Καλλωπισμός κατοικιδίων: Οι τετράποδες διευθύνσεις

Κουρέματα, μπάνια και περιποίηση γιατί και οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν δικαίωμα στο… μπωτέ.
Καλλωπισμός κατοικιδίων: Οι τετράποδες διευθύνσεις

Απομάκρυνση νεκρών τριχών, κούρεμα, καθαρισμός ευαίσθητων περιοχών και καθαριότητα ίσον μισή… σκυλο/γατο-αρχοντιά.

Αν το κατοικίδιό σας χρειάζεται το κάτι παραπάνω στο κομμάτι της περιποίησης από αυτό που μπορείτε να του προσφέρετε στο σπίτι με ένα απλό μπανάκι, τότε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους ειδικούς.

* Στο SONIA'S Grooming στο Χαλάνδρι θα βρείτε ευρεία γκάμα υπηρεσιών κομμωτηρίου σκύλων και γατιών. Ενδεικτικά, η ομάδα του Sonia προσφέρει κούρεμα σκύλου, γάτας, κούρεμα τεριέ (στρίπινγκ), μείωση μαδήματος, μπάνιο σε όλες τις ράτσες (και σε γάτες), κούρεμα μόνο με ψαλίδι, ξεκόμπιασμα, ειδικές θεραπείες hot spot, ακόμα και μάσκες ενυδάτωσης αργίλου με αιθέρια έλαια. Οι τιμές ξεκινούν από 35€ για κούρεμα και μπάνιο ενός μεγάλου σκύλου (π.χ. λαμπραντόρ), από 25€ για κούρεμα μικρού και από 25€ για καλλωπισμό. Για γάτες, οι τιμές ξεκινούν από 35€. 

* Στην μοναδική Κινητή Μονάδα Περιποίησης Κατοικιδίων  στην Ελλάδα, την Aussie Pet Mobile,  οι υπηρεσίες καλλωπισμού για τα κατοικίδια γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένα Mercedes Vans έξω από το σπίτι σας. Οι παροχές περιλαμβάνουν μπάνιο, κούρεμα και ολοκληρωμένη περιποίηση 15 βημάτων Spa. Ενδεικτικά, για ένα λαμπραντόρ το απλό μπάνιο κοστίζει 40€, 45€ θα σας κοστίσει αν αποφασίσετε ότι χρειάζεται και καλλωπισμό (βούρτσισμα, κόψιμο νυχιών, καθάρισμα αυτιών κ.α.). Για τις γάτες το κόστος ανέρχεται στα 35€ για ένα μπάνιο ημίαιμης, ενώ αν θέλετε και κούρεμα υπολογίστε από 5-10€ έξτρα. Αν επιλέξετε καλλωπισμό και για σκύλο και για γάτα, παρέχονται ειδικές τιμές. 

* Στο κατάστημα Inter Pet στη Νέα Ιωνία, πέρα από τα… πάντα για τα κατοικίδιά σας, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού και για τον καλλωπισμό τους. Η ειδική ομάδα του αναλαμβάνει να κάνει μπάνιο και να κουρέψει το κατοικίδιο, ενώ στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται κόψιμο νυχιών, καθάρισμα αυτιών, καθάρισμα πατούσας και γενετικής περιοχής. Για κούρεμα με ψαλίδι και μπάνιο μιας μεσαίας φυλής το κόστος ανέρχεται στα 45€. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.  

* Στο Pet Design στο Παλαιό Φάληρο, ένα σύγχρονο κομμωτήριο με εξειδικευμένους στον καλλωπισμό σκύλων ανθρώπους, τα δίωρα ραντεβού περιλαμβάνουν όλα τα έξτρα που απαιτεί μια σωστή περιποίηση (καθάρισμα αυτιών, κόψιμο νυχιών, βούρτσισμα κ.α.) σε περιβάλλον ασφαλές και φιλικό για τα τετράποδα ζωάκια. Το κόστος για μπάνιο και καλλωπισμό ενός λαμπραντόρ ανέρχεται στα 40€, ενώ για μπάνιο και κούρεμα/καλλωπισμό ενός κανίς υπολογίστε περί τα 43€. 

* Σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας, το Pet Bloom προσφέρει ευρύ φάσμα καλλωπισμού όπως κούρεμα, χτένισμα, απομάκρυνση νεκρού τριχώματος και κόμπων, καθαρισμό αυτιών και πρωκτικών αδένων, κόψιμο νυχιών κ.α.,  καθώς και μια σειρά προϊόντων περιποίησης για τους μικρούς σας φίλους.

* Στο Dog Grooming στην Ηλιούπολη το πλήρες πακέτο καλλωπισμού του σκύλου σας περιλαμβάνει λούσιμο και μασάζ, στέγνωμα και χτένισμα, κόψιμο νυχιών ή/και κούρεμα ανάλογα με τη ράτσα και καθαρισμό αυτιών. Παράλληλα, αν κι εσείς θέλετε να μάθετε πώς να τους παρέχετε επαγγελματική φροντίδα και περιποίηση μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποιο από τα σεμινάρια που διοργανώνει η ιδιοκτήτρια Ναταλία Βαχή. Οι τιμές για καλλωπισμού ξεκινούν από 30€ για ένα μεγαλόσωμο σκύλο, ενώ για κούρεμα ενός μικρόσωμου από 25€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v