Νέο Skoda Karoq: Δείχνει τον δρόμο στα SUV

Το μικρομεσαιο SUV της σουηδικής φίρμας ξεκινά την πορεία του στην Ελλάδα σε ευρεία γκάμα, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και απαίτηση.
Νέο Skoda Karoq: Δείχνει τον δρόμο στα SUV

Η Skoda, με την αμέριστη υποστήριξη του γκρουπ VW δημιουργεί νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών που διεκδικούν υψηλό μερίδιο από την αγορά. Η τελευταία προσθήκη στη γκάμα της μάρκας που τόσο αγαπούν και οι Έλληνες οδηγοί, είναι το μικρομεσαίο SUV Karoq, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στη νέα τάση που θέλει την ανάπτυξη των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Το νέο Skoda Karoq λανσάρεται τώρα στην Ελλάδα και οι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών λόγω των υψηλών χαρακτηριστικών του και της άριστης εμπορικής πολιτικής.

Το νέο Skoda Karoq διατίθεται στην ελληνική αγορά σε μία ευρεία γκάμα, ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη και απαίτηση. Αναφορικά με τους κινητήρες, υπάρχουν διαθέσιμα πέντε διαφορετικά σύνολα, βενζίνης και πετρελαίου.



Με βενζίνη διατίθενται δυο επιλογές: 1.0ΤSI, 116 ίππων και 1.5 ΤSI, 150 ίππων. Με πετρέλαιο, 1.6 ΤDI, 116 ίππων, 2.0 ΤDI, 150 ίππων. Λίγο αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και ο κορυφαίος 2.0 TDI 190 ίππων ο οποίος συνδυάζεται στάνταρ με τετρακίνηση και με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Εξαιρουμένου του τελευταίου, όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο DSG 7 σχέσεων.

Τετρακίνητες εκδόσεις

Τώρα, η τετρακίνηση συνδυάζεται με τον 2.0 κινητήρα ντίζελ 150 ίππων. Όμως μετά το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμες και τετρακίνητες εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων (με μηχανικό & αυτόματο κιβώτιο).

Το μοντέλο διατίθεται με δύο επίπεδα εξοπλισμού: Ambition και  Style. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και η έκδοση Αmbition διαθέτει ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού -  δεν είναι αυτό που ονομάζουμε βασική έκδοση – αλλά η μεσαία  έκδοση της μάρκας.

Στον τομέα της ασφάλειας δεν γίνεται κανένας συμβιβασμός (βαθμολογία των 5 αστέρων στα crash tests του EuroNCAP)

Ενδεικτικά αναφέρονται 7 αερόσακοι, σύστημα προειδοποίησης κινδύνου Front Assist, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού Driver Alert, και το σύστημα Hill Hold που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

Και στον τομέα όμως της άνεσης ο εξοπλισμός είναι πλούσιος με όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες να ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, (ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες), ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύστημα Cruise Control, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα πολυμέσων (Bolero) με οθόνη αφής High Definition 8”, Bluetooth & Smartlink+, ζάντες αλουμινίου 16” (με ελαστικά 215/60)σύστημα Start/Stop κ.α.

Το Skoda Karoq 1.0 TSI 116 ίππων με αυτό το επίπεδο εξοπλισμού διατίθεται στην εκπληκτική τιμή των 19.900 ευρώ.

Η έκδοση Style διαθέτει κάποιες επιπλέον ευκολίες και αισθητικές διαφοροποιήσεις όπως, ζάντες αλουμινίου 17" με ελαστικά 215/55, ράγες οροφής & πλαίσιο παραθύρων σε ασημί χρώμα, αισθητήρας ελέγχου παρκαρίσματος πίσω, κεντρικό κλείδωμα θυρών και εκκίνηση χωρίς το κλειδί (ΚESSY), διζωνικός αυτόματος κλιματισμός, αισθητήρας βροχής & λειτουργίας φώτων, LED φωτισμός εσωτερικού περιβάλλοντος κ.α.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v