Ημέρα της μητέρας: 2+1 τρόποι για να την τιμήσετε

Ξεχάστε τις δικαιολογίες περί εμπορικής γιορτής και έλλειψης χρόνου. Δύο online ανθοπωλεία και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση της αναζήτησης δώρου για να τιμήσετε όπως της αρμόζει την πλέον παραμελημένη εκ των προσωπικών σας σχέσεων.
Ημέρα της μητέρας: 2+1 τρόποι για να την τιμήσετε

Σχεδόν ακούω ήδη τον αντίλογο… Για τον καπιταλισμό που έχει εμπορευματοποιήσει τα πάντα, για την αγάπη που πρέπει να εκφράζεται κάθε μέρα κι όχι μια φορά το χρόνο, για το ότι δεν υπάρχει μέρα του πατέρα –υπάρχει, απλά δεν έχει ακόμη διαδοθεί ευρέως–, για ”αυτές τις παγκόσμιες μέρες” που είναι ”μια σκοτεινή συνωμοσία των ανθοπωλών”.

Για τους… αντιφρονούντες, έχουμε καλά νέα. Σε αντίθεση με τον Άγιο Βαλεντίνο, η ημέρα της μητέρας δεν είναι μία ακόμη ανακάλυψη του βιομηχανοποιημένου δυτικού κόσμου –για την ακρίβεια, είναι κάθε άλλο παρά νέα. Από τη λατρεία της Γαίας την άνοιξη στην αρχαία Ελλάδα, τα Ματρονάλια των Ρωμαίων και τη Mothering Sunday των Βρετανών του 17ου αιώνα, η γιορτή ”μετράει” ιστορία χιλιετιών.

Πέρα, όμως, από την ιστορική υπόσταση του εορτασμού, οι λόγοι για τους οποίους (θα έπρεπε να) επιλέγουμε να τον τιμήσουμε είναι κυρίως συναισθηματικοί. Διότι μπορεί οι ερωτευμένοι να ”γιορτάζουν τον έρωτά τους όλο το χρόνο”, ο σημαντικότερος εκ των προγόνων μας, όμως, απολαμβάνει, τον περισσότερο καιρό, την έμπρακτη έλλειψη εκδήλωσης αγάπης, ευγνωμοσύνης, εκτίμησης και άλλων τέτοιων ”passé” συναισθημάτων.

Αφήστε, λοιπόν, τις δικαιολογίες περί ”εμπορικής γιορτής” και έλλειψης χρόνου, επισκεφθείτε τα online ανθοπωλεία Interflora και Flowernet, επιλέξτε την ομορφότερη ανθοδέσμη, γλάστρα ή σύνθεση και πατήστε ”αποστολή”. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε τη δική σας σύνθεση, επιλέγοντας από μία πληθώρα διαφορετικών –εξωτικών και μη– λουλουδιών. Το δώρο σας θα παραδοθεί την ημέρα και ώρα που εσείς θα ορίσετε.

Αν τα λουλούδια σας φαίνονται πολύ συνηθισμένη πρόταση, αλλά δε σας ενθουσιάζει και η ιδέα της πολύωρης αναζήτησης δώρου στα ανάλογα καταστήματα, ρίξτε μια ματιά στο site της Unicef. Πρωτότυπα δώρα –τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων διατίθενται για καλό σκοπό– που μπορείτε να παραγγείλετε online, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v