Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα λειτουργήσει σύντομα ο πρώτος, μεγάλος σε μέγεθος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών και plug in υβριδικών μοντέλων.
Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η ηλεκτροκίνηση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την αυτοκίνηση. Τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων και τα υβριδικά μοντέλα αποτελούν την καλύτερη επιλογή για να απαλλαγούμε από τους επικίνδυνους ρύπους που εκπέμπουν τα συμβατικά οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε δρόμο. Εξελίσσει και δημιούργει τα μελλοντικά αυτοκίνητα στα οποία η κινητήρια μονάδα θα απαρτίζεται μόνο από έναν τουλάχιστον ηλεκτροκινητήρα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζονται για την μεγάλη ανατροπή στη χρήση, στη φόρτιση και στη συντήρηση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπού αυξάνονται συνεχώς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων, σε ένα μήνα θα λειτουργήσει ο πρώτος, μεγάλος σε μέγεθος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών και plug in υβριδικών μοντέλων.

Βρίσκεται στο Μπρέιντρι, μια πόλη στο Έσσεξ της Αγγλίας. Ο κύριος οικισμός της περιοχής Μπρέιντρι, βρίσκεται 10 μίλια βορειοανατολικά του Τσέλμσφορντ και 25 μίλια δυτικά του Κόλτσεστερ.

Οι κύριοι δρόμοι από και προς το Μπρέιντρι περιλαμβάνουν τον Α120, ο οποίος χρησιμεύει ως η κύρια παράκαμψη της πόλης. Παρέχει μια γρήγορη σύνδεση με το αεροδρόμιο M11 και Stansted, που βρίσκεται περίπου 16 μίλια (26 χλμ.) Από την πόλη προς τα δυτικά. Οδηγεί επίσης στην πόλη του Κόλτσεστερ και τον Α12 στα ανατολικά. Μια τακτική υπηρεσία λεωφορείου μεταξύ Κόλτσεστερ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Στάνστεντ, εκτελείται συχνά μέσω του Μπρέιντρι. Άλλες διαδρομές περιλαμβάνουν το A131 , το οποίο εξυπηρετεί άτομα μεταξύ Σάντμπερι και Τσέλμσφορντ, και τον B1018, που συνδέει το Μπρέιντρι με το Ουίθαμ.

24 σημεία φόρτισης αυτοκινήτων

Ο σταθμός στο Μπρέιντρι, Εσσεξ, είναι ο πρώτος ενός εθνικού δικτύου σταθμών προϋπολογισμού 1 δις λιρών. Προβλέπεται όλο το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Στον ηλεκτρικό σταθμό που καταλαμβάνει έκταση 2 στρεμμάτων έχουν κατασκευαστεί με 24 σημεία φόρτισης αυτοκινήτων.

Έχει την ικανότητα ταυτόχρονα να φορτίζονται οι μπαταρίες των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των τελευταίων μοντέλων plug-in, μέσα σε 20- 30 λεπτά.Οι τελευταίες πινελιές γίνονται στο πρώτο σταθμό της Βρετανίας μόνο για ηλεκτρικά οχήματα, πριν ανοίξει τον επόμενο μήνα.

Υπάρχουν επίσης έξι ταχυφορτιστές για μοντέλα της Tesla. Καταστήματα WHSmith, Costa Coffee και Post Office έχουν κατασκευαστεί στον σταθμό για την εξυπηρέτηση των οδηγών και των επισκεπτών. Όλος ο σταθμός τροφοδοτείται με ρεύμα από την ηλιακή ενέργεια η οποία στη συνέχεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες. Τεχνική υποστήριξη θα παρέχεται από ειδικούς ηλεκτρικών οχημάτων από την AA.

Εύκολη η φόρτιση

Η Gridserve, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το έργο, ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων τόσο απλή όσο η στάση σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σκοπεύει να κατασκευάσει δεκάδες ηλεκτρικούς σταθμούς σε μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της χώρας. Τα επόμενα δύο έχει προγραμματιστεί να  κατασκευαστούν σταθμοί στο Νόργουιτς και στο Ούκφιλντ στο Ανατολικό Σάσεξ.

Το έργο υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων βενζινοκινητήρων, ντίζελ και υβριδικών αυτοκινήτων έως το 2035, αλλά αυτό θα μπορούσε να προωθηθεί έως το 2030, αναφέρει η Daily Mail.

Οι ηγέτες της βιομηχανίας προειδοποίησαν ότι ο στόχος είναι υπερβολικά φιλόδοξος. Η Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπορευμάτων Αυτοκινήτων αναφέρει ότι απαιτείται επένδυση 17 δισεκατομμυρίων λιρών για να ετοιμαστεί ένα δίκτυο φόρτισης για την αγορά μαζικών ηλεκτρικών οχημάτων, με περισσότερα από 500 νέα σημεία φόρτισης καθημερινά έως το 2035.

Φοροαπαλλαγή

Ζητεί φοροαπαλλαγή για οχήματα μηδενικών εκπομπών και μακροπρόθεσμη δέσμευση για επιχορηγήσεις plug-in που θα μείωναν το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτή η χρηματοδότηση θα μειώσει την τιμή ενός ηλεκτρικού οικογενειακού αυτοκινήτου κατά μέσο όρο 5.500 £, συμβάλλοντας στην αύξηση των πωλήσεων 2,4 εκατομμυρίων σε πιο πράσινα οχήματα τα επόμενα πέντε χρόνια, ανέφερε ο οργανισμός.

Οι τιμές για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κανονικού μεγέθους ξεκινούν από περίπου 30.000 £.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v