Από 29.990 ευρώ το νέο Kia Sportage

Με αρκετά νέα στοιχεία που σκοπεύουν στην βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών του έρχεται το νέο KIA Sportage.
Από 29.990 ευρώ το νέο Kia Sportage
Η Kia ενισχύει την θέση της στη κατηγορία των SUV, λανσάροντας τη νέα γενιά του Sportage. Το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου επωφελείται από τη νέα αρχιτεκτονική N3. Όλα τα στοιχεία του έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να βελτιώσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του. Ένα νέο στοιχείο εξοπλισμού που κάνει το ντεμπούτο στο Sportage 5ης γενιάς είναι το Terrain Mode. Προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις έτσι ώστε το αυτοκίνητο να προσφέρει βέλτιστη δυναμική οδήγηση.

Η νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS) συμβάλει στην επίτευξη υψηλών επίπεδων άνεσης, χάρη στον συνεχή έλεγχο απόσβεσης σε πραγματικό χρόνο. Ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης AWD, κατανέμει τη ροπή μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στιλ οδήγησης.

Μοντέρνο εσωτερικό

Η καμπίνα έχει μοντέρνα σχεδίαση και εξοπλίζεται με νέα τεχνολογία. Στο επίκεντρο του σύγχρονου εσωτερικού βρίσκεται μια καμπύλη οθόνη με δυνατότητες αφής 12,3 ιντσών με  ενσωματωμένα τα στοιχεία ελέγχου λειτουργιών του αυτοκίνητου.

Ο πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών είναι εξοπλισμένος με οθόνη υγρών κρυστάλλων τελευταίας γενιάς και προβάλει γραφικά τα οποία έχουν υψηλή ακρίβεια και ευκρίνεια.

Το νέο Sportage επωφελείται με over the air αναβαθμίσεις λογισμικού και χαρτών. Το προηγμένο λογισμικό συνδεσιμότητας επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με το αυτοκίνητό τους από απόσταση μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect. Η εύχρηστη, διαδραστική τεχνολογία δίνει επίσης στους χρήστες πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, καθώς μπορούν με ένα απλό άγγιγμα να ελέγξουν ότι οι πόρτες στο Sportage τους είναι κλειστές και κλειδωμένες, αλλά και να ενημερωθούν που ακριβώς έχουν παρκάρει.

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας που είναι ιδιαίτερα ευχάριστα στην αφή.

Αποδοτικοί κινητήρες

Το νέο Sportage λανσάρεται με πλήρη γκάμα κινητήρων, βενζίνης και ντίζελ. Αναμεσά τους ξεχωρίζουν οι υβριδικές και  εξηλεκτρισμένες μονάδες.

Ειδικότερα, η γκάμα απαρτίζεται από τα εξής σύνολα: 1.6 με ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) 48 V ισχύ 150 είτε 180 ίππους, 1.6 HEV 230, 1.6 PHEV 265 και ντίζελ 1.6 136 ίππων.

Η HEV, συνδυάζει το μοτέρ βενζίνης 1.6 T-GDI, με ηλεκτρικό μοτέρ μόνιμου μαγνήτη 44,2 kW και μπαταρία λιθίου ιόντων 1,49 kWh. Η συνολική ισχύς του συστήματος του HEV Sportage είναι 230 ίπποι.

Το νέο Sportage συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT). Ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (MT) είναι επίσης διαθέσιμο, ενώ ένα έξυπνο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (iMT) προσφέρεται αποκλειστικά για τα μοντέλα 48V Hybrid. Τόσο το Hybrid όσο και το Plug-in Hybrid είναι εξοπλισμένα με το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων (6AT) τελευταίας γενιάς. Διατίθεται είτε με τετρακίνηση (AWD), είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς (FWD). Το Sportage Plug-in Hybrid προσφέρεται στάνταρ με την τεχνολογία AWD.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 29.990 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v