ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Κάστρο του Δράκουλα: ”Τρομακτική” ευκαιρία

Αν οι ιστορίες με βαμπίρ πάντα σας γοήτευαν, ή αν ονειρεύεστε να αποκτήσετε τη δική σας μεσαιωνική έπαυλη, συνοδευόμενη από την απαραίτητη εσάνς μυστηρίου, τώρα είναι η ευκαιρία σας: το κάστρο του Δράκουλα πωλείται.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, οι οποίοι πληρώνουν περί τα 3,5 ευρώ έκαστος για να θαυμάσουν από κοντά το Κάστρο του Βλαντ Γ’ του Παλουκωτή, του θρυλικού κόμη των Καρπαθίων που ενέπνευσε το χαρακτήρα της ιστορίας του Μπραμ Στόκερ, αποτελούν έναν αριθμό αρκετό για να δελεάσει οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή του θρυλικού κάστρου.

Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία η είδηση ότι το Κάστρο του Δράκουλα πωλείται έκανε το γύρο του κόσμου. Κι ακόμη περισσότερο, δεν αποτελεί έκπληξη το μυθικό ποσό των 60.130.000 ευρώ που όρισε ως αρχική τιμή ο σημερινός ιδιοκτήτης, Ντομινίκ των Αψβούργων, προκειμένου να παραχωρήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας στον επίδοξο αγοραστή.

Εγγονός της τελευταίας ιδιοκτήτριας, της βασίλισσας Μαρίας της Ρουμανίας, ο von Habsburg ανέκτησε την ιδιοκτησία του κάστρου, το οποίο είχε κατασχεθεί το 1956 από το κομμουνιστικό καθεστώς, τον περασμένο Μάιο. Η αρχική συμφωνία ήταν πως, αν θελήσει να το πουλήσει, θα υποβάλει πρώτα την πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας και, αν αυτή απορριφθεί, τότε θα αναζητήσει υποψήφιους αγοραστές.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση σχετικά με την πώληση του κάστρου, ενδιαφέρον εξέφρασε το συμβούλιο της ρουμανικής επαρχίας Μπρασόφ, η προσφορά του οποίου, όμως, απορρίφθηκε από την οικογένεια των Αψβούργων. Από τη μεριά του, το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας δήλωσε ότι δε θα κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα για την αγορά του κάστρου, την τιμή του οποίου βρίσκει υπερβολικά υψηλή.

Όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος για τους υποψήφιους ιδιώτες αγοραστές έχει ανοίξει, ενώ ο δικηγόρος του Ντομινίκ, Κόριν Τρανταρίφ, δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη πολλές προσφορές από το εξωτερικό, οι οποίες ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Κτισμένο το 1377, το μεσαιωνικό κάστρο των 57 δωματίων, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω υπογείων διαδρόμων ή μέσω της εσωτερικής αυλής, χρειάζεται εκτεταμένα έργα συντήρησης, αλλά, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Άλεξ Πρίσκου, ”για κτίριο του 14ου αιώνα, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση”.

Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v