Opel Adam: «Συνδεδεμένο» με την τεχνολογία

Το σύστημα infotainment IntelliLink καθιστά το νέο Opel Adam το καλύτερα «συνδεδεμένο» μικρό αυτοκίνητο της αγοράς.
Opel Adam: «Συνδεδεμένο» με την τεχνολογία
του Σπύρου Ρέκκα

Η επικοινωνία μας με όλο τον κόσμο όταν βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο αποτελεί ένα από τα νέα κριτήρια αξιολόγησης που έχουν θέσει οι υποψήφιοι αγοραστές. Η νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται στα καινούργια αυτοκίνητα έχει εξασφαλίσει εύκολη επικοινωνία μέσω Ιντερνετ με όλο τον κόσμο ακόμη και όταν κινούμαστε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το Opel Adam με σύστημα infotainment IntelliLink είναι το καλύτερα ‘συνδεδεμένο’ μικρό αυτοκίνητο της αγοράς, ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το προηγμένο και προσαρμοζόμενο σύστημα φέρνει νέους τύπους μέσων - όπως τα ευρέως δημοφιλή smartphone και οι εφαρμογές - μέσα στο αυτοκίνητο.

Το IntelliLink είναι συμβατό με smartphone με λειτουργικό σύστημα Apple iOS και Android. Το πλήρες φάσμα επιλογών που προσφέρει το IntelliLink στο Opel Adam περιλαμβάνει την εφαρμογή TuneIn για πρόσβαση σε παγκόσμιο ραδιόφωνο, την εφαρμογή πλοήγησης πλήρους λειτουργικότητας BringGo, και την εφαρμογή ιντερνετικού ραδιοφώνου Stitcher (podcast). Το Adam προσφέρει επίσης ολοκληρωμένη υποστήριξη Siri Eyes Free για το iPhone.

Ο οδηγός δίνει απλά οδηγίες και ο έξυπνος βοηθός τον υποστηρίζει άμεσα. Οι διάφορες λειτουργίες του συστήματος infotainment μπορούν να προσαρμόζονται σε ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις, μεταφέροντας το προσωπικό περιβάλλον του ιδιοκτήτη του smartphone στο Opel Adam.

Η διαθεσιμότητα ποικίλων εφαρμογών επιβεβαιώνει τη δύναμη και ευελιξία του συστήματος IntelliLink της Opel, που φέρνει τη συνδεσιμότητα και λειτουργικότητα των smartphones με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο μέσω μιας έγχρωμης οθόνης αφής υψηλής ανάλυσης επτά ιντσών με υψηλή συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth ή USB. Έτσι η έννοια infotainment αποκτά άλλη διάσταση, ενώ η συνεχής διεύρυνση των δυνατοτήτων του IntelliLink αποδεικνύεται με νέες εφαρμογές για smartphone. Επομένως το IntelliLink μπορεί να γίνει ένα απόλυτα προσωπικό εργαλείο όπως και το περιεχόμενο ενός smartphone, δικαιώνοντας τον τίτλο του Adam ως πρωταθλητή εξατομίκευσης της Opel.

Όλες οι εφαρμογές διατίθενται για smartphone Apple iOS και Android και ο χρήστης μπορεί να τις κατεβάσει από το App Store σε iPhone, iPad και iPod touch ή από το Google Play σε Android smartphone. Οι εφαρμογές Tune-in και Stitcher είναι δωρεάν, ενώ η εφαρμογή πλοήγησης BringGo προσφέρεται σε πολύ χαμηλή τιμή σε σύγκριση με φορητές ή ενσωματωμένες συσκευές πλοήγησης. Για να χρησιμοποιηθούν οι εφαρμογές μέσω IntelliLink, πρέπει απλά να συνδέσετε τη συσκευή iOS ή Android στο σύστημα infotainment.


Το TuneIn, μία ηχητική πηγή σε πραγματικό χρόνο (streaming audio), προσφέρει προσαρμοσμένη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία με ένα παγκόσμιο δίκτυο 70.000 ραδιοφωνικών σταθμών. Με ενεργοποίηση μέσω μιας εφαρμογής smartphone συμβατής με το ραδιόφωνο IntelliLink, το TuneIn παρέχει πρόσβαση σε παγκόσμια, εξατομικευμένη ενημέρωση/ψυχαγωγία ελεγχόμενη μέσω του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου. Καθώς το smartphone παραμένει στην τσέπη του χρήστη, δεν αποσπά την προσοχή του από το δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι ένας οδηγός Opel Adam στη Γερμανία μπορεί να ακούει τον αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό τζαζ στη Νέα Ορλεάνη, τη στιγμή που ένας άλλος στην Ισπανία μπορεί να καλέσει για να μιλήσει ζωντανά σε ραδιοφωνική εκπομπή στην Αφρική.

Η εφαρμογή TuneIn παρέχει ασφαλή, συνεχή συνδεσιμότητα με live τοπικούς, διεθνείς και ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που ‘εκπέμπουν’ πάνω από δύο εκατομμύρια προγράμματα on-demand από όλες τις ηπείρους. Η ανεξάντλητη γκάμα ραδιοφωνικών σταθμών – όπως οι επιλογές εξατομίκευσης, δεν αφήνει καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη.

Η πλοήγηση BringGo είναι μία ακόμα χρήσιμη εφαρμογή που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν σε έκδοση χάρτη για την Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Τα δεδομένα παραμένουν εγκατεστημένα στο τηλέφωνο, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του Opel Adam μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή τελών roaming όταν οδηγούν στο εξωτερικό αφού δεν χρειάζεται ξεχωριστή ευρυζωνική σύνδεση. Επομένως, ακόμα και αν το smartphone είναι offline, η πλοήγηση με την εφαρμογή BringGo είναι εφικτή. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέσω μιας ιντερνετικής σύνδεσης.

Οι οδηγοί μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους με τα πόδια ή με ποδήλατο και να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το σύστημα πλοήγησης στο smartphone τους. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του BringGo είναι η σύνδεσή του στην ιντερνετική μηχανή αναζήτησης Google. Για παράδειγμα, αν οι οδηγοί του Opel Adam θέλουν να βρουν ένα εστιατόριο ή ένα ξενοδοχείο, μπορούν απλά να τρέξουν την αναζήτηση ενός ονόματος και τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν αυτόματα στο χάρτη πλοήγησης του BringGo. Το BringGo διατίθεται σε 23 γλώσσες.

Μία ακόμα δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζεται από το IntelliLink είναι το Stitcher (global podcast internet radio app) που επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε προγράμματα ζωντανά ή μετά τη μετάδοσή τους. Οι οδηγοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πάνω από 10.000 podcasts on demand, ραδιοφωνικές εκπομπές και live σταθμούς σε όλο τον κόσμο μέσω της οθόνης αφής του IntelliLink. Το OpeI IntelliLink είναι ένας προηγμένος και παράλληλα προσιτός εξοπλισμός (400 ευρώ). Στάνταρ infotainment για τα Adam JAM, Adam GLAM και Adam SLAM είναι ένα σύστημα CD 3.0 BT με ραδιόφωνο και CD players, που περιλαμβάνει συνδέσεις Bluetooth και USB και μία hands-free λειτουργία. Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον απόλυτο ήχο στο Adam τους, ολόκληρο το σύστημα infotainment μπορεί να αναβαθμιστεί με το Infinity Sound System με οκτώ ηχεία (5x 45 Watt και 1x 90 Watt).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v