Οι ελληνίδες σχεδιάστριες φτιάχνουν υπέροχα ρούχα

Σχεδιάζουν ρούχα που ντύνουν μοναδικά την σύγχρονη γυναίκα και τον άνδρα. Αυτές οι ελληνίδες διεκδικούν μια θέση στη… γκαρνταρόμπα σου.
Οι ελληνίδες σχεδιάστριες φτιάχνουν υπέροχα ρούχα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μοναδικά patterns, πρωτότυπα prints, ανήσυχες δημιουργίες, μοντέρνο στιλ και vintage πινελιές. Κοινός παρονομαστής; Η Ελλάδα και το θηλυκό γένος.

Οι ελληνίδες σχεδιάστριες του σήμερα, ξεχωρίζουν για τον δυναμισμό τους και έχουν μια δημιουργία για κάθε σύγχρονη γυναίκα (και άνδρα).

Μήπως έφτασε η στιγμή να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου περνώντας μια βόλτα από τα μαγαζιά τους;

Karavan
Σκούφου 10, τηλ: 21 0322 2213

Τα boho ρούχα της Μαριλού Κατσώνη για άνδρες και γυναίκες έχουν αποκτήσει δικαιωματικά μια θέση στις καρδιές ανήσυχων ανδρών και γυναικών με τα ιδιαίτερα μοτίβα τους, τα υπέροχα χρώματα και prints και τον arty χαρακτήρα που τα διέπει. Από το 2013 όταν έραψε το πρώτο μπουστάκι μέχρι σήμερα, οι κωδικοί της στέλνονται σε κάθε γωνιά του κόσμου και φυσικά σε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.


Frances Vest – 78€ 


Vincent Coat – 118€ 

Klelia Andrali
Δημ. Μαλαγαρδή 50, Κορυδαλλός, τηλ: 21 0497 2972

Χρησιμοποιώντας τα ρούχα ως καμβά, η Κλέλια Ανδράλη συνδυάζει τη μόδα με την τέχνη δημιουργώντας τολμηρά σχέδια σε γυναικεία υφάσματα, ενδύματα και αξεσουάρ. Κάθε συλλογή της είναι και ένα statement, με μοναδικά χρώματα και prints, τα οποία διακρίνονται από έναν σαγηνευτικό μαξιμαλισμό.


Party Crushers Mini Skirt – 129€ 



Dirty Napkin Silk Scarf – 120€ 

Nadia Rapti
Καρνεάδου 15, Κολωνάκι, τηλ: 21 0721 9057

Η Νάντια Ράπτη, ίδρυσε το προσωπικό της ομώνυμο brand το 2012 και έκτοτε συνεχίζει να δημιουργεί μοναδικά κομμάτια τα οποία συνδυάζουν αρμονικά αντιθέσεις μεταξύ του boho-ρομαντικού και του elegant chic και απευθύνονται στην σύγχρονη γυναίκα. Τα ρούχα της φλερτάρουν με διχρωμίες λευκού και μαύρου, αλλά και γήινους τόνους, ενώ η συλλογή της περιλαμβάνει και κάποια ανδρικά κομμάτια.


Unity Pants Blue – 107€ 



Gen Of Jean Denim Shirt -117€

Haals
Περικλέους 63, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0683 7805

Η Σοφία Τιριακίδου στο creative κομμάτι και ο Μιχάλης στην εμπορική ανάπτυξη, βρίσκονται πίσω από αυτό το brand, το οποίο βάζει τη σφραγίδα του σε άψογης ποιότητας ρούχα, με ελκυστικές τεχνικά και σχεδιαστικά γραμμές. Τα κομμάτια του πατούν πάνω στο στιλ των 50s, το οποίο ενσωματώνεται μοναδικά στις σύγχρονες τάσεις της μόδας, προβάλλοντας την έντονη θηλυκότητα της σύγχρονης γυναίκας.


Black Knitted Top -  52€


Midnight Blue Linen Jacket - 78€

Stefania Vaidani
Online εδώ

Ξεκίνησε την πορεία της το 2018 και δεν άργησε να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, έχοντας φιλοξενηθεί σε άρθρα του Forbes, αλλά και σε κορυφαία περιοδικά μόδας. Η Στεφανία Βαϊδάνη δημιουργεί ρούχα με μεράκι, στα οποία συνδυάζει με δεξιοτεχνία αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και γλυπτικές σιλουέτες, παρέχοντας μια σύγχρονη αντίληψη της θηλυκότητας. Στην πλειοψηφία των ρούχων της, χρησιμοποιούνται βιώσιμες πρώτες ύλες.


Le Coeur Shirt – 186€ 


La Reve Bustier Top – 81€

Mallory the label
Λεωφ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0805 4994

Η Μάρα Λάμπρου και η Ειρήνη Ξανθάκου, είναι η ψυχή και το μυαλό πίσω από το Mallory the label. Ένα ελληνικό brand το οποίο δημιουργεί πανέμορφα και στιλάτα γυναικεία ρούχα, με έντονα παιχνιδιάρικα χαρακτηριστικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν επάξια τον θηλυκό δυναμισμό αξιοποιώντας με τσαχπινιά, τις προσλαμβάνουσες των τάσεων της μόδας.


Lula Beige Beanie – 29€ 


Morena Olive Blazer – 79€ 

Nidodileda
Λεβίδου 1A, Κηφισιά, τηλ: 21 0623 4284

Η Τόνια Μητρούδη δημιούργησε το 2013 ένα fashion brand το οποίο έμελλε να ξεχωρίσει, κάνοντας αίσθηση από τις πρώτες κιόλας δημιουργίες του. Σήμερα, τα ρούχα Nidodileda  με τις χαλαρές και τις αέρινες φόρμες που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα, ξεχωρίζουν για το bohemian look τους, και απευθύνονται σε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Στη συλλογή της θα βρεις και αρκετά unisex κομμάτια.


Connect Bottoms – 69€


Jude Dress – 89€

Vassia Kostara
Διστομίτου 65, Φιλοθέη, τηλ: 2106435944

Ένα όνομα, ένα δυναμικό fashion brand που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές των γυναικών, μέσα από δημιουργίες που αναδεικνύουν την γυναικεία υπόσταση, απελευθερώνουν και χαρακτηρίζονται από κομψότητα και άνεση. Δαντέλες και κρόσσια κυριαρχούν στις ιδιαίτερες δημιουργίες των print της, σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς.


Pink Panther Top – 120€ 


Kira Skirt – 108€ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v