Σχολικά είδη: Γεμάτες τσάντες χωρίς άδειες τσέπες

Τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, στυλό, είδη ζωγραφικής… Ο κατάλογος των αναγκών κάθε παιδιού στην αφετηρία της σχολικής χρονιάς δεν έχει τέλος, γι’ αυτό συγκεντρώνουμε έξυπνες επιλογές για μαθητικές αγορές που δεν μας βγάζουν εκτός budget.
Σχολικά είδη: Γεμάτες τσάντες χωρίς άδειες τσέπες
του Γιώργου Κόκουβα

Μετά κόπων, βασάνων, απεργιών και περικοπών, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Το ίδιο απαισιόδοξο ύφος υιοθετούν και τα παιδιά μας που βλέπουν τις καλοκαιρινές διακοπές να ξεμακραίνουν, αλλά τα θρανία να έρχονται όλο και πιο κοντά. Ένα κομμάτι όμως αυτής της επιστροφής τα κάνει να χαμογελούν: η αγορά των νέων τους σχολικών ειδών.

Αν πάλι βλέπετε, όπως πολλοί γονείς την τελευταία περίοδο, τα οικονομικά σας να συρρικνώνονται, τότε το πρώτο μάθημα για τα παιδιά αυτή την χρονιά θα είναι η οικιακή οικονομία: Μπορούμε να τους εξηγήσουμε πως μία τσάντα δεν χρειάζεται να είναι της πιο γνωστής φίρμας –και των ανάλογων «πορτοκαλί» χαρτονομισμάτων του ευρώ- για να είναι όμορφη και χρηστική. Αυτή την χρονιά επωφελούμαστε από τις προσφορές, συγκεντρώνουμε τις πιο συμφέρουσες επιλογές και επιδιδόμαστε σε «χαρούμενο» σχολικό shopping για να αρχίσουν ικανοποιημένοι την σεζόν και οι μαθητές αλλά και οι γονείς.

Σχολικές τσάντες από 10 ευρώ

Η πιο σημαντική ίσως αγορά για έναν μαθητή είναι η σχολική του τσάντα, καθώς θα τον συνοδεύει κάθε ημέρα για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Αν η περσινή τσάντα έχει βγει εκτός μάχης, δείτε πιο κάτω ευκαιρίες για κάθε ηλικία και φύλο:

*Για κορίτσια:
Οι μικρές «πριγκίπισσες» του δημοτικού θα βρουν τα «alter ego» τους πάνω σε αυτή την ροζ τσάντα ταχυδρόμου (φωτό) που βρίσκεται σε προσφορά στο κατάστημα Toys-shop.gr στην τιμή των 9.99 ευρώ. Για μεγαλύτερα κορίτσια, η οβάλ τσάντα GIM με τα χαριτωμένα αρκουδάκια στο ίδιο e-shop στοιχίζει 19,99 ευρώ, ενώ στο κατάστημα NakasPaper.gr «τρέχει» ειδική προσφορά σετ «χαρούμενης» τσάντας και κασετίνας στην τιμή των 12,80 ευρώ ή στην τιμή των 19,90 για τσάντες και κασετίνες για μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας. Για μαθήτριες γυμνασίου-λυκείου, η τσάντα ταχυδρόμου Eastpak που θα βρείτε στο LycShop.gr στοιχίζει 15 ευρώ.

*Για αγόρια:
Πολλά παιδιά πλέον δεν συμβιβάζονται με τσάντα που δεν διαθέτει ροδάκια. Στο Ζ-mall.gr βρήκαμε τροχήλατη τσάντα Ben10 για αγόρια δημοτικού στην τιμή των 16,20 ευρώ και την ακόμη πιο οικονομική τσάντα με τις φιγούρες από την ταινία κινουμένων σχεδίων “Cars” με θήκη για μπουκάλι στην τιμή των 13,50 ευρώ.  Στα καταστήματα Πλαίσιο, οι λιτές και χρηστικές τσάντες Goomby διαθέτουν ειδικές εγκοπές για ακουστικά και MP3, ξεκινούν από τα 10 ευρώ και απευθύνονται σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας. 

