας είναι μεγαλύτερα σε πλάτος σε σχέση με τους γοφούς και τη μέση σας. Ωστόσο, επειδή έχετε το ιδανικό σώμα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να βρείτε ρούχα που να σας κολακεύουν, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν απευθύνονται σε άνδρες με τον δικό σας σωματότυπο.

-Επιλέξτε οριζόντιες ρίγες, ειδικά από το στήθος και κάτω για να φέρετε μια ισορροπία στη διαφορά μεταξύ πλάτους μέσης και πλάτης.

-Επιλέξτε slim fit πουκάμισα για να αναδείξετε το σώμα σας, αλλά φορέστε τα ένα μέγεθος μεγαλύτερα. Αλλιώς θα φαίνεστε σαν 20χρονος θαμώνας κλαμπ της παραλιακής.

-Φορέστε πόλο μπλουζάκια. Θα αναδείξουν τις πλάτες σας, ενώ θα πέφτουν χαλαρά στη μέση σας.

-Μην παίρνετε slim fit παντελόνια. Προτιμήστε εκείνα με την ίσια γραμμή.

-Από πανωφόρια, προτιμήστε τα slim fits καθώς αυτά θα ακολουθούν φυσικά το σχήμα σώματός σας.

Για όσους έχουν τετράγωνο σώμα

Όσοι έχουν τετράγωνο σώμα, συνήθως είναι ψηλοί και λεπτοί. Οι ώμοι τους έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος με τη μέση και τους γοφούς τους. Αν έχετε αυτό το σώμα, θα πρέπει να δώσετε την αίσθηση «δομής».

-Επιλέξτε οριζόντιες ρίγες. Οι οριζόντιες ρίγες καλό είναι να βρίσκονται στο άνω μέρος του κορμού σας για να του δίνουν όγκο.

-Θα σας ταιριάξει υπέροχα ο συνδυασμός ενός πουκαμίσου με ένα φούτερ ή πουλόβερ σε στυλ crew neck.

-Βάλτε χρώμα για να δώσετε διαστάσεις στο λεπτό σας σώμα. Αφήστε στην άκρη τα μαύρα και τα γκρι.

Για όσους έχουν στρογγυλό σώμα

Αν είστε πιο εύσωμος, το κέντρο του κορμού σας, πάνω από τους γοφούς σας, είναι πλατύτερο από τους ώμους σας. Αν έχετε οβάλ σχήμα σώματος, πιθανώς να θέλετε να δώσετε την αίσθηση μιας πιο λεπτής σιλουέτας.

-Η μέση του παντελονιού σας θα πρέπει να είναι χαλαρή και ποτέ δεν πρέπει να δένετε τη ζώνη πολύ σφιχτά.

-Διαλέξτε παντελόνια με τσάκιση. Όταν κάθεστε θα δίνουν την αίσθηση του πιο χαλαρού. Σαν αυτά που φορούσαν παλιά οι ναύτες.

-Από κουστούμια να διαλέγετε πάντα μονόκουμπα και σε σκούρα χρώματα. Αν έχετε την επιλογή, μπορείτε να πάτε σε κάποι@ μοδιστρ@ να το τροποποιήσει μόνο για εσάς.

-Όταν διαλέγετε πουκάμισα, ψάξτε για εκείνα που έχουν μεγαλύτερους γιακάδες, ώστε να υπάρχει μια όμορφη αναλογία μεταξύ σώματος και γιακά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v