Auto Show 2010: Τα μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση

Την μεταλλική λάμψη και τις καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις κάποιων εκ των εντυπωσιακότερων νέων μοντέλων της αγοράς αυτοκινήτου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρέθηκαν τις περασμένες ημέρες στο Auto Show 2010.
Auto Show 2010: Τα μοντέλα που έκλεψαν την παράσταση
Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή πάνω από δέκα εταιριών ολοκληρώθηκε το “Auto Show 2010” που πραγματοποιήθηκε από 4 έως 12 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, και ιδιαίτερα έντονα τον κλάδο του αυτοκινήτου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διάφορα μοντέλα που βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα αλλά και ορισμένα άλλα που λανσάρονται για πρώτη φορά.

Ξεχωριστή παρουσία στην έκθεση είχαν τα upper class μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και τα supercars, τα οποία προσέθεσαν περισσότερη λάμψη και συγκέντρωσαν την προσοχή των επισκεπτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το περίπτερο της Volvo που συγκέντρωσε παλαιότερα αλλά και νέα μοντέλα. Από τα καινούργια ξεχώρισαν το σεντάν S60 και το sports wagon V60. Mάλιστα στον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού κέντρου υπήρχαν διαθέσιμα για test drive δύο μοντέλα S60.

Στο περίπτερο της VW ξεχωριστή ήταν η παρουσία ενός μοντέλου ιδιαίτερα αγαπητού στο ελληνικό κοινό, του Passat, ενώ δεν έλειψαν και άλλα δημοφιλή μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το περίπτερο της Audi κοσμούσαν τα Α6 και Α8, αλλά και το Α7 Sportback. To εντυπωσιακό μοντέλο που φορά κινητήρες 2,8 και 3 λίτρων αντίστοιχα -της… γνωστής οικογενείας των FSI- ξεχώρισε για την πολυτέλεια και την συνολική παρουσία του. Ωστόσο το «αστέρι» του περιπτέρου ήταν μάλλον το R8, το ανοικτό supercar της Audi με το 10κύλινδρο μοτέρ και τις θηριώδεις επιδόσεις (βασική φωτό).

Οι επισκέπτες είδαν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση στο περίπτερο της Peugeot το 508, ένα μοντέλο σημαντικό για την εταιρία που στοχεύει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών. Σε ξεχωριστή θέση βρισκόταν το RCZ Coupe, ενώ το παρόν έδωσε και το Peugeot Rallye 207.

Από το περίπτερο της Saab ξεχωριστή θέση κατείχε το νέο 9-5, που εξοπλίζεται με δύο βενζινοκινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τα supercars την παράσταση έκλεψαν, μεταξύ άλλων, οι Corvette Z06, Lamborghini Gallardo, Μaserati Gran Turismo (φωτο).

Πέρα από τα πλούσια εκθέματα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα τρέχοντα από τον χώρο της πράσινης αυτοκίνησης αλλά και για θέματα κλασικού και σταθερού ενδιαφέροντος όπως τα ανταλλακτικά, η οδική ασφάλεια και διάφορα αξεσουάρ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η τιμή του εισιτηρίου εισόδου ήταν στα 8 ευρώ, μικρότερη από την αντίστοιχη παλαιότερων εκθέσεων, κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v