Πλησιάζει η πιο σημαντική στιγμή της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στη Παγκόσμια Πρεμιέρα της εντυπωσιακής Tonale στις 8 Φεβρουαρίου.
Πλησιάζει η πιο σημαντική στιγμή της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo, αναγεννάται και ετοιμάζεται να κερδίσει το χαμένο έδαφος στη παγκόσμια αγορά. Η μάρκα σύμβολο της ιταλική αυτοκινητοβιομηχανίας, ετοιμάζεται για την πιο σημαντική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της.

“La Metamorfosi” («Η Μεταμόρφωση») είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Η Alfa Romeo μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στη Παγκόσμια Πρεμιέρα της Tonale, μέσω αυτού του συνδέσμου, την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Μοναδικό λογότυπο

Το 1910 ανατέθηκε στον σχεδιαστή Ρομάνο Κατανέο, ο σχεδιασμός ενός νέου σήματος για τη νεοσύστατη μιλανέζικη φίρμα A.L.F.A. Σύμφωνα με την ιστορία, όταν ο Κατανέο περίμενε το τραμ στο σταθμό της Πιάτσα Κοστέλλο στο Μιλάνο, εμπνεύσθηκε από το σήμα της πόλης του Μιλάνο και από το οικόσημο της σπουδαίας οικογένειας Βισκόντι (τον ερυθρό σταυρό και την ασπίδα με το ερπετό) που βρισκόταν πάνω από την πόρτα του Castello Sforzesco. Το ερπετό που εμφανίζεται στο εν λόγω σήμα είναι σύμφωνα με τον μύθο ένα αιμοβόρο ον που κατοικούσε δίπλα στον ποταμό που διέσχιζε το Μιλάνο. Το ερπετό αυτό έτρωγε τους περαστικούς, μέχρι που ένας πρόγονος της οικογένειας Βισκόντι ανέλαβε επιτυχώς να το εξοντώσει.

Με τη βοήθεια του αρχισχεδιαστή Μερόσι, τα σχέδια του Κατανέο συνδύασαν τόσο το έμβλημα της πόλης του Μιλάνο, όσο και αυτό της οικογένειας Βισκόντι σε κυκλικό μοτίβο, περικυκλωμένο από έναν μπλε μεταλλικό δακτύλιο που περιείχε με άσπρα γράμματα τις λέξεις ALFA-ROMEO και MILANO χωρισμένες από δύο κόμπους.

Το πρώτο plug-in υβριδικό μικρομεσαίο SUV της Alfa Romeo

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο ολοκαίνουργιο μοντέλο Alfa Romeo Tonale, το οποίο αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019, σε μορφή πρωτότυπου. Είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μικρομεσαίο SUV της Alfa Romeo, το οποίο εισέρχεται σε μια όλο ένα και πιο δημοφιλή κατηγορία, εκφράζοντας την αισθητική και το δυναμισμό της μάρκας.

Το ιταλικό στιλ συνδυάζεται ιδανικά με τις νέες τεχνολογίες, παντρεύοντας τις παραδοσιακές αξίες με νέες πρωτοποριακές ιδέες. Κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες του οδηγού.

Η απόλαυση στηρίζεται στην υψηλή ποιότητα των υλικών, την εργονομία και πάνω απ' όλα στο δυναμισμό.

Στο σχεδιασμό του αναδεικνύονται μια σειρά στιλιστικών χαρακτηριστικών, εκτελεσμένα με ένα σύγχρονο τρόπο, τα οποία είναι συνώνυμα της πλούσιας ιστορίας της φίρμας, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός των τροχών με τα κυκλικά ανοίγματα.



Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά

Με διάμετρο 21'', οι τροχοί ελαφρού κράματος, παρουσιάζουν το κλασσικό σχήμα της Alfa Romeo μέσω ενός νέου σχεδίου που τονίζει τη δομή και το χαμηλό βάρος του εξαρτήματος. Το συγκεκριμένο στιλ για τους τροχούς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη θρυλική 33 Stradale τη δεκαετία του 1960. Σήμερα, στο Tonale, η σύγχρονη εκδοχή του τροχού συνδυάζεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο από την Pirelli ελαστικό.

