«Pet friendly» διακοπές: Τα μπάνια του… Αζόρ

Τα κατοικίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι (και) των καλοκαιρινών σας διακοπών; «Pet friendly» συμβουλές και καταλύματα για να ευχαριστηθούν ο Αζόρ και η Ψίψη το καλοκαίρι μαζί σας, χωρίς… παρατράγουδα.
«Pet friendly» διακοπές: Τα μπάνια του… Αζόρ
Διακοπές με κατοικίδιο. Τι καλύτερο από το να περνάτε τις ανέμελες μέρες του καλοκαιριού σε έναν όμορφο προορισμό παρέα με τα κατοικίδιά σας; Ακούγεται διασκεδαστικό – και είναι. Όμως πριν το επιχειρήσετε καλό θα ήταν να κάνετε τον απαραίτητο προγραμματισμό. Τι εννοούμε; Αφ’ ενός να προετοιμαστείτε κατάλληλα έτσι ώστε να ταξιδέψετε μαζί τους με όσο το δυνατόν λιγότερα παρατράγουδα, αφ’ ετέρου να εξασφαλίσετε πως το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνετε είναι pet friendly και ο πιστός σας φίλος δεν θα καταλήξει να κοιμάται στο γκαζόν.

I am a passenger

Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στα ταξίδια με τα αγαπημένα σας κατοικίδια, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας τα εξής:

* “1, 2 test 1, 2”. Αν είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας και αναρωτιέστε αν θα τα καταφέρετε, μία ασφαλή απάντηση θα μπορούσε να σας δώσει κάποιο δοκιμαστικό ταξίδι. Ξεκινήστε με μία βόλτα με το αυτοκίνητο, η οποία θα διαρκέσει παραπάνω από όσο το ζωάκι σας έχει συνηθίσει, για να δείτε αν θα πάθει πανικό ή θα ανακατευτεί. Πολλά κατοικίδια αγαπούν τις βόλτες με το αυτοκίνητο, ενώ άλλα αρρωσταίνουν –για την συγκεκριμένη κατηγορία ο κτηνίατρός σας θα σας συστήσει φάρμακα κατά της ναυτίας, όπως η δραμαμίνη.

* Βάλτε τα στη θέση τους. Οι γάτες και οι μικροί σκύλοι θα πρέπει να μεταφέρονται σε ειδικά καλάθια μεταφοράς όταν βρίσκονται μέσα σε κάποιο μέσο που κινείται. Οι μεγαλύτεροι σκύλοι, από την άλλη, που δεν χωράνε σε κάποιο καλάθι, χρειάζονται ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο, όπως εσείς –θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα pet stores. Αν πάλι έχετε μεγάλο αυτοκίνητο, η καλύτερη λύση για τα μεγάλα σκυλιά είναι τα ειδικά μεταλλικά κλουβιά μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνο για όλους να κυκλοφορεί ελεύθερος ο σκύλος στα καθίσματα του αυτοκινήτου.

* Στάσου, friskies! Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μην ξεχνάτε να κάνετε ενδιάμεσες στάσεις (κάθε δύο περίπου ώρες), για να τεντωθεί και να κάνει τις ανάγκες του το ζωάκι σας (μία σακουλίτσα πρόχειρη είναι απαραίτητη). Στις στάσεις αυτές φροντίστε να έχετε τον σκύλο σας στο λουρί γιατί είναι πολύ επικίνδυνη στιγμή να αρχίσει να τρέχει και να τον κυνηγάτε στην εθνική οδό. Επιπλέον, μην αφήσετε το ζωάκι σας να γλύψει τα υγρά που θα υπάρχουν στο οδόστρωμα (μπορεί να είναι βενζίνη ή λάδια μηχανής) –αντίθετα, φροντίστε να έχετε λίγο νερό και να ένα μπολάκι για να πιει.

* Ταυτότητα παρακαλώ; Πριν ξεκινήσετε για όποιο ταξίδι φροντίστε το ζωάκι σας να έχει κολάρο με τα στοιχεία του (και σας), σε περίπτωση που το αποχωριστείτε. Χρήσιμα είναι και τα μικροτσίπ για σκύλους και γάτες, τα οποία εμφυτεύονται στο ζώο με υποδόρια ένεση και φέρουν έναν μοναδικό αριθμό σήμανσης. Ο κτηνίατρος που θα το τοποθετήσει θα χορηγήσει στον ιδιοκτήτη του σκύλου ένα Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης με τον αριθμό σήμανσης, τα χαρακτηριστικά του σκύλου και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, αντίγραφο του οποίου θα αποσταλεί στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.
 
* Paper Planes. Και στα αεροπλάνα οι μικροί σκύλοι και οι γάτες επιβάλλεται όχι μόνο να μεταφέρονται στα ειδικά καλάθια, αλλά και να διαθέτουν πρόσφατο πιστοποιητικό υγείας από κτηνίατρο. Οι μεγάλοι σκύλοι, ωστόσο, αν γίνουν δεκτοί από την αεροπορική –κάτι που θα πρέπει να διευκρινίσετε πριν κλείσετε εισιτήριο- θα πρέπει να πετάξουν ως… αποσκευή. Αυτό σημαίνει ότι, έχοντας και αυτοί πιστοποιητικό υγείας, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδικό κλουβί, μέσα στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου. Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε πως οι χώροι αυτοί δεν θερμαίνονται, δεν ψύχονται και δεν είναι τελείως ασφαλείς ούτε για την υγεία ούτε για την ψυχολογία του ζώου.