*Extra tips
- Αν η περσινή τσάντα του παιδιού σας δεν έχει φθαρεί ιδιαίτερα, αλλά πρέπει να ικανοποιηθεί το «αίσθημα του καινούριου» για τον απαιτητικό μαθητή, μπορείτε να «δουλέψετε» πάνω στην παλιά τσάντα για να την κάνετε να μοιάζει με καινούρια. Ράψτε χρωματιστά υφασμάτινα αστεράκια για τα κορίτσια, «γράψτε» το όνομα του παιδιού σας με πρωτότυπα υλικά πάνω της, στολίστε την αγορίστικη τσάντα με καινούριες κονκάρδες της αγαπημένης του ομάδας και κάντε τα να ενθουσιαστούν με την ανανεωμένη εικόνα της.
-Επισκεφθείτε το site της Unisef, όπου πωλούνται σακίδια και σχολικά είδη σε τιμές από 19 ευρώ για παιδιά νηπιακής ηλικίας μέχρι έφηβους. Επίσης, θα βρείτε τα ίδια είδη στα σημεία πώλησης της UNICEF, τις διευθύνσεις των οποίων θα βρείτε εδώ. Οι πωλήσεις των συγκεκριμένων ειδών βοηθούν άλλα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην σχολική εκπαίδευση, κι έτσι θα ξέρετε πως τα χρήματά σας δεν πάνε χαμένα.
-Για περισσότερη οικονομία, παρακολουθήστε τις προσφορές στα deal sites. Ανατρέξτε σε όλες τις διαδικτυακές προσφορές που τρέχουν συγκεντρωμένες στο Tsibato.gr και εντοπίστε όσες αφορούν σχολικά είδη, που πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Για παράδειγμα, μέσω CouponLife πωλείται εκπτωτικό κουπόνι στην τιμή των 2 ευρώ, το οποίο σας εξασφαλίζει 60% έκπτωση σε τσάντες NBA και No Fear από το e-shop Ouaou.gr (η προσφορά ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης). 

Οι κασετίνες της σεζόν

Μεγάλη ποικιλία κασετινών σε οικονομικές τιμές διαθέτει το Toys-shop.gr. Ξεχωρίσαμε την διπλή κασετίνα Spiderman για τους μικρούς μας φίλους (6,99 ευρώ) ή την ακόμη πιο επιβλητική κασετίνα Barcelona FC (12,99 ευρώ), ενώ για τα κορίτσια η Hello Kitty GIM κασετίνες «βαρελάκι» ξεκινούν από τα 3,99 ευρώ και οι διπλές κασετίνες με την Hanna Montana από τα 9,90 ευρώ.

Στις ηλεκτρονικές «βιτρίνες» του Greekbooks.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κασετίνες που ξεκινούν από τα 2,99 ευρώ για τα «βαρελάκια» και από τα 9,99 ευρώ για τις διπλές κασετίνες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας. Η μονόχρωμη κασετίνα Benchmark της Eastpak για εφήβους από το κατάστημα OfficeNaf.gr διατίθεται σε διαδικτυακή προσφορά σε τέσσερα χρώματα στην τιμή των 4,06 ευρώ

Η… γέμιση

Ωραίες οι τσάντες και οι κασετίνες, αλλά δεν μπορούν να μείνουν άδειες! Δείτε παρακάτω 7 ακόμη διευθύνσεις φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων για να προμηθευτείτε τετράδια, μολύβια, χρώματα και αξεσουάρ για να ξεκινήσει η «μάχη του θρανίου» με όλα τα πολεμοφόδια.

*Στα καταστήματα Jumbo –όπως μας πληροφορεί και το πάντα πληθωρικό ραδιοφωνικό σποτ της εταιρίας- θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε όλα τα σχολικά είδη σε πολύ χαμηλές τιμές (δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων εδώ).
*Στα καταστήματα UNICEF θα βρείτε εκτός από τα κλασικά πλέον τετράδια της οργάνωσης, γραφική ύλη (σετ οικολογικών μολυβιών από 7 ευρώ και ξυλομπογιές από 2,80 ευρώ), μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ και φακέλους, όλα από 2 ευρώ και όλα για καλό σκοπό (δείτε περισσότερα εδώ).
*Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Office Market θα βρείτε τετράδια 40 φύλλων στην τιμή των 0,41 ευρώ, σπιράλ τετράδια από 0,68 ευρώ, πινέλα, τέμπερες, ακουαρέλες, μπλοκ ζωγραφικής, πλαστελίνη, καλύμματα βιβλίων, μαρκαδόρους και μολύβια, στην μεγαλύτερη ίσως ποικιλία του διαδικτύου.
*Στο PlanetZ.gr κρύβονται τα πιο χρωματιστά τετράδια για το σχολείο, με ιδιαίτερα πολλές επιλογές για τα κορίτσια – τετράδια Barbie 80 σελίδων από 0,69 ευρώ, Dora Εξερευνήτρια από 0,70 ευρώ αλλά και Moto GP τετράδια για τα αγόρια από 0,80 ευρώ.
*Το βιβλιοπωλείο Προμηθέας, είτε στο κατάστημα της Λ. Μεσογείων (Εύβοιας και Βοιωτίας 1) είτε στο e-shop του διαθέτει επίσης πολύ καλές τιμές για όλα τα σχολικά είδη (ξύστρες, γόμες, τετράδια, χαρτόνια, κόλλες, μαρκαδόροι).
*Στο Efishop.gr υπάρχουν συμφέρουσες προσφορές, όπως το σετ από 12 νερομπογιές στην τιμή των 1,09 ευρώ και τα παγουρίνο που ξεκινούν από τα 4,99. ευρώ. 
*Στο PerfectToys.gr, εκτός από τα «είδη πρώτης ανάγκης» θα βρείτε και επιπλέον αξεσουάρ, όπως χαριτωμένα lunch boxes για να του βάζετε το σχολικό του γεύμα, κομπιουτεράκια της Disney και πρωτότυπα μολύβια. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v