Ford Fiesta 1.0 EcoBoost: Το γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το Ford Fiesta 1.0 EcoBoost αναδείχθηκε ‘’Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 ’’ από τις γυναίκες δημοσιογράφους. Δείτε τα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίσει.
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost: Το γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς
του Σπύρου Ρέκκα

Το Ford Fiesta 1.0 EcoBoost αναδείχτηκε ‘’Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013’’( Women’s World Car of the Year ) από γυναικεία κριτική επιτροπή χάρη στην εμφάνιση και την αίσθηση που αποπνέει, αλλά και την απόδοση καυσίμου, στοιχεία που το κατέταξαν πρώτο σε μία λίστα φιναλίστ με ηχηρούς ανταγωνιστές όπως τα Audi Allroad, Range Rover και Porsche Boxster S.

Το Fiesta αναδείχτηκε επίσης ‘’Οικονομικότερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013’’ από το πάνελ των 18 εκπροσώπων του αυτοκινητιστικού τύπου γένους θηλυκού που απέδωσαν τα βραβεία με βάση την ασφάλεια, την σχέση κόστους/ απόδοσης (value-for-money), την αισθητική, τους αποθηκευτικούς χώρους, την πρακτικότητα για παιδιά, την ευκολία οδήγησης και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.



Το Fiesta διαθέτει και σύστημα MyKey – μία τεχνολογική πρωτιά για τη αυτοκινητοβιομηχανία που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την οδήγηση με γνώμονα την ασφάλεια.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost – Διεθνής Κινητήρας της Χρονιές 2013 και 2012 – αποδίδει έως και 125 ίππους με εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ.

Το Fiesta βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια από το Euro NCAP και προσφέρει σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC with Emergency Assistance που συνδέει απευθείας τους επιβάτες του οχήματος με τοπικές υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης, μετά από ένα ατύχημα. Το Active City Stop βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν συγκρούσεις με χαμηλή ταχύτητα.

Τα βραβεία του πέμπτου διαγωνισμού ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τη Γυναίκα’ θα απονεμηθούν στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v