Έρχεται κοινός φορτιστής με απόφαση της ΕΕ

Βαρέθηκες να έχεις ένα κάρο φορτιστές για κάθε συσκευή; Το 2024 τα πράγματα θα αλλάξουν, προς το καλύτερο.
Έρχεται κοινός φορτιστής με απόφαση της ΕΕ
Ένα σωρό φορτιστές για κάθε συσκευή, ένα σωρό καλώδια, μια ταλαιπωρία. Ευτυχώς, όχι για πολύ, μιας και το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ έδωσε σήμερα την τελική του έγκριση σχετικά με την οδηγία για τον κοινό φορτιστή.

Αυτό σημαίνει ότι το 2024, μια θύρα USB-C θα καταστεί υποχρεωτική για μια ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, tablet και ακουστικά. Δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η αγορά διαφορετικού φορτιστή κάθε φορά που κάποιος αποκτά νέο κινητό τηλέφωνο ή παρόμοια συσκευή: τα πάντα θα μπορούν να επαναφορτιστούν χρησιμοποιώντας τον ίδιο φορτιστή.

Απόλαυση δηλαδή.

Η ύπαρξη κοινού φορτιστή θα διευκολύνει τους καταναλωτές και θα μειώσει σημαντικά τα ηλεκτρονικά απόβλητα, αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Η οδηγία επιτρέπει επίσης στους καταναλωτές να επιλέξουν εάν θα αγοράσουν μια νέα συσκευή με ή χωρίς φορτιστή. Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρήματα από τους καταναλωτές, αλλά θα μειώσει επίσης τα ηλεκτρονικά απόβλητα που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταφορά και την απόρριψη των φορτιστών. Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη ισχύος της οδηγίας, η Επιτροπή θα αξιολογήσει εάν αυτός ο διαχωρισμός των πωλήσεων θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός.

Αν και γίνεται πιο δημοφιλής, η ασύρματη φόρτιση δεν έχει ακόμη εναρμονιστεί σε όλες τις συσκευές. Για να μπορέσει αυτή η τεχνολογία να γίνει διαθέσιμη για περισσότερες συσκευές, η Επιτροπή θα εργαστεί για την εναρμόνιση της ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρονικές συσκευές και τη διαλειτουργικότητα με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v