ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Παζάρι αντίκας στο Θησείο

Tο Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος μας προσκαλεί στο 11ο Παζάρι Αντίκας & Έργων Τέχνης στο Θησείο.

Παζάρι αντίκας στο Θησείο

Tο Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης της Ελλάδος διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου, Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου το 11ο Παζάρι Αντίκας και Έργων Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα.

Τα 15 περίπτερα των μελών του Σωματείου διαθέτουν, σε τιμές παζαριού, αυθεντικά αντικείμενα υψηλής ποιότητας όπως πίνακες, γκραβούρες, πορσελάνες, έπιπλα, ασημικά, αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης τέχνης και άλλα συλλεκτικά μικροαντικείμενα.

Παράλληλα, το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», διοργανώνουν την έκθεση "Folklore Ξανά" με σκοπό την ανάδειξη κοινών σημείων πολιτισμών, εννοιών και συμβόλων. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται έχουν σαν συνισταμένη την έννοια της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης διαφόρων πολιτισμών μέσα στον χρόνο, στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει παραδοσιακά αντικείμενα ελληνικής λαϊκής τέχνης (κοσμήματα, πίνακες, κασέλες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.α.) και τοπικές ενδυμασίες από τον ελλαδικό χώρο 19ου έως 20ου αιώνα, καθώς και εκθέματα από την Ευρώπη του 18ου αιώνα, την Ασία και την Αφρική του 19ου αιώνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις 20:30, και θα προλογίσουν η λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" κυρία Σταυρούλα Πισιμίση και η Πρόεδρος του Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος κυρία Πέγκυ Λούτου. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό αργεντίνικο τάνγκο από τη σχολή διδασκαλίας Libertango.

Το Σάββατο 1/4/2017 η δραματοθεραπεύτρια κυρία Μάνια Συριοπούλου και δεκατρείς σπουδαστές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» θα παρουσιάσουν σε ειδική διασκευή παντομίμας το ποίημα του Κων. Καβάφη "Τα τείχη".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η συμπόνοια είναι η βάση της ηθικής"

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2