Ποιος σκύλος μου ταιριάζει;

Πήρατε απόφαση να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι, αλλά δυσκολεύεστε να επιλέξετε την ράτσα; Δείτε ποια ράτσα σκύλων ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα σας.
Ποιος σκύλος μου ταιριάζει;
της Ντάρια Πετρόβα

Αποφασίσατε να προσθέσετε νέο μέλος στην οικογένεια σας, ζυγίσατε όλα τα υπέρ και τα κατά της απόκτησης ενός σκύλου και σας έμεινε μόνο να βρείτε την κατάλληλη ράτσα. Επιλέγοντας έναν φίλο που θα είναι στο πλευρό σας για πολλά χρόνια, είναι σημαντικό να λάβετε υπ’ όψη ότι τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Μερικά είναι εξωστρεφή, άλλα όχι, κάποια ακούν τους ιδιοκτήτες τους και κάποια άλλα θέλουν να τους οδηγούν. Ένας ενεργητικός σκύλος που του αρέσει να τρέχει και να παίζει συνέχεια ίσως δεν θα είναι ευτυχισμένος μαζί σας, αν προτιμάτε να περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον σκύλο συμβατό με τον χαρακτήρα σας.

*Θεωρείτε τον εαυτό σας συγκεντρωτικό τύπο. Αν συνηθίζετε να τα κρατάτε όλα υπό τον έλεγχο σας, σας αρέσει η τάξη και η οργάνωση σε όλα, τότε πρέπει να επιλέξετε το ίδιο αυταρχικό, αλλά ταυτόχρονα υπάκουο σκύλο. Ο ιδανικός σκύλος που θα ταίριαζε τέλεια με τον χαρακτήρα σας είναι το Μπόξερ. Μια δυνατή προσωπικότητα σε συνδυασμό με την αφοσίωση κάνει το Μπόξερ ένα από τα πιο αξιόπιστα σκυλιά. Άλλη μια ράτσα που θα σας ταίριαζε είναι το Σαρ Πέι. Ο ισορροπημένος χαρακτήρας του Σαρ Πέι θα σας κάνει να ερωτευτείτε αυτόν τον σκύλο με την πρώτη ματιά. Είναι υπάκουος, απόλυτα ήρεμος σκύλος, ο οποίος όμως έχει αρκετό πείσμα. Αμέτρητες βόλτες, ασκήσεις και παιχνίδια θα τον κάνουν τον ευτυχέστερο και πιο πιστό σας φίλο.

Αν δεν σας αρέσουν τα μεγάλα σε μέγεθος σκυλιά, ο ιδανικός φίλος για εσάς μπορεί να γίνει ένα Ντάντι Ντίνμοντ Τεριέ. Είναι ήσυχα και ισορροπημένα σκυλάκια, υπομονετικά και έξυπνα, όμως αρκετά ανεξάρτητα.

*Είστε υπομονετικός, ήρεμος, χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν θέλετε κανείς να χαλά την ησυχία σας. Ο ιδανικός σκύλος για εσάς είναι το Λαμπραντόρ, ο χαρακτήρας του οποίου ανήκει στην κατηγορία «ήπιων τόνων». Χάρη στον εύπλαστο του χαρακτήρα, το Λαμπραντόρ εκπαιδεύεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Ωστόσο χρειάζεται συνεχή εξάσκηση, κάτι που σημαίνει να του αφιερώνετε αρκετά προσοχή.

Η πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή είναι το Κόκερ σπάνιελ –ένα καλόβολο σκυλάκι μεσαίου μεγέθους χωρίς τάσεις επιθετικότητας. Επίσης το μικρόσωμο Πεκινουά θα νιώθει ευτυχισμένο να μείνει μαζί σας σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς εντάσεις και φωνές.

