Τον Ιούλιο στη Γερμανία θα κυκλοφορούν 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στη Γερμανία αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.
Τον Ιούλιο στη Γερμανία θα κυκλοφορούν 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα υψηλά οικονομικά κίνητρα για την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και την απόσυρση των ρυπογόνων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και η πίεση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών για να αυξηθούν οι πωλήσεις των ακριβών ηλεκτρικών αυτοκινήτων απέδωσαν καρπούς.

Σύμφωνα με τα επισημά στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier, στην Tagesspiegel, η Γερμανία τον Ιούλιο θα έχει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση έξι μηνών στην επίτευξη αυτού του στόχου που είχε θέσει η γερμανική κυβέρνηση αλλά πλέον έχει επιταχυνθεί ο αριθμός πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ανέφερε ότι τα προγράμματα επιδοτήσεων, αύξησαν τη ζήτηση.

"Θα επιτύχουμε τον στόχο μας για 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το οποίο όλοι πίστευαν ότι ήταν ανέφικτο", ανέφερε ο υπουργός.

"Τα περισσότερα μπόνους έχουν ληφθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 από ό, τι στο σύνολο του περασμένου έτους", πρόσθεσε, λέγοντας ότι ανήλθαν σε 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι επιδοτήσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Altmaier είπε επίσης ότι η Γερμανία μπορεί να υπερβεί τον μακροπρόθεσμο στόχο της να έχει 7-10 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v