Παράλληλα οι κομψοί όγκοι και οι επιφάνειες φέρνουν στη μνήμη τις φόρμες μοντέλων που έγραψαν ιστορία, όπως η Duetto, η Disco Volante Spider, αλλά και η αγαπημένη GT Junior. Εμπρός η χαρακτηριστική μάσκα και η σειρά με τα 3+3 φώτα συνδέουν την Tonale με την SZ και τη νεότερη Brera. Αντίστοιχα το πίσω μέρος προσδιορίζεται από τις γυάλινες επιφάνειες, ενώ τα φώτα θυμίζουν περισσότερο την υπογραφή ενός καλλιτέχνη αντί ενός απλού συστήματος φωτισμού.

Δυναμισμός, πολυτέλεια

Με τους αγώνες να αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του DNA και της ιστορίας της Alfa Romeo, το εσωτερικό αποπνέει το δυναμισμό ενός γλυπτού. Εστιασμένο στον οδηγό προσφέρει χώρο για τέσσερις επιβάτες, ενώ τα υλικά που έχουν επιλεχθεί ενισχύουν τον ξεχωριστό του χαρακτήρα μέσω της αντίθεσης που προκαλεί ο συνδυασμός υλικών όπως το αλουμίνιο, με το δέρμα και την Alcantara.

Παράλληλα το πρωτότυπο εξοπλίζεται με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικών συστημάτων που προσφέρουν κορυφαία άνεση και συνδεσιμότητα, διατηρώντας σε πρώτο πλάνο την οδηγική απόλαυση. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3'', ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η κεντρική οθόνη αφής των 10,25'' του συστήματος πολυμέσων. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να είναι πάντα σε σύνδεση, μέσω των νέων εφαρμογών "Alfista" και "Paddock".

"Alfista": πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκεται πάντα σε επαφή με το Lifestyle ενημερώνοντας τον για όλες τις εκδηλώσεις (clubs, συναντήσεις, νέα, κ.α.) που αφορούν στη μάρκα. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρο την VIP είσοδο σε ειδικές εκδηλώσεις της Alfa Romeo.

"Paddock": πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει και να αγοράζει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία αναβάθμισης.



Η ηλεκτροκίνηση έρχεται για να ενισχύσει επιπλέον το σπορ χαρακτήρα της μάρκας. Για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν χρειάζεται να εκφραστεί με μεγάλα λογότυπα και πομπώδη ονόματα. Η ηλεκτροκίνηση εκφράζεται μέσω του τοποθετημένου στο πίσω μέρος ηλεκτροκινητήρα, μια επιλογή που ανοίγει νέες δυνατότητες  και μεγιστοποιεί την οδηγική απόλαυση. Το πρόγραμμα D.N.A. που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα της μάρκας (Giulietta, Giulia, Stelvio και 4C), αποκτά μια νέα μορφή.

Στην Tonale, η επιλογή "Dynamic" εξελίχθηκε σε "Dual Power" εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων διαθέτει την επιλογή E-mozione, η οποία προσφέρει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, πιο άμεσο φρενάρισμα και ακόμα πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης.

Η επιλογή Ν ("Natural"), συνεχίζει να προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοση και οικονομίας διαχειρίζονταν τους δύο κινητήρες. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση χωρίς να χάνεται ο σπορ χαρακτήρας. Τέλος το πρόγραμμα "Advance Efficiency" εξελίχθηκε στο "Advance E" για απόδοση με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Συνεπώς με βάση και τη φιλοσοφία της μάρκας, το plug-in υβριδικό σύστημα ανεβάζει σε ένα νέο επίπεδο τα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης της Alfa Romeo.

Το όνομα Tonale, προέρχεται από το ομώνυμο πέρασμα στις Άλπεις, που δεν απέχει πολύ από το πέραμα Stelvio και το οποίο είναι επίσης διάσημο, τόσο για το φυσικό του κάλλος, όσο και για το οδηγικό του ενδιαφέρον.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v