Χήνα φωνάζει αστυνομικό για να σώσει το μωρό της

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις ΗΠΑ, ανάμεσα σε μια χήνα και έναν αστυνομικό που έσωσε το χηνάκι της.
Χήνα φωνάζει αστυνομικό για να σώσει το μωρό της
Ο James Givens είναι αστυνομικός στο Σινσινάτι των ΗΠΑ εδώ και 26 χρόνια. Δεν είχε, όμως, ποτέ πριν εμπειρία που να μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που ακολουθεί.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Givens καθόταν μέσα στο περιπολικό του, σε ένα πάρκινγκ, όταν δέχτηκε έναν πολύ ασυνήθιστο επισκέπτη, αποφασισμένο να του τραβήξει την προσοχή.

«Αυτή η χήνα ήρθε κι άρχισε να ραμφίζει τα πλαϊνά του αυτοκινήτου» διηγείται ο ίδιος. «Της έριξα λίγο φαΐ από το παράθυρο, αλλά δεν το πήρε. Συνέχισε να χτυπάει την πόρτα με το ράμφος και να φωνάζει. Μετά απομακρύνθηκε λίγο, γύρισε και με κοίταξε. Ήρθε πάλι μέχρι το αυτοκίνητο, και το ράμφισε λίγο ακόμα».

Όταν η χήνα απομακρύνθηκε για δεύτερη φορά, και γύρισε πάλι να κοιτάξει πίσω της, ο Givens αποφάσισε να την ακολουθήσει. Ευτυχώς.

«Με οδήγησε γύρω στα 100 μέτρα παραπέρα, σε μια περιοχή με γρασίδι κοντά σε ένα ρυάκι. Τότε ήταν που είδα ένα από τα μικρά της μπουρδουκλωμένο σε κάτι σπάγκους από μπαλόνια, να κλωτσάει τα μικρά του ποδαράκια προσπαθώντας να απελευθερωθεί. Με είχε οδηγήσει κατ’ ευθείαν σε αυτό».

Παρά την έκπληξή του για αυτό που είχε μόλις συμβεί, ο Givens δίστασε να πλησιάσει το μικρό χηνάκι, φοβούμενος ότι η μητέρα του μπορεί να του επιτεθεί. Επικοινώνησε μέσω του ασύρματου με την Διεθνή Διάσωση Ζώων, δεν κατάφερε όμως να βρει διαθέσιμους διασώστες κοντά του.

Η συνάδελφός του, Cecilia Charron, που άκουσε το τηλεφώνημα, προσφέρθηκε να βοηθήσει. «Εμφανίστηκε ολομόναχη» διηγείται ο Givens. «Της είπα να προσέχει, αλλά εκείνη απλώς πήγε ως εκεί και ξεμπέρδεψε το μωρό. Η μαμά χήνα στεκόταν εκεί και παρακολουθούσε, λες και το ήξερε. Ήταν εκπληκτικό».



Πηγή: The Dodo

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v