Πώς να μεταποιήσεις τα ρούχα σου για το καλοκαίρι

Αν δεν έχεις και πολλή όρεξη για καλοκαιρινό shopping, μπορείς να κάνεις τα παλιά σου ρούχα... καλοκαιρινά. Αυτό το εννοούσαμε μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Πώς να μεταποιήσεις τα ρούχα σου για το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι ήρθε, μαγαζιά ανοιχτά δεν είχαμε και μπορεί τώρα να θες μια ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως πολλοί άλλοι, μάλλον δεν είσαι σε καλή οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή—ούτε εμείς, το είπαμε, συγγνώμη, αυτό δεν είναι ένα γκλαμ κείμενο.

Είναι ένα κείμενο όμως που έχει αρκετό στυλ, επειδή τα ρούχα είναι ό,τι θες εσύ να τα κάνεις. Και κάπως έτσι θα μεταποιήσεις μερικά παλιά σου ρούχα για να τα κάνεις (κυριολεκτικά και μεταφορικά) καλοκαιρινά.


Κάπως έτσι ένα χειμερινό κολλάν γίνεται καλοκαιρινό τοπάκι.


Το μπλουζάκι που τον χειμώνα μπορεί να φορούσες για πιτζάμα χρειάζεται απλά να γίνει κροπ-τοπ, και είναι έτοιμο για έξοδο.


Έχεις μακριά πουκαμίσα; Έχεις την απειροελάχιστη ικανότητα στο να ράβεις; Συγχαρητήρια, έχεις ένα υπέροχο πουκαμισάκι που θα σε ρωτήσουν πού το πήρες, και εσύ θα πεις «Το έφτιαξα» και θα σκάσουν απ’ την ζήλεια τους, επειδή εσύ τουλάχιστον έκανες κάτι παραγωγικό στην καραντίνα. Οκέι, ηρέμησε, αυτό είναι ένα κείμενο για ρούχα, όλα θα πάνε καλά.


Απλό, λιτό, ακαταμάχητο κάθε φορά.


Μικρό, ωραίο φορεματάκι που έχει ξεμείνει στην ντουλάπα σου από τότε που το ξέχασε η ανιψούλα σου; Να μην το ξέχναγε, να ήταν πιο προσεκτικό εννιάχρονο, εσύ μόλις απέκτησες μπλουζάκι που ξεκάθαρα μπορεί να οδηγήσει σε καλοκαιρινό σεξ.


Τι ήταν: Μπλουζάκι μονόχρωμο που σκεφτόσουν να φορέσεις στο γυμναστήριο, αλλά έλεγες «Όχι μωρέ, είναι και καλό ύφασμα», αλλά δεν το φορούσες ποτέ, πουθενά αλλού.
Τι έγινε: Συγγνώμη, μπορείς να σταματήσεις να αναπνέεις δίπλα μου; Είμαι πιο σημαντική.


Μερικές φορές, τα diy hacks, χρειάζονται ένα κυριολεκτικό χακ.


Η μακρυμάνικη μπλούζα που δεν φόραγες επειδή σου θύμιζε λίγο αυτά που φοράει η μαμά σου, και σίγουρα το ξέρεις ότι αν την φορούσες θα σε έριχνε σε μια πολύ παράξενη κουνελότρυπα σκέψεων και αμφιβολίας, μπορεί να γίνει σούπερ κουλ φούστα. Κόψε με ένα ψαλίδι τις αρνητικές σκέψεις για την οικογένειά σου.


Και στο τέλος έχουμε αυτό, που θα προτιμούσαμε να ακολουθήσεις την συμβουλή της κυρίας και να το κάνεις κι εσύ σε λεοπάρ, επειδή α) Κάρολ Μπάσκιν, β) αν δεν φορέσεις λεοπάρ αυτό το καλοκαίρι, που τα πάντα συμβαίνουν και βιώνονται στο 110%, πότε θα το φορέσεις; Το λεοπάρ είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αυτές τις εποχές, και υποθέτουμε και για το κοντινό cyberpunk μέλλον.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v