Πιγκουίνος κολυμπά 8000χλμ για να δει τον άνθρωπό του

Ένας 71χρονος ψαράς του έσωσε κάποτε τη ζωή, κι από τότε ο Dindim ο πιγκουίνος κολυμπά 8.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να βρεθεί κοντά του.
Πιγκουίνος κολυμπά 8000χλμ για να δει τον άνθρωπό του
Ήταν το 2011 όταν ο 71χρονος συνταξιούχος οικοδόμος και ερασιτέχνης ψαράς Joao Pereira de Souza βρήκε στις ακτές της Βραζιλίας τον Dindim, έναν νοτιοαμερικάνο πιγκουίνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο και ετοιμοθάνατο.

Ο De Souza τον περιέθαλψε, σώζοντάς του την ζωή, για να διαπιστώσει με έκπληξη πως όταν συνήλθε ο πιγκουίνος δεν έφευγε από κοντά του. Κάποια στιγμή τελικά έφυγε, για να επιστρέψει έναν χρόνο αργότερα. Και μετά ξανάφυγε, και ξαναγύρισε τον επόμενο χρόνο. Κι αυτό επαναλαμβάνεται εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Τον αγαπάω λες και είναι παιδί μου, και νομίζω πως μ’ αγαπάει κι εκείνος» δήλωσε ο 71χρονος στη βραζιλιάνικη Globo TV. «Δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλον να τον ακουμπάει, τους τσιμπάει άμα προσπαθήσουν. Ενώ σε εμένα κάθεται στην αγκαλιά μου, με αφήνει να τον ταΐζω σαρδέλες και να τον σηκώνω».

«Όλοι μου έλεγαν πως δεν θα επιστρέψει όταν έφυγε, αλλά αυτός έρχεται κάθε χρόνο εδώ και τέσσερα χρόνια».



«Δεν έχω δει ποτέ τίποτα παρόμοιο» δήλωσε η καθηγήτρια βιολογίας Carey Krajewski. «Νομίζω πως ο πιγκουίνος πιστεύει ότι ο Joao είναι μέλος της οικογένειάς του, και πιθανότατα επίσης πιγκουίνος».

Πηγή: Bored Panda

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v