Τσάι: 7 διευθύνσεις για αρωματικές αγορές

Πού θα βρείτε τσάι που ανθίζει; Ποια είναι η καλύτερη ποικιλία για να φτιάξετε ice tea; Ποιος θα σας καθοδηγήσει, για να μην χαθείτε ανάμεσα σε χιλιάδες είδη; Γυρνάμε τα… τεϊοπωλεία της Αθήνας και μαζεύουμε φύλλα και γνώσεις.
Τσάι: 7 διευθύνσεις για αρωματικές αγορές
της Ηρώς Κουνάδη 

Για το πρωί, για το βράδυ, για τα ενδιάμεσα. Για χαλάρωση, για τόνωση, για αδυνάτισμα. Με μπαχαρικά, με φρούτα, με ανθάκια που αποκαλύπτονται μέσα από τα φύλλα που βρέχονται. Υπάρχουν τόσα είδη τσαγιού, όσα δεν σας φτάνει μια ζωή για να ανακαλύψετε. Αν, παρ’ όλα αυτά, θέλετε να ξεκινήσετε από κάπου, έχουμε τις διευθύνσεις των «ειδικών» που θα σας καθοδηγήσουν στον χάρτη των γεύσεων και των αρωμάτων.

Mathos-Exclusive.com: Κάνετε τις αρωματικές αγορές σας online, παραλαμβάνετε το υπέροχο τσάι σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε στην Ελλάδα, και –το βασικότερο– βρίσκετε σε αποκλειστικότητα Teaposy, τσάι που ανθίζει. Tα Teaposy είναι μπαλίτσες κορυφαίας ποιότητας σπάνιου λευκού silver needle ή μαύρου τσαγιού, κεντημένες στο χέρι, που κρύβουν μέσα τους διάφορα άνθη. Μόλις τη μπαλίτσα αυτή τη λούσετε με ζεστό νερό, ανθίζει μπροστά στα μάτια σας σε αργό ρυθμό ένα χρωματιστό λουλούδι.

Μπορείτε να διαλέξετε από πληθώρα γεύσεων, αρωμάτων και λουλουδιών το blooming tea που σας ταιριάζει περισσότερο. Θα τα βρείτε σε συσκευασία των 6 τεμαχίων, σε συσκευασία mix με 6 διαφορετικές γεύσεις καθώς και σε διάφορες συσκευασίες σετ δώρου, που περιλαμβάνουν και τις ειδικές γυάλινες τσαγιέρες για… θεαματικό σερβίρισμα. Ενδεικτικά, η συσκευασία των έξι τεμαχίων τσαγιού κοστίζει 14,90 ευρώ, ενώ η συσκευασία δώρου με την τσαγιέρα 37,35 ευρώ.

Το Τσάι: Με ιστορία που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια, το κολανακιώτικο κατάστημα στο 35 της οδού Ομήρου είναι το πρώτο εξειδικευμένο «τεϊοπωλείο» στην Αθήνα. Περισσότερες από διακόσιες ποικιλίες τσαγιού απ’ όλο τον κόσμο, η ετικέτα Mlesna της Σρι Λάνκα σε αποκλειστικότητα, και βέβαια αμέτρητες τσαγιέρες για να διαλέξετε – πήλινες από την Κίνα, σιδερένιες από την Ιαπωνία, πορσελάνινες από την Σρι-Λάνκα καθώς και γυάλινες από την Ευρώπη– στολίζουν τα ράφια του.

Το Τσάι θα το βρείτε ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 20.30 και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 18.00. Το online κατάστημα καταφτάνει σύντομα, για να μπορείτε να κάνετε και ηλεκτρονικά τις αγορές σας. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν δημιουργήσει και μία από τις ωραιότερες τσαγερί της Αθήνας, που λέγεται επίσης Το Τσάι –δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Ο δρόμος του τσαγιού: Περί τις διακόσιες ποικιλίες τσαγιού απ’ όλο τον κόσμο, σε δύο πανέμορφα μαγαζάκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Χάρητος 5 και Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, αντίστοιχα) και σε ένα online κατάστημα, που πλημμυρίζουν ιδέες, προτάσεις και συμβουλές για το τσάι, την παρασκευή του, τις ώρες της ημέρας στις οποίες ταιριάζει καλύτερα η κάθε ποικιλία, και… όσα άλλα θέλετε να ξέρετε.

Κι αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας, παγωμένο τσάι –μέρες που είναι– ρίξτε μια ματιά εδώ για τις καλύτερες ποικιλίες και τις αντίστοιχες συνταγές. Οι τιμές είναι λογικότατες: ξεκινούν από 3 ευρώ για 100 γραμμάρια πράσινου τσαγιού, και ανεβαίνουν ανάλογα με το είδος, την ποικιλία και την χώρα προέλευσης. Αν παραγγείλετε το τσάι σας online, θα υπολογίσετε επιπλέον 2,5 ευρώ για τα έξοδα αποστολής, εκτός αν η παραγγελία σας ξεπερνά το συνολικό ποσό των 50 ευρώ –οπότε τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν.

Les Connaisseurs: Στο 23 της οδού Χάρητος, το Les Connaiseurs είναι ένα κομψό delicatessen και κάβα, στο οποίο θα βρείτε, ανάμεσα σε πολλές άλλες ποικιλίες, τα φημισμένα γαλλικά Marriage Frères. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Lapsang Souchong Impérial, καπνιστό μαύρο τσάι από την Κίνα (17€ τα 100 γραμμάρια) και το Thé des Impressionistes, πράσινο τσάι αρωματισμένο με γλυκά μπαχαρικά και άσπρα λουλούδια και διανθισμένο με μωβ πέταλα (18€ τα 100 γραμμάρια). Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα και για online παραγγελία.

Tsaina: Εκατόν εξήντα διαφορετικά τσάγια ονομασίας προέλευσης ή μίγματα με φυτά, φρούτα και μπαχαρικά με την υπογραφή της περίφημης γαλλικής εταιρείας Le Palais des Thés, καθώς και χρηστικά αντικείμενα, τσαγιέρες, κούπες και ό,τι άλλο απαιτεί η σωστή παρασκευή τσαγιού. Θα το βρείτε στο 9 της οδού Λυκαβηττού, ανοιχτό σε ώρες καταστημάτων ή θα παραγγείλετε τα αρωματικά του προϊόντα online, υπολογίζοντας 3,50€ επιπλέον για τα έξοδα αποστολής. Όσον αφορά τις τιμές, ενδεικτικά αναφέρουμε πως το πράσινο τσάι The Des Serpas από την Ινδία κοστίζει 5,60€ ανά 100 γραμμάρια, ενώ το Grand Jasmin Mu Dan, τσάι με γιασεμί που ανθίζει, κοστίζει 30,40€ τα 100 γραμμάρια.

Madras: Ο Πειραιάς έχει το δικό του εξειδικευμένο τεϊοπωλείο, και μάλιστα από το 1991. Στο 21 της οδού Νοταρά θα βρείτε τα πάντα για το τσάι, από αξεσουάρ μέχρι ιδέες για δώρα σε φανατικούς… τεϊοπότες, και βέβαια αμέτρητες ποικιλίες τσαγιού –περισσότερα από τετρακόσια διαφορετικά είδη– και προτάσεις για να ξεκινήσετε το μακρύ ταξίδι της γευσιγνωσίας. Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για online αγορά στο e-shop.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v