Στο γυμναστήριο με στυλ

Η υπόσχεση να προσέχουμε τον εαυτό μας περισσότερο τη φετινή χρονιά μοιάζει να ξεθωριάζει από τις σελίδες του μυαλού μας και να καταχωνιάζεται σε κάποια ακρούλα του έτοιμη να ξεπροβάλλει ξανά στις αρχές του καλοκαιριού. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ όμως και με ιδιαίτερο στυλ τότε... τα πράγματα γίνονται απλώς ευκολότερα!
Στο γυμναστήριο με στυλ

Με την αλλαγή του χρόνου οι περισσότεροι από εμάς υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας να τον προσέχουμε περισσότερο -κυρίως με το να πάμε γυμναστήριο.

Με το πέρασμα των ημερών όμως και την πίεση της καθημερινότητας η υπόσχεση αυτή φαίνεται να... ξεθωριάζει από τις σελίδες του μυαλού μας και να καταχωνιάζεται σε κάποια ακρούλα του έτοιμη να ξεπροβάλλει ξανά στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι δικαιολογίες πολλές όπως ”δεν έχω χρόνο”, ”πώς θα πάω έτσι που έχω παχύνει”, ”δεν έχω παρέα”, ”δεν έχω ρούχα”... Όσον αφορά στις πρώτες δικαιολογίες, λίγα μπορούμε να κάνουμε ή να προτείνουμε, όσον αφορά όμως στην ένδυση υποσχόμαστε να σας δώσουμε κάθε απαραίτητη πληροφορία. Γιατί το κάθετι θέλει το στυλ του.

Είναι γεγονός ότι οι εταιρίες αθλητικών ειδών ξεπροβάλλουν σαν μανιτάρια καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν το αθλητικό στυλ και στην καθημερινή τους εμφάνιση. Κατά συνέπεια οι εταιρίες εμπλουτίζουν ολοένα και περισσότερο τη συλλογή τους και ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις επιταγές της μόδας.

Τα χρώματα; Ζωηρά και παιχνιδιάρικα για τους καλοκαιρινούς μήνες και ”σκληρά” για το χειμώνα με το καφέ και το γκρι σκούρο να έχουν την τιμητική τους κυρίως τις τελευταίες δύο σεζόν.

Τα υφάσματα μαλακά, κυρίως βαμβακερά αλλά και μικροφίμπρα για καλύτερη απορρόφηση του ιδρώτα και αναπνοή του σώματος. Όσον αφορά δε στα αξεσουάρ και τα είδη άθλησης...είναι κυριολεκτικά αμέτρητα.

Σακίδια, βάρη, γάντια για βάρη, περικάρπια, κορδέλες για τα μαλλιά, φόρμες, παππούτσια, καπέλα, παλμογράφοι, διάδρομοι, στεπ, ποδήλατα, πάγκοι, μονόζυγα, πολυμηχανήματα, λάστιχα, μπάλες, σχοινάκια, ζυγαριές και ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.

Για όσους επιλέγουν το γυμναστήριο για την άθλησή τους αναφέρουμε ότι θα πρέπει να εξοπλιστούν απαραιτήτως με ένα σακίδιο όπου θα έχουν τα προσωπικά τους είδη. Όταν λέμε προσωπικά είδη εννοούμε μια πετσέτα μικρού μεγέθους, ένα φούτερ για μετά την άσκηση και το βασικότερο ένα ζευγάρι αθλητικά παππούτσια.

Οι περισσότεροι φορούν τα αθλητικά τους από το σπίτι, με αποτέλεσμα όμως να μεταφέρουν στο γυμναστήριο κάθε λογής μικρόβια. Το σωστότερο λοιπόν είναι να έχουμε μαζί μας δύο ζευγάρια παππούτσια. Οφείλουμε, άλλωστε, να αναφέρουμε ότι κάθε είδους άσκηση απαιτεί και τα κατάλληλα παππούτσια.

Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει το τρέξιμο ή το περπάτημα, θα πρέπει τα παππούτσια που θα επιλέξετε να ανήκουν στην κατηγορία running με ενσωματωμένη αερόσολα για την απορρόφηση των κραδασμών.

