Γιατροί και νοσοκόμες προσκλήθηκαν στο «κλειστό» ιταλικό GP στη Monza

Λίγες ημέρες έμειναν για το Ιταλικό Grand Prix στην πίστα της Monza.
Γιατροί και νοσοκόμες προσκλήθηκαν στο «κλειστό» ιταλικό GP στη Monza

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Ιταλικό Grand Prix στην πίστα της Monza.

Το ιταλικό Grand Prix της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί με κλειστές πόρτες λόγω της πανδημίας Covid-19, αλλά 250 γιατροί και νοσοκόμες θα παρακολουθήσουν από τις εξέδρες ως φιλοξενούμενοι, δήλωσε η Ferrari.

Ο αγώνας στη Μόντσα, έξω από το Μιλάνο, είναι ο όγδοος γύρος της σεζόν της Φόρμουλα 1 που έχει μέχρι στιγμής διοργανωθεί χωρίς την παρουσία θεατών και τις ομάδες που λειτουργούν σε απομονωμένες δομές και περιορισμένο αριθμό μέσων  ενημέρωσης.

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι οι γιατροί, οι οποίοι θα τηρήσουν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης, προσκλήθηκαν ως μια συμβολική τιμή για το θάρρος τους, το αίσθημα του καθήκοντος και τον αλτρουισμό ως εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στον αγώνα κατά του Covid-19.

Η Ιταλία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, με περισσότερους από 35.000 θανάτους ενώ η πιο δύσκολη περίοδος μέχρι τώρα ήταν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

Ο αγώνας μετά τη Monza είναι το Grand Prix της Τοσκάνης στο Mugello που ανήκει στη Ferrari, βόρεια της Φλωρεντίας, και θα είναι ο πρώτος που θα επιτραπεί να υπάρχουν θεατές που θα έχουν πληρώσει το εισιτήριο τους.

Περίπου 2.880 θεατές ανά ημέρα έχουν προγραμματιστεί να παρακολουθούν τον αγώνα από τρεις εξέδρες κατά τη διάρκεια των τριών ημερών.

Οι περισσότεροι από τους αγώνες μετά από αυτό αναμένεται επίσης να αποδεχτούν περιορισμένο αριθμό θεατών.



MonzaDays 2020

Το μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε θα γιορτάσει τον αγώνα με την διοργάνωση των MonzaDays 2020. Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κατατακτήριες δοκιμές στην ειδική αίθουσα “Giulia” του μουσείου «περικυκλωμένοι» από αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το παρών θα δώσουν επίσης τόσο το φετινό μονοθέσιο της  Alfa Romeo Racing ORLEN, η C39, αλλά και οι Giulia GTA και Tonale.

Ένα από τα σημεία που θα τραβήξουν την προσοχή θα είναι μια ιδιαίτερη δοκιμασία που θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του μουσείου. Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, η Alfa Romeo Racing ORLEN θα παρουσιάσει μια μοναδική σύγκριση στην διαδικασία αλλαγής ελαστικών μεταξύ του σήμερα και του χθες. Το κοινό θα μάθει ακριβώς τον τρόπο οργάνωσης ενός pit stop και το κυριότερο θα κατανοήσει τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα σε σχέση με το 1950. Στο χώρο του μουσείου θα υπάρχουν μηχανικοί της ομάδας, ενώ θα υπάρχει και απευθείας σύνδεση με το προσωπικό που θα βρίσκεται στη Monza για το Grand Prix.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1950 η ομάδα της Alfa Romeo είχε τρία άτομα για την πραγματοποίηση ενός pit stop, το οποίο ολοκληρωνόταν σε περίπου 22 δευτερόλεπτα. Σήμερα αυτός ο χρόνος μοιάζει με αιωνιότητα στη σύγχρονη Formula 1, όπου περισσότεροι από 20 μηχανικοί ολοκληρώνουν την αντικατάσταση τεσσάρων ελαστικών περίπου στο 1/10 του χρόνου σε σχέση με το 1950. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από πρώτο χέρι την εμπειρία  ενός pit stop και να ζήσει τις έντονες στιγμές κατά τη διάρκεια της αλλαγής ελαστικών, όπως και ένας μηχανικός της Alfa Romeo Racing ORLEN.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v