*“What’s up doc?” Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας ζητήστε από τον κτηνίατρο λίστα με φάρμακα που πιθανώς χρειαστούν σε περίπτωση ανάγκης, ειδικά αν βρίσκεστε μέσα στη φύση. Πέρα από ηρεμιστικά για το ταξίδι, το μικρό φαρμακείο πρώτων βοηθειών θα μπορούσε να περιλαμβάνει γάζες και αντισηπτικά για πιθανό δάγκωμα από έντομα ή άλλα ζώα.

“Pet friendly” διαμονή

Αγροτουριστικά καταλύματα με φάρμες και άλλα ζωάκια για να κάνουν παρέα, παραδοσιακοί ξενώνες με μεγάλους κήπους στους οποίους θα παίζουν ανενόχλητα, ακόμα και lux ξενοδοχεία με πισίνες και spa δέχονται μετά χαράς τα κατοικίδιά σας. Δε μας πιστεύετε; Ιδού!

Logothetis Organic Farm
Βασιλικός, Ζάκυνθος, τηλ.: 26950 35106
από 70 ευρώ το δίκλινο

Η αγάπη των ιδιοκτητών για τη φύση δε θα μπορούσε παρά να μεταφράζεται σε ένα φιλόξενο όσο και ειδυλλιακό περιβάλλον για τους τετράποδους συνταξιδιώτες σας. Ένα καταπράσινο κτήμα 700 στρεμμάτων με δώδεκα κουκλίστικα σπιτάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως τέσσερα άτομα, μαζί με τα κατοικίδιά τους, το Logothetis Organic Farm αποτελεί την ιδανική πρόταση για διακοπές κοντά στη φύση. Στην τιμή των σπιτιών περιλαμβάνονται mountain bikes, ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν να σας προτείνουν πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ιππασία και water sports, για να «γεμίσετε» τις διακοπές σας. 

Notos Hotel
Καρδαμύλη, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, τηλ.: 27210 73730
από 95 ευρώ το studio για δύο άτομα

Ρομαντικά διακοσμημένα studios και διαμερίσματα σε παλ αποχρώσεις, σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Πελοποννήσου, περιμένουν να φιλοξενήσουν εσάς και τα ζωάκια σας –με την προϋπόθεση, όπως μας είπαν, να μην τα αφήνετε μόνα στο ξενοδοχείο όταν φεύγετε. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει το δικό του πλήρως εξοπλισμένο κουζινάκι, καθώς και μπαλκόνι ή βεράντα.

Αιγιαλίς
Αιγιάλη, Αμοργός, τηλ.: 22850 73393

160 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και χρήση των υπηρεσιών spa (xamam, σάουνα και γυμναστήριο) και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, για τη high season
Ένα lux ξενοδοχείο, χωρίς κραυγαλέες πολυτέλειες, που αγαπά όσο κι εσείς τα κατοικίδιά σας. Προσθέστε στο «πακέτο» τις παροχές –που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δορυφορική τηλεόραση και χρήση των εγκαταστάσεων spa και γυμναστηρίου χωρίς έξτρα χρέωση– και την μοναδική του θέα στο απέραντο… γαλανόλευκο της Αιγιάλης, και σας προκαλούμε να σκεφτείτε τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε –εκτός από χαμηλότερες τιμές.

Lydia Hotel
Νέα πόλη, Ρόδος, τηλ.: 22410-22871/2, 24707, 35015
από 60 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό

Με ιστορία που μετρά σχεδόν σαράντα χρόνια, και πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο, το Lydia Hotel είναι ένα arty ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης της Ρόδου. Συνδυάζοντας τις παροχές ενός city hotel με έναν φροντισμένο κήπο, τον οποίο θα λατρέψουν τα κατοικίδιά σας, εγγυάται μοναδικά weekends στο νησί των ιπποτών. Σημειώστε, επίσης, ότι απέχει μόλις διακόσια μέτρα από τα τείχη της ατμοσφαιρικής μεσαιωνικής πόλης.

Thea Studios
Φηρά, Σαντορίνη, τηλ.: 22860 25357
από 65 ευρώ το studio μέχρι τα μέσα Ιουλίου, 90 ευρώ την high season

Σε μια ήσυχη τοποθεσία, δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο των Φηρών, το Thea Studios αποτελεί μία από τις καλύτερες value for money επιλογές διαμονής στη Σαντορίνη. Τα studios και τα διαμερίσματα του συγκροτήματος είναι πλήρως εξοπλισμένα με κουζινάκι, ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση και wi-fi internet, μεταξύ άλλων. Οι τετράποδοι συνταξιδιώτες σας θα εκτιμήσουν την αυλή και τους ηλιόλουστους κοινόχρηστους χώρους, ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τις πρώτες βουτιές της ημέρας στην πισίνα.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v