Τα κουβαδάκια σας και... σε κάθε παραλία

Πέραν του τρίπτυχου μαγιώ-σαγιονάρες-T-shirt, που αποτελεί τον... standard εξοπλισμό παραλίας, κάποια έξτρα αξεσουάρ, όπως καπέλα, γυαλιά ηλίου, βιβλία και αντηλιακά θα κάνουν την πολύωρη διαμονή σας στην παραλία πιο ευχάριστη -και πιο ασφαλή. Συμβουλευτείτε τη λίστα του in2life, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και... καλές διακοπές!
Τα κουβαδάκια σας και... σε κάθε παραλία

Η Αθήνα έχει αρχίσει σιγά- σιγά να αδειάζει, σε αντίθεση με τις παραλίες της χώρας όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Παιδάκια, γιαγιάδες, κουβαδάκια, ταπεράκια, μπρατσάκια και οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους όχι μόνο το έχουμε δει αλλά συνεχίζουμε να το βλέπουμε κάθε χρόνο.

Βλέπετε, κάποιοι πάνε στην παραλία για να δροσιστούν και να χαλαρώσουν και κάποιοι άλλοι πάνε ”εκδρομή”. Αναμφισβήτητα πάντως, σε όποια παραλία και αν πάτε κάποια αξεσουάρ είναι απαραίτητα όχι μόνο για να σας προσφέρουν φρεσκάδα δροσιάς αλλά και –γιατί όχι- στιγμές απόλυτου glamour.

Το in2life προτείνει εκτός από την καλή διάθεση και την καλή παρέα να μην παραλείψετε τα εξής:

* Ξεχάστε καταρχήν καθετί που έχει σχέση με τα παιδικά σας χρόνια. Τότε που πηγαίνατε οικογενειακώς στην παραλία, κουβαλώντας ψάθες, ομπρέλες και ταπεράκια. Άλλωστε οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες και παρέχουν τόσο ξαπλώστρες όσο και ομπρέλες για να προστατευτείτε από τον ήλιο.

* Μην ξεχάσετε όμως την πετσέτα σας η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη και... ”παραλίας”. Αφήστε τις πετσέτες που χρησιμοποιείτε στο σπίτι για χρήση εντός των τειχών και επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα όπου θα βρείτε μοναδικά σχέδια και χρώματα.

* Βασικό αξεσουάρ που δεν θα πρέπει με τίποτα να παραλείψετε είναι το αντηλιακό σας με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς οι ακτίνες του ήλιου γίνονται ολοένα και πιο επιβλαβείς για τον οργανισμό. Μπορεί βέβαια να ”θαυμάζετε” το χρώμα της Ναόμι Κάμπελ, μην ξεχνάτε όμως ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Το σταδιακό μαύρισμα διαρκεί περισσότερο και αποτρέπει το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα.

* Η τσάντα σας καλό θα ήταν να είναι σε έντονο χρώμα καθώς θα μπορείτε να την εντοπίζετε ακόμα και όταν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα σε πελάγη ευτυχίας (ή δυσκολίας για μερικούς) με τον αγαπημένο σας ή την αγαπημένη σας.

* Αντί για τις ρακέτες ή το επιτραπέζιο τάβλι προτιμήστε ένα καλό βιβλίο που και θα σας ”ταξιδέψει σε άλλη γη και άλλα μέρη” - ακόμα κι αν έχετε ξεμείνει στην Αθήνα- αλλά και δεν θα δημιουργεί δυσανασχετήσεις στους υπόλοιπους λουόμενους.

* Αν πάλι επισκέπτεστε κάποια λιγότερο οργανωμένη παραλία μπορείτε να πάρετε μαζί σας το MP3 σας με τα αγαπημένα σας τραγούδια που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Τέλος, μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου σας και ένα καπελάκι για τις ώρες που θα περπατάτε στην ακρογιαλιά και θα ψάχνετε για κοχύλια ενώ αντιθέτως καλό θα ήταν να ξεχάσετε το κινητό σας όχι μόνο για να ”αποτοξινωθείτε” αλλά και επειδή δεν είναι ανάγκη να ακούει όλη η παραλία τη μανούλα σας να αναρωτιέται τι ώρα θα επιστρέψετε.

Και μη μας σκεφτείτε μόνο όταν θα ετοιμάζετε τα πράγματα σας βάσει των προτάσεών μας αλλά κάντε και μια βουτιά και για εμάς που εξακολουθούμε να βλέπουμε τις παραλίες μέσα από τις περσινές μας φωτογραφίες.

Έφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v