Η Jaguar Land Rover σέβεται το περιβάλλον

Η φίρμα θα χρησιμοποιήσει νέα υλικά τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό που βρίσκεται στους  ωκεανούς.
Η Jaguar Land Rover σέβεται το περιβάλλον

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, αναπτύσσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα αξιοποιήσει μερίδα αποβλήτων. Ειδικότερα, η premium μάρκα θα χρησιμοποιήσει νέα υλικά τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό που βρίσκεται στους  ωκεανούς και στα απόβλητα στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Τα νέα υλικά που θα προέλθουν από την ανακύκλωση των αποβλήτων θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τμημάτων στις  καμπίνες των μελλοντικών μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πατάκια δαπέδου και εσωτερικές επενδύσεις από ίνα Econyl, η οποία είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο βιομηχανικό πλαστικό, κομμάτια υφάσματος από κατασκευαστές ενδυμάτων, δίχτυα ψαρέματος από τη γεωργική βιομηχανία και άλλα υλικά βρίσκονται στον ωκεανό.

Η Jaguar Land Rover, ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειες της αποτελούν μέρος της αποστολής «Destination Zero».



Τα μοντέλα Land Rover και Jaguar θα έχουν εσωτερικούς χώρους κατασκευασμένους από ανακυκλωμένα απορρίμματα ως μέρος των προσπαθειών αειφορίας της βρετανικής εταιρείας.

Ο βρετανός κατασκευαστής οχημάτων συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία ινών και πολυμερών, Aquaful, στην προσπάθειά της να αυξήσει τη χρήση ανακυκλωμένων προϊόντων στα αυτοκίνητά της.

Το υλικό «αναγεννημένο νάιλον» χρησιμοποιείται ήδη από επώνυμα είδη μόδας, αθλητικών ειδών και ρολογιών πολυτελείας για τη δημιουργία τσαντών, σακιδίων, μαγιό και ιμάντων ρολογιού.

Σε ένα χρόνο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα ανακυκλώνει έως και 40.000 τόνους απορριμμάτων, μειώνοντας τον αντίκτυπο του νάιλον στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 90% σε σύγκριση με το υλικό που παράγεται από το πετρέλαιο.

Για κάθε 10.000 τόνους που παράγονται, η ιταλική εταιρεία Aquaful, αναφέρει ότι σώζονται 70.000 βαρέλια αργού πετρελαίου και αποφεύγονται 65.100 τόνοι ισοδύναμου εκπομπών άνθρακα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το υλικό χρησιμοποιείται σε οχήματα, με τη BMW να το χρησιμοποιεί ως μέρος των ανακυκλωμένων εσωτερικών χώρων της για τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα i3 από το 2016.

Έχει επίσης ενσωματωθεί από τη Volvo, τη Mercedes-Benz και στο νέο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Porsche Taycan.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v