*Είστε δυναμική αλλά ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητη προσωπικότητα, έχετε ανάγκη να προσέχετε ένα τετράποδο πλασματάκι με την απόλυτη αφοσίωση. Ένα Γκριφόν Μπριγκέτ θα είναι η καλύτερη παρέα για σας. Ένα υπέροχο ζωηρό σκυλί με μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι ακούραστο και ενεργητικό και θα ανταποδώσει την αγάπη που θα του χαρίσετε.

Ένας άλλος μικρόσωμος τετράποδος φίλος που μπορεί να σας ταιριάξει είναι το Παπιγιόν ή αλλιώς «σκυλάκι πεταλούδα». Η ελκυστική του εμφάνιση και ο ζωηρός του χαρακτήρας μπορούν να σας κάνουν να τον αγαπήσετε για πάντα.

*Είστε αισιόδοξος, κοινωνικός και εξωστρεφής άνθρωπος. Αναζητάτε έναν κοινωνικό και «επικοινωνιακό» σκύλο για να μοιράζεστε μαζί του την καθημερινότητά σας. Ο Δαλματίας αναμφισβήτητα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος, φέρνοντας χαρά στο σπίτι σας. Ανήσυχο πνεύμα, ο Δαλματίας είναι παιχνιδιάρης μέχρι το κόκκαλο. Έχει εξαιρετική ενέργεια, επομένως χρειάζεται πολύ άσκηση και παιχνίδι, αγαπά υπαίθριες βόλτες και με μεγάλη χαρά θα παίξει με τα παιδιά και άλλα σκυλιά. Ο ακούραστος Τζακ Ράσελ Τεριέ επίσης μπορεί να γεμίσει την ζωή σας με την απέραντη ενέργεια του.

Εάν είστε κοινωνικός, αλλά προτιμάτε έναν σκύλο για συντροφιά πιο χαμηλών τόνων, τότε δεν πρέπει να παραλείψετε από τις επιλογές σας έναν υπέροχο Κόργκι. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η ράτσα είναι από παράδοση η αγαπημένη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό το υπέροχο σκυλάκι, ήρεμο αλλά ανεξάρτητο και αρκετά κοινωνικό θα σας γοητεύσει και θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος.

*Για τους συναισθηματικούς και τους εσωστρεφείς ανθρώπους – ένας Μπορζόι αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές. Τα Μπορζόι, συχνά απρόβλεπτα στις αντιδράσεις τους, είναι εξαιρετικά έξυπνα σκυλιά και απαιτούν ήσυχο και έμπειρο χειρισμό. Είναι ευγενικά και εξαιρετικά ευαίσθητα με ένα φυσικό σεβασμό για τους ανθρώπους, αδιάφορα για τους ξένους, αλλά στοργικά στους ιδιοκτήτες τους.
Το Άφγκαν Χάουντ είναι επίσης ένας κατάλληλος για τον δικό σας χαρακτήρα σκύλος. Σοβαρός, περήφανος, δυναμικός και ατρόμητος, αυτός ο σκύλος μεταμορφώνεται σε ένα στοργικό και πολύ γλυκό πλάσμα με την κατάλληλη φροντίδα του ιδιοκτήτη του. Έχει μια ιδιαίτερη αριστοκρατική εμφάνιση, η οποία εκπέμπει δυναμικότητα.

*Στους ευαίσθητους, ρομαντικούς και πονόψυχους την καλύτερη παρέα θα κάνει ένα Τσιουάουα. Το σκυλάκι αυτό επηρεάζεται πολύ από τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του, δεν αντέχει την νευρικότητα και αδιαφορία, ενώ με την κατάλληλη φροντίδα και την αγάπη μπορεί να γίνει ένας πιστός φίλος για πολλά χρόνια.
Ένας κουκλίστικος Μαλτέζος δεν θα σας αφήσει αδιάφορους και μπορεί να γίνει κατάλληλο μέλος της οικογένειας σας αν προτιμάτε τα σκυλιά μικρού μεγέθους. Είναι ένα ήσυχο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, ιδανικό για την οικογένεια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v