H τεχνολογία του νέου VW Touareg

Η Volkswagen γίνεται η πρώτη μάρκα στον κόσμο που αποκαλύπτει σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα μοντέλο της στη Κίνα, το νέο Touareg.
H τεχνολογία του νέου VW Touareg

Το νέο Touareg αποτελεί μία επίδειξη τεχνολογικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της VW. Το Innovision Cockpit εντυπωσιάζει ως ένας τεράστιος ψηφιακός πίνακας ελέγχου. Το νέο Touareg φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην κατηγορία των premium μεγάλων SUV.

Η VW είναι η πρώτη μάρκα στον κόσμο που αποκαλύπτει σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα μοντέλο της στη Κίνα, με τη παρουσίαση του νέου Touareg. Αποτελεί τη ναυαρχίδα της μάρκας αλλά και μία πλατφόρμα επίδειξης των δυνατοτήτων των σχεδιαστών και των μηχανικών της γερμανικής μάρκας. Το νέο μοντέλο έρχεται να διεκδικήσει μία θέση στην κορυφή της premium SUV κατηγορίας με εκφραστικό design, καινοτόμα συστήματα χειρισμού, άνεσης και τεχνολογίας και κορυφαία επίπεδα υλικών και κατασκευής.

Οι προηγούμενες δύο γενιές του μοντέλου πούλησαν σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία σε Ευρώπη, Κίνα και Ρωσία. Στην τρίτη του πλέον γενιά, το μοντέλο φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην κατηγορία του, απευθυνόμενο με μεγάλες αξιώσεις και στο πολύ απαιτητικό κοινό των premium SUV.



Στο νέο Touareg, η μάρκα παρουσιάζει για πρώτη φορά το Innovision Cockpit, έναν ενιαίο, πλήρως ψηφιακό πίνακα ελέγχου. Στο Innovision Cockpit, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, διάστασης 12 ιντσών και το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Discover Premium σε οθόνη 15 ιντσών, αποτελούν ένα ενιαίο, ψηφιακό σύστημα ελέγχου, πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, πολύ υψηλής ευκρίνειας, που δεν χρειάζεται οποιοδήποτε συμβατικό διακόπτη ή περιστροφικό επιλογέα.

Πάντα διαθέσιμο σε θέση “ON”, με απεριόριστες δυνατότητες προσωποποίησης, το Innovision Cockpit, δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να φτιάξει το «δικό του» Touareg, προσαρμόζοντας το αυτοκίνητο στη δική του προτίμηση και διάθεση. Με το Innovision Cockpit που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία στο νέο Touareg. 

Λανσάρεται με τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων ελέγχου, υποβοήθησης και άνεσης που έχει παρουσιάσει ποτέ η μάρκα. Τεχνολογίες όπως η Night Vision (ανίχνευση ανθρώπων και ζώων στο σκοτάδι μέσω κάμερας θερμικής απεικόνισης), η Roadwork Lane Assist (ημιαυτόνομη οδήγηση και διατήρηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας για ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα), ενεργή τετραδιεύθυνση που κάνει την οδήγηση αντίστοιχα εύκολη όσο και ενός compact SUV και σύστημα φωτισμού IQ.Light - LED matrix για οδήγηση με έξυπνη μεγάλα σκάλα φώτων συνεχώς ενεργοποιημένη, είναι μόνο τέσσερις από τις πάμπολλες νέες τεχνολογίες, που ο οδηγός απολαμβάνει και αισθάνεται να είναι πάντα διαθέσιμες για τη μέγιστη ασφάλεια, ικανοποίηση και άνεσή του.



Και φυσικά, το νέο Touareg δεν θα μπορούσε παρά να είναι μεγαλύτερο, ελαφρύτερο και με πιο έξυπνη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων για μεγαλύτερη άνεση οδηγού και επιβατών – έως 7 συνολικά. Οι μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις εξασφαλίζουν χώρο αποσκευών 810 λίτρων (από 697) ενώ το αυτοκίνητο είναι 106 κιλά ελαφρύτερο χάρη στη χρήση αλουμινίου (48%) και high-tech χάλυβα (52%).

Λανσάρεται με μεγάλη γκάμα V6 και V8 αποδοτικών και ισχυρών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ από 231 έως 421 ίππους ενώ προβλέπεται και ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα 367 ίππων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v