Men perfumes: 8 αρρενωπά αρώματα για το 2009

Σήμα κατατεθέν του κάθε άντρα είναι το άρωμά του. Μήπως έχει έρθει η ώρα να διαλέξετε το δικό σας; Βρήκαμε τα πιο σαγηνευτικά αρώματα των μεγαλύτερων οίκων για το 2009 και σας τα παρουσιάζουμε για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.
Men perfumes: 8 αρρενωπά αρώματα για το 2009
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η επιλογή ενός αρώματος για τον άνδρα είναι καθαρά... προσωπική υπόθεση. Ατελείωτες ώρες στα καταστήματα καλλυντικών για να δοκιμάσουμε και να επιλέξουμε την μυρωδιά που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα μας. Εκείνη που μας αντιπροσωπεύει περισσότερο σαν χαρακτήρες, εκείνη που όταν την φοράμε νιώθουμε οικεία και δίνουμε το προσωπικό μας "στίγμα" στους γύρω. Η επιλογή του αρώματος δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μοναδική. Μπορούμε να έχουμε ακόμα και δύο κολώνιες, τις οποίες θα φοράμε ανάλογα με την περίσταση. Δείπνο, επίσημη συγκέντρωση, σημαντικό ραντεβού, έξοδος με φίλους, γυμναστήριο. Κάθε περίπτωση απαιτεί και το ανάλογο άρωμα, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνουμε! Διαλέξαμε λοιπόν, τα πιο εντυπωσιακά ανδρικά αρώματα για το 2009, για κάθε περίσταση, για κάθε τύπο άνδρα. Αρώματα σε στυλ αέρινο και αισθησιακό, αρώματα με στυλ εκλεπτυσμένο και αρχοντικό. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

1. Gucci By Gucci For Men Eau de Toilette
Η νέα πρόταση του οίκου Gucci για τον σύγχρονο άνδρα συνδυάζει αρρενωπότητα με κομψότητα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το εν λόγω άρωμα, είναι το πρώτο ανδρικό άρωμα που σχεδιάζεται εξ' ολοκλήρου από το δημιουργικό διευθυντή Frida Giannini ως η νέα υπογραφή για το εικονικό άτομο της Gucci. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, αισθησιακό και αρχοντικό άρωμα με νότες κέδρου, κυπαρισσιού, πιπεριού και σανδαλόξυλου και "τραγανή" φρεσκάδα από calone. Η προσθήκη αρωμάτων από βιολέττα και κίτρο, προσδίδουν μια επιπλέον fruity αίσθηση στον "ξύλινο" χαρακτήρα του, ενώ οι ελαφριές νότες από κεχριμπάρι και καπνό του παραχωρούν ζεστασιά και βάθος, που ενισχύεται από τις ξύλινες σημειώσεις patchouli, chedarwood και amyris. Το μπουκαλάκι των 90ml κοστίζει 79€.

2.Viktor And Rolf Antidote Eau De Toilette
Από τα πιο ζεστά και πλούσια αρώματα, με ξυλώδη χαρακτήρα και άρωμα που θυμίζει ανατολή. Εκφράζει την κλασσική κομψότητα σε συνδυασμό με την σοφιστικέ καλαισθησία. Ο έντονα μεθυστικός του χαρακτήρας στηρίζεται στις αρωματικές νότες από φύλλα μέντας και ιταλικού περγαμόντου, ενώ ο εκλεπτυσμένος του χαρακτήρας ενισχύεται από την ζεστασιά του σανδαλόξυλου και τους πλούσιους floral τόνους. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο πικάντικος χαρακτήρας του μαύρου πιπεριού και τις κανέλλας, για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή "έκρηξη" αρρενωπότητας. Όπως φανερώνει και το όνομά του, πρόκειται για ένα πραγματικό αντίδοτο στην μονοτονία και το στρες που βιώνει καθημερινά ο σύγχρονος άντρας. To spray των 40ml κοστίζει 60.50€.

3. Hilfiger EST. 1985 By Tommy Hilfiger
Το νέο άρωμα του Tommy Hilfiger δηλώνει εξαρχής τις προθέσεις του. Από την πρώτη μυρωδιά φανερώνεται ο διακριτικά αρρενωπός του χαρακτήρας. Παράλληλα όμως, παραμένει παιχνιδιάρικα προκλητικό, ανοίγοντας με σημειώσεις κίτρου, μανταρινιού, ρόδινου γκρέιπφρουτ, δεντρολιβάνου και παπάγιας. Η καρδιά καλύπτει turmeric και μαόνι, ενώ οι σημειώσεις βάσης εισάγουν το sandalwood, το tonka bean και το κασμίρι. Το στοιχείο της έκπληξης είναι παρόν. Ενσωματώνει μια ελαφρότητα με ένα δυναμικό μίγμα από κίτρο, κινέζικη γλώσσα και του αναζωογονητικό ρόδινο γκρέιπφρουτ και δεν σταματάει εκεί. Με ευφάνταστο τρόπο αναμειγνύει τόνους από rosemary, πλούσιο ξύλο μαονιού και λευκό τσάι. Δεν λείπουν επίσης και οι σκοτεινές και κρεμώδεις σημειώσεις. Το σουέτ, το σανδαλόξυλο και το cistus συμβάλλουν αρκετά σε αυτό και σε συνδυασμό με το κασμίρι και το τόνκα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο άρωμα. Πρόκειται για ένα άρωμα-φόρο τιμής στον μεγάλο οίκο, που καθιερώθηκε το 1985, όπως αναγράφεται και πάνω στο μπουκάλι. Το μπουκαλάκι των 100ml κοστίζει 64€.