Έαν κάνετε αερόμπικ θα πρέπει και πάλι να εφοδιαστείτε με τα ανάλογα παππούτσια -η Reebok είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτά. Για όσους το τέννις είναι η αγαπημένη τους ενασχόληση η Lotto υπόσχεται να παράσχει ιδιαίτερα σχέδια, αναπαυτικά υποδήματα και κυρίως προσιτές τιμές.

Τέλος, αν είστε λάτρεις των πολεμικών τεχνών τότε θα γνωρίζετε ότι τα παππούτσια δεν είναι απαραίτητα καθώς τα δύο σας ποδαράκια... γυμνά αρκούν.

Όσον αφορά τώρα στην ένδυση, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες επώνυμες και μη εταιρίες με τη Nike, την Adidas και την Puma να συγκαταλέγονται βέβαια στις πρώτες επιλογές των αγοραστών.

Σε όλες τις εταιρίες θα βρείτε μοναδικά σχέδια και ανάλαφρα υφάσματα (γιατί με την θερμοκρασία του σώματός σας να χτυπάει ”κόκκινο” το μόνο που δε θα θέλατε είναι μια φόρμα που να σας ζεσταίνει περισσότερο) τα οποία θα σας συντροφεύουν και στις ελεύθερες ώρες σας.

Ανερχόμενες εταιρίες με μοναδικά σχέδια και ιδιαίτερα προσιτές τιμές είναι η Body Talk και η Body Action. Σταθερή αξία όμως στις επιλογές μας είναι η Everlast η οποία μπορεί αρχικά να απευθυνόταν σε μποξέρ, τώρα πια όμως καλύπτει τις ανάγκες οποιουδήποτε αθλείται.

Μάλιστα, οι συλλογές της Everlast χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στη συλλογή της Δανίας όπου θα βρείτε καθαρά γυμναστηριακού τύπου ρούχα και σε εκείνη της Ιταλίας πάλι με αθλητικά ρούχα που μπορούν όμως να φορεθούν άνετα και εκτός γυμναστηρίου.

Αν πάλι η ιδέα του γυμναστηρίου δεν σας ελκύει τότε μπορείτε είτε να απευθυνθείτε σε κάποιον προσωπικό γυμναστή (υπολογίστε γύρω στα 80 με 100 ευρώ την ώρα) είτε να εξοπλιστείτε με διάφορα μηχανήματα και να αθλείστε στο σπίτι σας.

Μπορείτε να εφοδιαστείτε με ένα διάδρομο ή ένα ποδήλατο από την Recordman ή ακόμα με ένα στεπ ή ένα πολυμηχάνημα για την άσκηση κάθε σημείου του σώματός σας ανάλογα με την επιλογή σας.

Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε ένα παλμογράφο για να ενημερώνεστε συνεχώς για την πορεία της καρδιάς σας, για τις καύσεις σας και κυρίως... για τις αντοχές σας καθώς η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα και πληκτρολογώντας προσωπικά σας στοιχεία όπως ηλικία, φύλο, κιλά σας δίνουν οδηγίες για τη διάρκεια και την ένταση της άσκησης σας.

Τέλος, απαραίτητο είναι ένα mp3 player το οποίο θα σας συντροφεύει αν δεν έχετε παρέα και θα ”γυμνάζει” το μυαλό σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε το ρητό... νους υγιής εν σώματι υγιή!

Τα είδη άθλησης και ένδυσης θα τα βρείτε σε επιλεγμένα ή ομώνυμα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

* Κεντρική διάθεση Puma: Πειραιώς 4, Μοσχάτο, 210 4833300

* Κεντρική διάθεση Adidas: Δημοκρατίας 1 Ψυχικό, 210 6771700

* Κεντρική διάθεση Body Talk: Λ. Ειρήνης 36, Ταύρος, 210 3413241

* Κεντρική διάθεση Lotto: Λ. Κηφισού 58, Αιγάλεω, 210 5690600

* Κεντρική διάθεση Everlast: Μενεξεδών 4, Νέα Κηφισιά, 210 6255800

* Κεντρική διάθεση Recordman: Τιμαίου 63, Αθήνα, 210 5146341

Ε. Ρ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v