Τα χρώματα που δεν πρέπει να συνδυάζεις στα ρούχα

Μερικοί συνδυασμοί θα ήταν καλύτερο να μείνουν στην φαντασία σου. Τουλάχιστον εκεί δεν θα μπορεί να τους δει κανένας άλλος.
 

Τα χρώματα που δεν πρέπει να συνδυάζεις στα ρούχα

Μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε. Αυτό είναι δεδομένο, και δικαίωμα που δεν μπορεί να μας στερήσει κανείς. Κανείς, ίσως, εκτός από τον κύκλο των χρωμάτων. Επειδή μερικοί από τους ενοίκους του πραγματικά δεν συμπαθιούνται καθόλου. Και καλό θα ήταν να μην τους αναγκάζουμε να συμβιώνουν (πάνω μας), επειδή τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά…

Καφέ και μαύρο
Είναι και τα δύο σκούρα, και μπλοκάρουν το ένα το άλλο. Τα σκούρα χρώματα είναι καλά για να κάνεις μια δήλωση, αρκεί να έχεις μια παστέλ, ανοιχτόχρωμη αντίθεση για να τα τονίσεις. Μαζί, αυτά τα δύο, δεν πρόκειται ποτέ να ταιριάξουν.

Γκρι και καφέ
Το γκρι μπορεί να είναι πιο ανοιχτό, αλλά είπαμε: το καφέ χρειάζεται παστέλ χρώματα για να αναδειχθεί, και το γκρι είναι ο ορισμός… οτιδήποτε δεν είναι παστέλ. Είναι ένα μουντό χρώμα, κατάλληλο για πολλές εμφανίσεις – μην παρεξηγηθούμε, το λατρεύουμε – αλλά σίγουρα όχι συνδυασμένο με καφέ.

Μπλε και μαύρο
Αν μιλάμε για μπλε τζιν και μαύρο μπλουζάκι, τότε είμαστε εντάξει. Συμπτωματικά, είναι και η μόνη φορά που αυτά τα δύο χρώματα δεν θα δημιουργήσουν απίστευτη παραφωνία. Το μαύρο είναι πολύ σίγουρο χρώμα, ενώ το μπλε θα ταίριαζε σίγουρα καλύτερα με κάτι πιο φανταχτερό, όπως το ασημί.

Κόκκινο και πράσινο
Επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο τα Χριστούγεννα. Και πάλι, ειρωνικά.

Πράσινο και ροζ
Παρόμοιο με το προηγούμενο, μόνο που είναι λιγότερο γιορτινό, περισσότερο μίζερο. Θέλουμε να κάνεις εικόνα στο μυαλό σου μία πράσινη φούστα με μία ροζ μπλούζα. Συγγνώμη που σου το κάναμε αυτό.

Πράσινο και πορτοκαλί
Αυτό είναι τέλειος συνδυασμός για ταπετσαρία—ειδικά αν το πράσινο είναι ανοιχτό. Σε ρούχα, από την άλλη πλευρά, είναι εντελώς απαγορευτικός. Το πράσινο, γενικά, δεν ταιριάζει με τα φωτεινά, θερμά χρώματα όπως το πορτοκαλί. Μπορείς, όμως, να παίξεις με τις αποχρώσεις και να επιλέξεις αυτά τα χρώματα στις πιο θαμπές τους εκδοχές, όπως ένα θαμπό κίτρινο.

Μωβ και κίτρινο
Βρίσκονται απέναντι στον κύκλο των χρωμάτων, που σημαίνει ότι αλληλοσυμπληρώνονται. Όταν μιλάμε για ακρυλικά πάνω σε καμβά, μια χαρά. Όταν μιλάμε για τα ρούχα σου, μάλλον θα μοιάζεις σαν να φοράς φανέλα των Lakers.

Κόκκινο και πορτοκαλί
Είναι πρακτικά το ίδιο. Άρα θα έχεις ένα πρακτικά μονοχρωματικό λουκ. Και γενικά τα μονοχρωματικά λουκς είναι δύσκολα να τα πετύχεις σωστά. Δοκίμασε να συνδυάσεις το ένα από τα δύο με ένα θαμπό (ή και σκούρο, δεν είναι κακή επιλογή) μπλε.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ποτέ δύο από τους βασικότερους κανόνες του συνδυασμού ρούχων:
Το άσπρο-μαύρο δεν θα πάψει ποτέ να είναι ένα κλασικό, αξεπέραστο λουκ.
Το λευκό δεν θα πάψει ποτέ να ταιριάζει άψογα με οτιδήποτε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v