4. Kenzo Tokyo Eau De Toilette
Το εντυπωσιακό μπουκάλι του νέου αρώματος του οίκου Kenzo δεν θα μπορούσε να μας προετοιμάσει καλύτερα για το περιεχόμενο. Η γοητεία του αρώματος προέρχεται από την μοναδική ικανότητα του οίκου να συνδυάζει την σύγχρονη αστική συγκίνηση, με τα παραδοσιακά μοτίβα της Ιαπωνικής φύσης. Το Tokyo, με νότες κέδρου, αρμπαρόριζας, γερανιού και πράσινου τσαγιού σε μία άψογη συμφωνία με νότες πορτοκαλιού και τριαντάφυλλου μας κερδίζει αμέσως με τον φρουτένιο και αναζωογονητικό χαρακτήρα του. Με μία ενδελεχέστερη ματιά, θα ανακαλύψουμε αρώματα από τζίντζερ, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, shiso, κάρδαμο, πράσινο τσάι, SAP, και ροζ πιπέρι. Ένα άρωμα για άντρες άνετους, με αυτοπεποίθηση. Τιμή: 43€ τα 50ml.

5. Prada Infusion D'Iris Homme Eau de Toilette
Πρόκειται για την αντρική έκδοση του γυναικείου αρώματος του οίκου Prada, Infusion D'Iris. Άκρως κομψό και γοητευτικό, στέκεται αντάξιο του ονόματος του δημιουργού του. Έχει την δικιά του, ξεχωριστή προσωπικότητα που ισορροπεί ανάμεσα στην κλασικήποιότητα με συστατικά όπως πολύτιμη ίριδα από τη Φλωρεντία, αναζωογονητικό neroli, θερμές νότες κέδρου, vetiver, θυμίαμα και βελούδινες σημειώσεις benzoin. Τιμή: 69€ τα 100ml.

6. Burberry The Beat For Men
Όπως δηλώνει και ο δημιουργός του Cristopher Bailey: "το άρωμα αποδίδει όλα τα χαρακτηριστικά του δυναμικού άντρα. Είναι αρρενωπό, αβίαστο και διακριτικό με μοντέρνο και αυθεντικό χαρακτήρα. Το άρωμα από leatherwood εκπέμπει μία ξύλινη υφή που αυξάνει τους τόνους του δέρματος και έρχεται σε προκλητική αντίθεση με τα αρώματα από βιολέττα και βετιβέρια που εντείνονται από τον πικάντικο χαρακτήρα του μαύρου πιπεριού". Ίσως ο ιδανικότερος τρόπος για να παρουσιάσει κάνείς το νέο άρωμα από την Burberry, ένα φρέσκο και νεανικό "ξυλώδες" άρωμα. Οι διακριτικές αλλά εμφανείς σημειώσεις από κίτρο ενισχύουν τον νεανικό του χαρακτήρα, χωρίς να αποκλείουν και τον ώριμο άντρα από το παιχνίδι. Τιμή: 46€ τα 50ml.

7. Jean Paul Gaultier Le Male Eau De Toilette
Αν αναρωτιέστε τι θέση έχει ένα παλιό άρωμα σε αυτήν την λίστα ξανασκεφτείτε το. Το πρώτο ανδρικό άρωμα του σχεδιαστή Jean Paul Gaultier είναι ένα διαχρονικό αριστούργημα. Ο Gaultier θέλωντας να αναβιώσει την παράδοση γυρνώντας στα χρόνια των κουρείων, δημιούργησε ένα άρωμα με μία ιδιαίτερη ανάμιξη μέντας και λεβάντας που μας παραπέμπει άμεσα στην φρεσκάδα των σαπουνιών ξυρίσματος. Πρόκειται για ένα κλασσικό και αξεπέραστο για πολλούς άρωμα, που όσα χρόνια και αν περάσουν θα παραμένει σταθερά επίκαιρο. Το Le Male έχει επίσης νότες περγαμόντου, κάρδαμου, λεβάντας, και κανέλας, στοιχεία που του προσδίδουν έναν ανατολίτικο, μυστηριώδες και σέξυ χαρακτήρα. Τιμή: 65€ τα 125ml.

8. Dior Homme Sport Eau de Cologne
Μοντέρνο και σπορ, όπως προδίδει και το όνομά του το Dior Homme Sport, ενσαρκώνει την γοητεία του αρρενωπού και μοντέρνου άντρα. Πολύ μακριά από το κλασσικό ύφος των περισσότερων "σοβαρών" αρωμάτων, η δημιουργία του οίκου Dior στηρίζεται σε πρωτότυπες αλχημείες μυρωδιών και αισθήσεων. Οι αρωματικές νότες από απόσταγμα δεντρολίβανου και λεβάντας, εμπλουτισμένες με σημειώσεις σικελικού κίτρου, η πληθωρικότητα του γκρέιπφρουτ και τη λεπτότητα του καρδαμου, συνδυάζονται έξοχα με την ένταση του κέδρου και αναμιγνύονται αρμονικά με νότες σανδαλόξυλου. Μία ελαφριά μυρωδιά πιπερόριζας κάνει αισθητή την παρουσία της, παίζοντας το δικό της πικάντικο παιχνίδι με τις αισθήσεις. Το αποτέλεσμα; Ένα αισθησιακό και βαθιά αναζωογονητικό άρωμα, για τον νεωτεριστή άντρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v