Στο Τορίνο θα χτυπά η καρδιά της ηλεκτροκίνησης

Στο θρυλικό εργοστάσιο Mirafiori μεταφέρεται το κ΄έντρο ηλεκτροδότησης του ομίλου Stellantis που περιλαμβάνει εταιρίες όπως η Fiat και η Maserati.
Στο Τορίνο θα χτυπά η καρδιά της ηλεκτροκίνησης

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Με τα κεφάλαια της Stellantis, πρόκειται να υλοποιηθούν τα πιο φιλόδοξα προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη των ιταλικών αυτοκινήτων και την αναβίωση των θρυλικών μαρκών που έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Η Stellantis N.V. είναι ένας πολυεθνικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 βάσει μιας διασυνοριακής συγχώνευσης 50% - 50% μεταξύ του ιταλο-αμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA. Έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η Stellantis, αποφάσισε να μετατρέψει το εργοστάσιο στο Τορίνο σε κόμβο για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) της Maserati.

Το εργοστάσιο Mirafiori θα είναι το κέντρο ηλεκτροδότησης της FCA.

Η εταιρία σχεδιάζει να επαναπροσδιορίσει το εργοστάσιό της στο Τορίνο της Ιταλίας, σε κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων, μεταφέροντας την παραγωγή δύο μοντέλων Maserati στο εργοστάσιο Mirafiori.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αύξηση της αποδοτικότητας και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται στην πώληση περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων.

Πανάκριβη πλατφόρμα

Η Stellantis θα αναθέσει στο Mirafiori την διαχείριση και αξιοποίηση μιας νέας, πανάκριβης πλατφόρμας κατάλληλη για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα πάνω στην οποία κατ' αρχήν θα κατασκευασθούν τα μελλοντικά μοντέλα σεντάν της Maserati. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2022 και το 2024. Το εργοστάσιο, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει ήδη το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, θα γίνει το κέντρο ηλεκτροκίνησης του ομίλου στην Ιταλία.

Το εργοστάσιο Mirafiori είναι το ιστορικό κέντρο της Fiat, απασχολώντας περίπου 50.000 εργαζόμενους στην ακμή του τη δεκαετία του 1970, όταν παλαιότερα παρήγαγε περισσότερα από 600.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει αυτήν τη στιγμή το SUV Maserati Levante καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

Στο Mirafiori πρόκειται να μεταφερθεί και η κατασκευή των σεντάν Maserati Ghibli και Quattroporte, που τώρα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο στο Grugliasco.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v