Η Ford μεταβαίνει σε ένα ηλεκτρικό μέλλον

Η Ford θα επενδύσει περισσότερα από 50 δις δολάρια παγκοσμίως από το 2022 μέχρι το 2026 για την εξέλιξη των ηλεκτρικών της οχημάτων.
Η Ford μεταβαίνει σε ένα ηλεκτρικό μέλλον

Η πορεία της Ford προς την ανθρακική ουδετερότητα και την παραγωγή άνω των 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως μέχρι το 2026 περιλαμβάνει τη διαχείριση των κλιματικών κινδύνων, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υπεύθυνη προμήθεια πρώτων υλών και την υποστήριξη ενός σχεδίου μετάβασης με τίτλο “Just Transition”.

Πάνω από 2 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα

Η εταιρεία ηγείται της ηλεκτρικής επανάστασης, με σχέδια για κλιμάκωση της παραγωγής με περισσότερα από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2026 και αύξηση του ποσοστού των ηλεκτρικών της οχημάτων στις ετήσιες πωλήσεις στο 50% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Ford έχει δεσμευτεί στην επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας το αργότερο έως το 2050, με την υποστήριξη ενδιάμεσων στόχων, βασισμένων σε επιστημονικά δεδομένα, που θα επιτευχθούν μέχρι το 2035. Στη νέα έκθεση δημοσιεύονται στοιχεία σχετικά με το κλίμα και λεπτομέρειες για την πρόοδο της Ford αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών ρύπων ανά όχημα κατά 50% με έτος βάσης το 2019 και τις εκπομπές ρύπων από τις δραστηριότητές της κατά 76% με αφετηρία το 2017. Την περασμένη χρονιά, η εταιρεία πέτυχε μείωση 35% στο απόλυτο αποτύπωμα αερίων θερμοκηπίου στις δραστηριότητες παραγωγής της, σε σχέση με τα επίπεδα του 2017.

Μεγάλες επενδύσεις

Για να είναι ανταγωνιστική και πρωτοπόρος σε μία νέα εποχή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων, η Ford σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δις δολάρια παγκοσμίως από το 2022 μέχρι το 2026 για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και των μπαταριών που τα τροφοδοτούν με ενέργεια. Η εταιρεία θα κατασκευάζει τα προϊόντα της σε μερικά από τα πιο προηγμένα και αποδοτικά εργοστάσια αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και χτίζοντας μία βιώσιμη και ηθική εφοδιαστική αλυσίδα.



Λιγότερο νερό

Η Ford έχει μειώσει την ετήσια κατανάλωση νερού πάνω από 78% από τα επίπεδα του 2000 και δημιούργησε 89 εγκαταστάσεις υγειονομικής ταφής μηδενικών αποβλήτων σε όλο τον κόσμο, ενώ μείωσε το παγκόσμιο αποτύπωμα άνθρακα στην παραγωγή της κατά περισσότερο από 35% σε σχέση με τα επίπεδα του 2017.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v