ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Να επιστρέψει η απόσυρση αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημιουργίας προγράμματος απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Να επιστρέψει η απόσυρση αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο επιστροφής της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι η χώρα μας διαθέτει έναν από τους πιο γερασμένους και ρυπογόνους στόλους αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Έθνος», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός τέτοιου μέτρου, ενώ σημείωσε ότι το πρόγραμμα απόσυρσης παλιών οχημάτων είναι στο τραπέζι, συζητείται με τα συναρμόδια υπουργεία, πάντα εξετάζεται αυτό το σενάριο, αλλά δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σήμερα, το μέτρο ισχύει μόνο για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και αγγίζει τα 1.000 ευρώ, συν την επιδότηση για τα εξηλεκτρισμένα ΙΧ που ανέρχεται έως τις 6.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα μέτρα  που θα ληφθούν μέσω του κλιματικού νόμου στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης, το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει από το 2023, το 1/4 των νέων εταιρικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης που ταξινομούνται να είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ή υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης ρύπων έως 50γρ CO2/χλμ.

Από το 2030, τα νέα οχήματα που θα ταξινομούνται θα πρέπει να είναι μηδενικών εκπομπών, ενώ από το 2025 υποχρεωτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όλα τα νέα ταξί καθώς και το 1/3 των νέων ενοικιαζόμενων οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι ηλεκτροκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v